رئیس بیمارستان استاد مطهری جهرم روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از افراد جامعه از بیماری حاد کلیوی خود اطلاع ندارند، در حالی که با یک آزمایش خون به راحتی میتوانند مسیر زندگی خود را قبل از گرفتار شدن در چنگال دیالیز تغییر دهند.
دکتر عبدالوهاب رحمانیان افزود: در سال گذشته ۱۲ هزار و ۸۷۴ دیالیز در بیمارستان استاد مطهری جهرم انجام شده که تعداد آقایان دیالیزی بیشتر از خانمها بوده است.
وی اظهار کرد: بخش دیالیز بیمارستان استاد مطهری دارای ۲۳ تخت فعال است و روزانه در دو شیفت صبح و عصر به غیر از موارد اورژانسی، نزدیک به ۴۲ نفر برای انجام دیالیز به این بخش مراجعه میکنند که گاهی با مراجعه موارد اورژانسی این تعداد به ۵۳ نفر هم میرسد.
وی بیان کرد: بیماران دیابتی، فشار خونی، بیماران کلیوی پلی کیستیک که جنبه ارثی دارد، افراد با مشکل سنگ کلیه، کسانی که دچار مسمومیت با الکل و قرص شدهاند و... در این بخش بستری و تحت دیالیز قرار میگیرند.
رحمانیان اضافه کرد: دیابت و فشار خون از بیماری های مزمن شایع در شهرستان است که باعث نارسایی کلیه و در نتیجه دیالیز شدن افراد میشود. اکثر بیماران دیالیزی این بخش به دلیل ابتلا به این دو بیماری مزمن به این بخش مراجعه میکنند.
وی عنوان کرد: بخش دیالیز این بیمارستان دارای ۲۶ دستگاه دیالیز است که سه دستگاه آن به صورت رزرو قرار دارد و در مواقع ضروری و اورژانس از آن استفاده میشود.
به گفته وی ۹۱ درصد از بیمارانی که در این بخش دیالیز میشوند ساکن جهرم و بقیه از بخشها و دیگر توابع شهرستان هستند.
۱۰۶ بیماران کلیوی که تحت پوشش خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم هستند
مدیر امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز در گفتگو با ایرنا با اشاره به ۱۰۶ بیماران کلیوی که تحت پوشش خدمات درمانی دانشگاه هستند، گفت: ۸۸ نفر از آنها از جهرم و ۱۸ نفر از آنها از شهرستان خفر هستند که بیمارستان خاتمالانبیای خفر خدمات رایگان درمانی در اختیار این عزیزان قرار میدهد.
دکتر مهدی احمدنیا افزود: وی آزمایشهای دورهای، خدمات دندان پزشکی، دیالیز، خدمات بستری و دارویی از اقداماتی است که دانشگاه به صورت رایگان برای این بیماران انجام میدهد.
دکتر احمدنیا اضافه کرد: از ۸۸ بیماری که در شهرستان تحت دیالیز قرار می گیرند، ۵۱ نفر آقا و ۳۷ نفر خانم هستند. پایین ترین و بالاترین سن دیالیز در بیماران ۱۳ و ۹۲ سال است.
به گفته وی بخش دیالیز بیمارستان استاد مطهری جهرم دارای یک پزشک فوق تخصص کلیه، ۱۱ پرستار، ۳ کمک پرستار و یک منشی است. این بخش از شنبه تا پنج شنبه حتی در روزهای تعطیل فعال و تنها در روزهای جمعه ۲۴ ساعته به صورت غیرحضوری است.
خدمات رایگان انجمن بیماران کلیوی شهرستان جهرم
دبیر انجمن بیماران کلیوی شهرستان جهرم نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از سال گذشته تا کنون ۵ جلسه و دعوت خیرین برای جمعآوری کمکهای مردمی انجام شده است، افزود: تعداد بیماران دیالیزی و پیوندی و مزمن کلیوی تحت پوشش انجمن بیماران کلیوی شهرستان جهرم ۲۹۸ نفر است که ۱۱۵ نفر از بیماران دیالیزی و پیوندی برای دریافت وام ۵۰ ، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلیون ریالی به دانشگاه علوم پزشکی جهرم معرفی شدهاند.
مهدی مصفا جهرمی با اشاره به برخی اقدامات حمایتی از این گونه بیماران تصریح کرد: توزیع ۱۰ هزار عدد ماسک به بیماران دیالیزی و پیوندی تخت بیمارستانی با تشک مواج و ویلچر ۵ دستگاه جهت استفاده بیماران، تحویل داده شده است.
مصفا با بیان اینکه کمکهای نقدی به بیماران دیالیزی و پیوندی به مبلغ هشتصد میلیون ریال بوده است، تأکید کرد: کمکهای غیرنقدی نیز شامل گوشت، برنج، حبوبات، پوشاک و نوشتافزار به ارزش چهارصد و پنجاه میلیون ریال بوده است.
دبیر انجمن بیماران کلیوی شهرستان جهرم با اشاره پیگیری و هزینههای انجام شده برای راهاندازی مطب دندانپزشکی به میزان هشت میلیارد ریال، اظهار کرد: تعدادی از بیماران نیازمند دیالیزی و پیوندی به اداره بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام و هلال احمر به منظور زیر پوشش قرارگرفتن و دریافت کمکهای مردمی و تعدادی از مددجویان جهت دریافت دفترچه خاص معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه هزینههای جاری انجمن دویست میلیون ریال است، افزود: ۷۰۰ عدد کارت اهدای عضو توزیع و کلاسهای آموزشی برای بیماران دیالیزی و مشاوره جهت بیماران پیوندی برگزار شده است.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.