به گزارش روز یکشنبه ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی، در دیدار شورای راهبردی تدوین سند توسعه فرهنگ مهدویت، بیان کرد: حوزه باید به عنوان یک نهاد فعال، پرجنبوجوش، پاسخگو و حاضر در صحنه در همه قلمروهایی که در ساحت مأموریت او قرار میگیرد، باشد و برای یک حوزهای در این تراز که حوزه تراز اسلام، انقلاب اسلامی، عصر جدید و مهدویت است، طبعاً آنچه که امروز داریم خیلی کم است ما با همه تلاشها، جنبوجوش ها، تکاپوها با آن آرمانهای مطلوب و وضع ایدهآل فاصله زیادی داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بهرغم همه دستاوردهای حوزه در طول این دههها و به یک معنا در طول یک صد سال احیای حوزه علمیه قم که واقعا دستاوردها بسیار بزرگ و عظیم و مهم است، اما وقتی که نگاه به آن نیمه خالی هم کنیم کمبودها و کاستیها هم فراوان است از این جهت کاملاً من این نکته را قبول دارم و اصلاً روح مجموعهای از کارهایی که مدیریت دنبال میکند، همین است یعنی حوزهای در تراز بالاتر، پاسخگوتر و حاضر در صحنه؛ این حضور در بزنگاه، نکته بسیار کلیدی است و حضور در صحنه فقط منحصر به اینکه راهپیمایی و یک تجمعی باشد، که آن هم در جای خود لازم است، نیست. بلکه حضور در صحنه، حضور گفتمانی، فکری و معرفتی است که با شیوههای مختلف باید آن را تأمین کرد و این واقعا از وظایف حوزه علمیه است.
اعرافی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: باید در همه عرصهها حضور فعال گفتمان، فکری و معرفتی داشته باشیم. البته یک اشکالی هم به خودمان برمیگردد که برخی مواقع حضور نداشته و نقشآفرینی نکردهایم. ما برای این حضور بزنگاه و معنیدار راه طولانی در پیش داریم این اندازه به منظور اطمینان میگویم در طراحیها و برنامه ریزیهایی که صورت گرفته، هدف این است. منظومه فکری که در حوزه در حال انجام و پیگیری است دو هدف را دنبال میکند که به هم پیوسته هستند، یکی اینکه در داخل حوزه رشد و تعالی پیدا کند و دو نقش حوزه در بخش های مختلف جامعه، نظام و بینالملل تجربه شود.
وی ادامه داد: اولی بدون دومی نمی شود و بهم پیوسته است. بسیاری از کارها در حال ریلگذاری است و اعلام نشده، حضور فعال حوزه در نقشهایی اجتماعی، آموزشی جامعه، همچنین طرح آمایش و نهایی سازی نسخه جدید آن در حال انجام است.
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اسناد، سیاست ها و قوانین و مقررات کشور است، رتبه بندی هایی که در دنیا و کشور است، در دنیا با همین اسنادی که در یونسکو جمع آوری می شود دنیا را اراده می کنند و همه هم باید تبعیت کنند، در داخل کشور نقش اسناد، سیاست های کلان، آیین نامه ها و ضوابط در اداره جامعه بسیار مهم است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در این طیف که از اسناد راهبردی، قوانین شروع می شود، سیاست ها و اساسنامه ها نقاطی وجود دارد که حوزه از منظر معرفتی و فکری می تواند جامع، هدفمند و نقطه به نقطه حضور داشته باشد و با حرف منطقی و عالمانه در متن آن نقش آفرینی کند و این خلا وجود دارد که البته حضور محدودی پیدا کرده است.
وی به تدوین موفق سندالگویی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره کرد و افزود: این کار را متواضعانه با همکاری ۳۰۰ استاد و کارشناس انجام دادند و ارائه شد و الحمدلله اقداماتی هم شکل گرفت./