**گالوپ: بایدن دومین رئیس جمهوری نامحبوب در بین روسای جمهوری آمریکا
تازه ترین نظرسنجی آمریکا نشان داد که میزان رضایت از عملکرد جو بایدن به کمترین سطح در میان روسای جمهوری این کشور از دهه ۱۹۵۰ میلادی تاکنون رسیده است.
نظرسنجی جدید گالوپ نشان داد که محبوبیت بایدن در حالی که برنامه های او همچنان با شکست مواجه می شود به پایین ترین سطح از نظر میزان پذیرش او به عنوان رئیس جمهور نزدیک شده است.
این نتایج نشان داد که تقریبا ۴۱ درصد آمریکایی ها عملکرد بایدن را با گذشت یک سال از دوران ریاست جمهوری اش تایید می کنند. این نتایج نیز یافته های نظرسنجی های دیگری را که در این زمینه انجام شده، تایید کرد.
۵۶ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند عملکرد بایدن را به عنوان رئیس جمهور کشورشان قبول ندارند. در آغاز دوران ریاست جمهوری بایدن ۵۷ درصد گفته بودند که نحوه مدیریت وظایفش به عنوان رئیس جمهور را قبول دارند.
نظرسنجی گالوپ نشان می دهد که میانگین رتبه محبوبیت بایدن در این مقطع زمانی از دوران ریاست جمهوری اش پایین تر از دیگر رئیسان جمهوری سلفش از دهه ۱۹۵۰ به این سو است. البته یک استنثا هم وجود داشت و آن هم به میزان محبوبیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلف بایدن باز می گشت که در همین دوره از ریاست جمهوری اش تنها نزد ۳۹.۱ درصد از آمریکایی ها محبوبیت داشت.
یافته های گالوپ نشان می دهد که چندین رئیسجمهور آمریکا در دوران پس از جنگ جهانی دوم در اولین دوره ریاستجمهوری خود حتی به طور متوسط در سه ماهه پنجم دوران ریاست جمهوری خود محبوبیت بالای ۵۰ درصد را داشتند که سه نفر از آنها جان اف کندی، جورج اچ. بوش و جورج دبلیو بوش - طبق داده های گالوپ، بالای ۷۰ درصد محبوبیت کسب کردند.
شاخص محبوبیت بایدن از زمان روی کار آمدنش در ژانویه ۲۰۲۱ به طور یکنواخت سیر نزولی داشته و نتایج نظرسنجی گالوپ نتایج نظرسنجی های اخیر دیگری در آمریکا را شامل نظرسنجی مشترک پولتیکو و مورنینگ کانسالت در ماه گذشته را که محبویت بایدن را حدود ۴۵ درصد نشان می داد، تایید می کند.
کاهش محبویت بایدن می تواند در نهایت در نتایج انتخابات میان دوره ای امسال آمریکا تاثیر بگذارد به ویژه که دموکرات ها تلاش می کنند از اکثریت ضعیف و شکننده خود در مجلس نمایندگان وسنای آمریکا دفاع کنند.
**انتخابات فرانسه؛ چرا این انتخابات برای آمریکا مهم است؟
در شرایطی که رای دهندگان یکی از قدیمی ترین متحدان آمریکا در انتخابات امروز فرانسه باید بین امانوئل مکرون رئیس جمهوری فعلی و مارین لوپن نامزد مخالف راست افراطی یکی را انتخاب کنند، آمریکا سهم کلیدی در این انتخابات دارد.
تارنمای آمریکایی هیل نوشت: این انتخابات به نوعی یک همه پرسی برای روابط نزدیکی که مکرون بین فرنسه و جهان غرب و آمریکا برقرار کرده و نیز تلاش پوپولیستی لوپن برای تحقق فرانسه ای مستقل تر محسوب می شود.
لوپن به عنوان فردی که روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دارد شناخته می شود و مواضعش نشان می دهد که در صورت پیروزی در انتخابات، سیاست های فرانسه را در جنگ روسیه علیه اوکراین تغییر خواهد داد.
تشکیلات حکومتی در آمریکا امیدوار است که مکرون پیروز شود. بایدن مدعی است از نزدیک نظاره گر انتخابات فرانسه است و تاکید دارد که این این انتخابات بستگی به تصمیم گیری مردم دارد.
تحلیلگران می گویند احتمال دارد مکرون یک دوره پنج ساله دیگر نیز رئیس جمهور بماند اما قدرت لوپن در سومین تلاش او در رقابت های ریاست جمهوری فرانسه برخی از ناظران را شگفت زده کرده است.
لوپن در انتخابات سال ۲۰۱۷ در مصاف با مکرون قرار گرفت و راهبرد کمپین های تبلیغانی او در آن زمان با پیروزی تکان دهنده ترامپ در سال ۲۰۱۶ همسو شد و از آن بهره برد. ترامپ در آن زمان از تایید رسمی خودداری کرد اما از مواضع او حمایت کرد.
بازگشت او به دور دوم انتخابات در سال ۲۰۲۲ حاکی از حمایت پوپولیستی از مواضع جناح راست در میان بخشی از جمعیت فرانسه - و نارضایتی از مکرون است.
پیروزی لوپن، پیروزی برای روسیه و شکست برای آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قلمداد می شود.
پیروزی لوپن همچنین نشانه مخالفت با اتحادیه اروپایی نزدیک تر ویکپارچه تر خواهد بود که با همکاری آمریکا، انگلیس و دیگر کشورها متحد در موضوعاتی همچون ژاپن و استرالیا، نقش کلیدی در تحریم های روسیه دارد.
در حالی که نتایج نظرسنجی های اخیر پیشتازی ۱۰ درصدی مکرون در مقابل لوپن را نشان می دهد کارشناسان می گویند که لوپن تلاش می کند به عنوان بخشی از راهبرد خود برای جلب آرای اکثریت برخی از مواضع و دیدگاه های تند خود را تعدیل کرده و خود را به عنوان تنها فردی که نگران تورم افسارگسیخته در فرانسه است نشان دهد.
موضوع اصلی رای دهندگان فرانسوی قدرت خرید، افزایش هزینه کالاهای مورد نیاز روزمره، گاز و انرژی است در حالی که فرانسویها روسیه را مسئول آغاز جنگ در اوکراین میدانند، تحریمهای غرب علیه مسکو از نظر اقتصادی به ضرر شهروندان فرانسوی بوده است.
**وزیر امور خارجه آرژانتین: تحریمها علیه روسیه به صلح منجر نخواهند شد
«سانتیاگو کافیِرو» وزیر امور خارجه آرژانتین در واکنش به اقدامات غرب مبنی بر اعمال تحریمها علیه روسیه به موجب جنگ اوکراین اعلام کرد تحریمها علیه روسیه به صلح منجر نخواهند شد.
«سانتیاگو کافیِرو» وزیر امور خارجه آرژانتین در مصاحبه با خبرگزاری رسمی آرژانتین «تِلام» با تاکید بر اینکه پیشنهاد آرژانتین، «بازگشت به گفتوگو و آرام کردن اوضاع است»، گفت اعمال تحریمها برای «تحمیل صلح، گفتوگو و مذاکرات دیپلماتیک، مثمرثمر نیست».
وی همچنین یادآور شد «آرژانتین چارچوب نظارتی برای ایجاد تحریمهای یکجانبه ندارد» و در واقع «قانونی دارد که از آن جلوگیری می کند».
کافیرو در ادامه خاطر نشان کرد: جدا کردن کشورها و توزیع تحریمها تابع آرژانتین نیست، هرگز چنین نبوده است و به نظر ما این نوع اقدامات در منطقه همان چیزی است که بیشترین نابرابری و عقبگرد را از نظر اجتماعی ایجاد کرده است.
آرژانتین یکی از هشت کشوری بود که در هفته جاری (۲۱ آوریل/ یکم اردیبهشت) به همراه بولیوی، برزیل و مکزیک از رای مثبت به تعلیق روسیه به عنوان ناظر دائمی در شورای «سازمان کشورهای آمریکایی» به دلیل درگیری در اوکراین خودداری کرد. آرژانتین همچنین با اخراج مسکو از گروه بیست (G۲۰) مخالفت کرد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از تعلیق عضویت روسیه در سازمان کشورهای آمریکایی استقبال کرد.
«آتیلیو بورون» کارشناس سیاسی آرژانتینی به تازگی با تاکید بر اینکه تحریمها و سانسورهایی که علیه روسیه اعمال میشود، پیش از این سابقه نداشته است، گفت: برنامه آمریکا و ناتو، نابودی مسکو است.
**صهیونیست ها انتقام موشک های مقاومت را از کارگران فلسطینی می گیرند
رژیم صهیونیستی در پی ناکامی و شکست در رهگیری موشک های مقاومت فلسطین، گذرگاه زمینی «بیت حانون» (ایرز) در غزه را به روی بازرگانان و فعالان اقتصادی فلسطینی بست.
تارنمای «العهد نیوز» خبر داد که مقام های صهیونیست در انتقام از ناتوانی هدف گیری موشک های مقاومت از امروز (یکشنبه) گذرگاه بیت حانون در نوار غره را بستند.
«سامی العمصی»، رئیس اتحادیههای کارگری فلسطین در نوار غزه گفت که رژیم صهیونیستی به بهانه پرتاب موشک از غزه برای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در رهگیری موشک ها و مجازات عمومی ساکنان غزه از امروز یکشنبه تا اطلاع ثانونی گذرگاه بیت حانون را که تنها مسیر ورود و خروج کارگران و بازرگانان در نوار غزه است، مسدود کرد.
وی افزود که تصمیم رژیم صهیونیستی در بستن این گذرگاه، ۱۲ هزار کارگر فلسطینی نوار غزه را که روزانه به سرزمین های اشغالی می روند از امرار معاش محروم می کند.
رئیس اتحایه های کارگری فلسطین تاکید کرد که تصمیم رژیم صهونیسستی با بستن گذرگاه بیت حانون به عنوان تنها محل ورود به سرزمین های اشغالی معیشت ده ها هزار فلسطینی را که بیش از ۱۵ سال است در محاصره اشغالگران قرار دارند، در تنگنای شدید قرار خواهد داد.
العمصی هدف اصلی صهیونیست ها از این تصمیم را ایجاد افزایش فقر و تشدید فشارهای اقتصادی بر مردم غزه دانست.
دفتر هماهنگی فعالیتهای دولت رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی (کوگات) دیروز شنبه اعلام کرد که به دنبال شلیک ۳ موشک از نوار غزه به سمت اسرائیل، گذرگاه ایرز (بیت حانون) روز یکشنبه به روی کارگران و بازرگانان نوار غزه بسته است.
العهد نیوز گزارش داد که ارتش رژیم صهونیستی به بهانه تداوم شلیک موشک از غزه به سمت شهرهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه از امروز یکشنبه تا اطلاع ثانوی گذرگاه بیت حانون (اریز) در شمال نوار غزه را بست.
منابع خبری جمعه شب از به صدا درآمدن آژیر خطر حمله موشکی در شهرکهای صهیونیستی هم مرز با غزه خبر دادند.
تارنمای فلسطین الیوم اعلام کرد که صدای آژیر خطر حمله موشکی در شهرکهای صهیونیستی مجاور غزه شنیده شده است.
در همین حال شبکه المیادین به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش داد، ۲ موشک از غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است.
**ادامه مداخلهجوییهای آمریکا؛ درخواست برای آزادی مجرمین دوتابعیتی
مقامات دولت واشنگتن در ادامه رویکرد مداخله جویانه و زیاده خواهیهای کاخ سفید در قبال جمهوری اسلامی ایران، خواستار آزادی یکی از مجرمین دوتابعیتی شد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته در صفحه توئیتر خود، در پیامی در خصوص عماد شرقی به عنوان یکی از مجرمین دوتابعیتی، در اظهارنظری مداخله جویانه، مدعی شد که تهران با این فرد به عنوان یک گروگان سیاسی برخورد می کند و باید او را فورا آزاد کند.
رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز در حساب کاربری خود نیز با اشاره به اینکه عماد شرقی چهار سال پیش در چنین روزی بازداشت شد، ادعای مشابه با حرفهای مداخله جویانه بلینکن را مطرح کرد و نوشت به او باید اجازه داده شود تا به خانه بازگردد.
**آغاز تحقیقات روسیه در مورد حضور احتمالی نیروهای ویژه بریتانیا در اوکراین
یک مقام ارشد فدال دولت روسیه از آغاز تحقیقات در مورد حضور احتمالی نیروهای ویژه هوایی بریتانیا (SAS) در اوکراین و خرابکاری آنها علیه مسکو خبر داد.
یک مقام ارشد تحقیقات فدرال روسیه می گوید که گزارش رسانه ها در مورد حضور و خرابکاری نیروهای ویژه ارتش بریتانیا (SAS) در اوکراین علیه روسیه را بررسی می کند.
اسکای نیوز نوشت: یک کمیته تحقیقات به عنوان مرجع اصلی تحقیق فدرال مسکو با اشاره به گزارش خبرگزاری دولتی "ریانووستی" روسیه تاکید کرد که گزارش ها در مورد خرابکاری "نیروهای ویژه هوایی بریتانیا" علیه روسیه را پیگیری می کند. خبرگزاری ریانووستی پیش از این به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود که نزدیک به ۲۰ عضو سرویس هوایی ویژه بریتانیا در منطقه غربی "لویو" اوکراین در نزدیکی مرز لهستان مستقر شده اند.
حضور احتمالی نیروهای ویژه بریتانیا به عنوان یکی از کشورهای عضو ناتو با توجه به هشدارهای مسکو به غرب در مسیر آنچه که "عملیات ویژه نظامی" در اوکراین خوانده، قابل توجه است.
اطلاعات مربوط به سرویس هوایی ویژه بریتانیا اغلب بسیار محرمانه است و شامل اقدام مستقیم و شناسایی مخفیانه است.
سخنگوی وزارت دفاع اوکراین در واکنش به این اظهارات گفت: ما در مورد نیروهای ویژه اظهار نظر نمی کنیم.
یک منبع دفاعی اوکراین هم در این خصوص گفت: ما در مورد اخبار مربوط به نیروهای ویژه، به خصوص مواردی که توسط خبرگزاریهای روسی منتشر میشود، اظهار نظر نمیکنیم، زیرا گمانهزنیهای نادرست میتواند جان مردم را به خطر بیندازد.
یک هفته پیش از شروع تهاجم روسیه، دولت انگلیس اعلام کرد که تمام نیروها به جز نیروهای مورد نیاز برای محافظت از سفیر خود را از اوکراین خارج کرده است.
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هم گفته است که سفارت خود را در کییف که موقتا بسته شده بود هفته آینده بازگشایی خواهد کرد.
**مخالفت اتریش با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
«الکساندر شالنبرگ» وزیر خارجه اتریش نسبت به عضویت کامل و دائم اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفت کرد و خواستار اتخاذ راهکارهای دیگر برای تقویت همکاری ها میان اوکراین و این اتحادیه شد.
رسانه های اوکراینی دراین باره گزارش دادند: درحالی که الکساندر شالنبرگ بر تعمیق روابط بین اوکراین و اروپا تاکید دارد ما مخالف اعطای عضویت کامل و دائم کی یف در اتحادیه اروپاست و خواستار به کار گرفتن دیگر راهکارها دراین مورد است.
وزیر امورخارجه اتریش اخیرا در نشست رسانه های اروپایی گفت: نباید به اوکراین عضویت اتحادیه اروپا پیشنهاد شود.
این گزارش می افزاید: درحالی که شالنبرگ از تعمیق روابط بین اروپا و اوکراین حمایت می کند اما با مخالفت عضویت این کشور خواستار استفاده از سایر راه ها ازجمله پیوستن کی یف به منطقه اقتصادی اروپا و یا حفظ شرایط کنونی شد.
وزیر خارجه اتریش درپاسخ به این پرسش که چرا اوکراین در ماه ژوئن سال جاری میلادی نباید وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را دریافت کند، به وضعیت کشورهای بالکان غربی اشاره کرد که در حال حاضر سرگرم مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا هستند و این یک روند زمان بر است.
اوکراین تا پیش از این خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا بوده اما با وقوع جنگ این درخواست شدت گرفته است، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین درخواست پیوستن به اتحادیه اروپا را ارائه داده و «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا نیز گفته است آنها خواهان عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا هستند.
**سوئیس درخواست آلمان برای صادرات سلاح به اوکراین را رد کرد
یک روزنامه سوئیسی گزارش داد که سوئیس با ممانعت از صادرات دوباره مهمات به مناطق جنگی، درخواست آلمان برای ارسال تجهیزات به اوکراین را رد کرده است.
روزنامه زونتاگ سوئیس گزارش داد که خودروی زرهی «ماردر» آلمان ساخت شرکت تسلیحاتی راین متال، از مهمات ساخت سوئیس استفاده می کند. سوئیس صادرات دوباره مهمات به مناطق درگیری را محدود کرده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، این روزنامه به نقل از سخنگوی دبیرخانه فدرال امور اقتصادی سوییس اعلام کرد که دو درخواست از آلمان مبنی بر انتقال مهمات به اوکراین دریافت کرده است.
روزنامه زونتاگ به نقل از این مقام سوئیسی نوشت: با توجه به بی طرفی سوئیس و قانون مواد جنگی، به هر دو درخواست آلمان پاسخ منفی داده شد.
سوئیس رویه گذشته را کنار گذاشته و از سیاست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین تبعیت کرده، اما با اینحال گفته است که بیطرفی این کشور اجازه ارائه تسلیحات در مناطق درگیری را نمیدهد.
**دولت یمن: متجاوزان از اجرای تعهد درباره فرودگاه صنعا شانه خالی می کنند
قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری یمن اعلام کرد که ائتلاف متجاوز سعودی از اجرای تعهد خود درباره مجوز فرود هواپیماهای خطوط هواپیمایی یمن در فرودگاه صنعا شانه خالی می کند.
«رائد طالب جبل» قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری و هواشناسی یمن گفت: کشورهای ائتلاف متجاوز از اعطای مجوز فرود پروازهای هواپیماهای خطوط هواپیمایی یمن که قرار بود امروز یکشنبه در فرودگاه صنعا فرود بیاید، خودداری کرده اند.
وی تصریح کرد: کشورهای متجاوز با مخالفت با دادن مجوز فرود هواپیماهای تجاری خطوط هواپیمایی یمن که قرار بود امروز وارد فرودگاه صنعا شوند، از تعهدات خود شانه خالی می کنند.
جبل تاکید کرد: این اقدام آنها نقض آتش بس اعلام شده از جانب فرستاده سازمان ملل در امور یمن است.
وی تصریح کرد: ائتلاف متجاوز از یک سو برای افزایش رنج و مشکلات ملت یمن و از سوی دیگر برای گمراه کردن افکار عمومی در زمینه پرونده بشردوستانه تلاش می کند.
همزمان شرکت هواپیمایی یمن نیز از تعویق اولین پرواز خود از طریق فرودگاه صنعا که قرار بود امروز یکشنبه انجام شود، ابراز تاسف کرد.
در بیانیه این شرکت آمده است که تا این لحظه مجوز اولین پرواز از فرودگاه صنعا به مقصد شهر عمان پایتخت اردن را که قرار بود امروز صبح ساعت هشت انجام شود، دریافت نکرده است.
وی افزود: شرکت از چند روز پیش برای مسافران بلیط رزو کرده بود و همه اقدامات فنی برای ورود هواپیما و زمان پرواز آن به سمت اردن را تدارک دیده بود.
در عین حال، شرکت هواپیمایی یمن از مسافران به خاطر عدم اجازه ائتلاف متجاوز سعودی به این شرکت برای انجام اولین پرواز از فرودگاه صنعا عذرخواهی کرد.
این شرکت ابراز امیدواری کرد که همه مشکلات در آینده نزدیک مرتفع شده و اجازه از سرگیری پروازهای خطوط هواپیمایی یمن داده شود.
**تحریم گاز روسیه؛ از رکود اقتصادی در آلمان تا کاهش تولید ناخالص داخلی منطقه یورو
«تحریم گاز روسیه، افزایش تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را تا ۲.۲ درصد در ۲۰۲۲ کاهش میدهد»، «اقتصاد آلمان به رکود کشیده خواهد شد»، «هیچ گزینه ارزانتری وجود ندارد»، «سهمیهبندی، اجتنابناپذیر خواهد بود»؛ کارشناسان اروپایی از کلاف سردرگم تحریم گاز روسیه خبر میدهند.
نشریه ال اکونومیستا اسپانیا در گزارشی نوشت: تشدید جنگ در اوکراین، اتحادیه اروپا را به این فکر میاندازد که به راستی موثرترین تحریمی که تاکنون علیه مسکو اعمال کرده است، چیست؟ توقف واردات هیدروکربنهای روسیه و به ویژه گاز توسط اروپا. اقدامی که کارشناسانی همچون «آندری ایلاریونوف» مشاور سابق ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه اطمینان میدهند که «با یک تحریم واقعی در این زمینه، درگیری در عرض یک تا دو ماه پایان مییابد».
از آغاز جنگ اوکراین تا کنون، یکی از بازارهایی که به وضوح تحت فشار قرار گرفته، بازار انرژی است. وابستگی شدید اروپا به سوختهای فسیلی روسیه عاملی است که تحریم صادرات نفت و گاز این غول اوراسیا را برای اتحادیه دشوار میکند و همزمان با اینکه کشورهای قاره کهن در حال بحث بر سر پیروی از آمریکا هستند، نوسانات طلای سیاه و گاز همچنان نبض بازار انرژی را در دست دارد.
به نوشته ال اکونومیستا، کارشناسان داخلی و بینالمللی همزمان با امکان اعمال تحریم علیه گاز روسیه، نسبت به پیامدهای اقتصادی آن، هشدار میدهند.
«سون استن» اقتصاددان ارشد اروپا در گلدمن ساکس پیشبینی میکند که «تحریم کامل» خطوط لوله گازی که از روسیه وارد خاک اروپا میشوند، افزایش تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را تا ۲.۲ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش میدهد.
طبق پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول که در این هفته منتشر شد، این کاهش تولید ناخالص داخلی، حدود ۳ درصد است.
به گفته استن، فراتر از دادههای مربوط به کل اروپا، آلمان با توجه به وابستگی زیاد به سوختهای روسیه، تأثیر شدیدتری را متحمل خواهد شد، به طوری که روند افزایش تولید ناخالص داخلی این کشور، نزدیک به ۳.۵ درصد کاهش خواهد یافت. «متیو لین» مدیر اجرایی شرکت «اقتصاد استراتژی» (Strategy Economics) اما پا را فراتر نهاده و به وضوح از «رکود» در کشوری که اکنون توسط اولاف شولتس اداره می شود، دم میزند. با این حال، او اطمینان میدهد که انقباض تولید ناخالص داخلی «متعادلتر» خواهد بود.
**هشدار یک مقام روس درمورد احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
«دمیتری راگوزین» رئیس آژانس فضایی روسیه (Roscosmos) درباره احتمال وقوع جنگ جهانی سوم هشدار داد.
شبکه خبری «راشاتودی» با انتشار این خبر افزود: دمیتری راگوزین استدلال کرد که یک حمله فضایی و از بین بردن یک سفینه فضایی از سوی یک قدرت خارجی می تواند به یک درگیری مسلحانه بیانجامد و منجر به جنگ جهانی بعدی شود.
بنابراین گزارش ، رئیس آژانس فضایی روسیه دراین باره گفت: باید به خاطر داشت که ازبین بردن یک فضاپیمای خارجی به معنی جنگ جهانی سوم است، چراکه این یک اقدام خصمانه جنگی بوده و هیچ تردیدی دراین باره وجود ندارد.
راشاتودی گزارش داد: راگوزین تصمیم واشنگتن مبنی بر توقف آزمایش موشک های ضد ماهواره ای را که کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا آن را اقدامی غیر مسئولانه و باعث بوجود آمدن زباله های خطرناک فضایی در مدار زمین می شود توصیف کرده و مورد انتقاد قرار داده است، گفت آمریکا در حال حاضر خود را دوستدار فضا نشان می دهد، این درحالی است که آمریکا تمامی آزمایش های لازمی که باید انجام دهد، دراین زمینه به عمل آورده است.
راگوزین گفت که پیشنهاد روسیه و چین مبنی بر امضای پیمان منع استقرار تسلیحات نظامی در فضا تاکنون با «سکوت » واشنگتن مواجه شده است.
این رسانه روسی گزارش داد: استقرار تسلیحات کشتار جمعی در فضا در سال 1967میلادی بصورت بین المللی ممنوع اعلام شد.
**فعال شدن آژیر خطرِ سفارت آمریکا در بغداد
منابع خبری از به صدا درآمدن آژیر خطر در داخل پایگاه سوم توحید در بخش نظامی سفارت آمریکا در بغداد خبر دادند.
لحظاتی قبل آژیر خطر در داخل پایگاه سوم توحید واقع در بخش نظامی سفارت ایالات متحده در بغداد به صدا درآمد.
هنوز هیچ گزارشی درباره جرئیات این خبر منتشر نشده است، اما سفارت آمریکا در بغداد از آغاز سال ۲۰۲۰ تاکنون بارها هدف حملات راکتی قرار گرفته است.
**پشتیبانی آمریکا از همکاری میان کره شمالی و جنوبی
معاون سخنگوی دولت آمریکا اعلام کرد این کشور از همکاری میان کره شمالی و کره جنوبی که می تواند منجر به ایجاد ثبات بیشتر در شبه جزیره کره شود، حمایت می کند.
سخنان «جالینا پورتر» معاون سخنگوی دولت آمریکا پس از آن منتشر شد که کره شمالی اعلام کرد «کیم جونگ اون» رهبر این کشور اخیرا نامه ای شخصی به «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی نوشته است.
وی در مصاحبه تلفنی و در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره تبادل نامه میان رهبران کره شمالی و جنوبی گفت: «من نظری درباره تبادل نامهها ندارم، اما آنچه می توانم بگویم این است که ما قویا از همکاری میان دو کره پشتبانی می کنیم و معتقدیم این اتفاق می تواند نقشی مهم در ایجاد منطقه ای باثباتتر در شبه جزیره کره داشته باشد.»
رهبران دو کشور کره شمالی و جنوبی در ۳ اجلاس طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ شرکت کردند اما «پیونگ یانگ» از سال ۲۰۱۹ با از سرگیری مذاکرات خلع سلاح هسته ای با آمریکا و کره جنوبی امتناع کرده است.
**انتقاد شدید هادی العامری از بازگشت مجرمان به صحنه سیاسی عراق
رئیس ائتلاف الفتح از بازگشت مجرمان به صحنه سیاسی عراق به شدت انتقاد کرد و از دستگاه قضایی عراق خواست تا با اتخاذ تصمیم مناسب و مجرم دانستن این افراد، درس سختی به آنها بدهد.
"هادی العامری" با انتقاد شدید از بازگشت برخی از سران مجرم جریانهای سیاسی به عراق گفت: از بازگشت کسانی که زمینه را برای نفوذ داعش در عراق فراهم کردند، بسیار متعجب هستیم.
رئیس ائتلاف الفتح افزود: به هیچ وجه نمیتوان پذیرفت که چانه زنیهای سیاسی، بهای عفو این مجرمان باشد.
وی تصریح کرد: از دستگاه قضایی عراق می خواهیم تا با اتخاذ تصمیم مناسب و مجرم دانستن این افراد، درس سختی به کسانی بدهد که به وطن خیانت میکنند.
«مهدی تقی الامرلی» رئیس فراکسیون بدر در پارلمان عراق نیز امروز با صدور بیانیهای بر مخالف خود با بازگشت داعشیهای سیاسی که زمینه را برای ورود تروریستهای داعش به عراق فراهم کردند، تأکید کرد.
رئیس فراکسیون بدر افزود: ما با شدیدترین لحن، بازگشت داعش سیاسی به عراق از دریچه فتنه و شعارهای فرقهای بعثیها و عناصر القاعده که راه را برای ورود تروریسم و تکفیر داعش هموار کرده است، محکوم میکنیم.
**ایفای نقش سازمان شانگهای در پایان دادن به سه دهه اختلاف میان تاجیکستان و قرقیزستان
تحلیلگران روس و آسیای مرکزی بر این باوردند با توجه به اینکه تاجیکستان و قرقیزستان در رفع مشکلات و اختلافات مرزی بعد از سه دهه همچنان ناکام مانده اند، سازمان های همکاری شانگهای می تواند در مذاکرات راجع به مرز تاجیکستان و قرقیزستان وساطت کند.
مقام های عالی تاجیکستان و قرقیزستان هفته گذشته اعلام کردند که مسائل مرزی دو کشور تنها از طریق مذاکره و به روش دیپلماتیک حل می شود اما بیشکک و دوشنبه خودشان بعد از ۳۰ سال مناقشه تاکنون نتوانسته اند ثبات در مرز را تأمین کنند و با توجه به اینکه وساطت روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی را نیز تاکنون نپذیرفته اند به اعتقاد کارشناسان، سازمان همکاری شانگهای که هر دو کشور عضو آن هستند می تواند در مذاکرات مرزی دو طرف میانجی شود.
امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان هفته گذشته گفت که مسائل مرزی بین کشورها تنها از طریق مذاکره و از طریق دیپلماسی قابل حل است. «صادیر جاپاروف» رئیس جمهوری قرقیزستان نیز با بیان اینکه از ۹۷۲ کیلومتر مرز، طرفین باید در ۳۰۸ کیلومتر به توافق برسند از اینکه روند توافق به کندی پیش می رود ابراز تاسف کرد و گفت: دلیل آن این است که مناطق مورد مناقشه زیادی وجود دارد.
جاپاروف تصریح کرد: «مهمترین چیز برای توافق در مذاکرات، صلح است، سپس میتوانیم همه چیز را به نفع هر دو طرف حل کنیم.» در عین حال، رئیس جمهور قرقیزستان برنامه خود را برای دستیابی به صلح در شرایط چنین سطح بالای درگیری ارائه نکرد. هیچ برنامه فوری برای ملاقات با همتای تاجیک وجود ندارد.
اما امامعلی رحمان گفت: «دولت تاجیکستان علاقه مند به برگزاری سریع مذاکرات درباره تعیین مرز دولتی بین تاجیکستان و جمهوری قرقیزستان است». رئیس جمهور تاجیکستان با بیان اینکه راه دیگری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: حل مسائل مرزی-سرزمینی، هماهنگی مرزهای دولتی و تعیین مرزهای آن فرآیند بسیار پیچیده ای است و نیازمند زمان و تلاش فراوان متخصصان است. ”
**فراکسیون بدر: مخالف بازگشت داعشیهای سیاسی به عراق هستیم
رئیس فراکسیون بدر عراق بر مخالفت این مجموعه با بازگشت داعشیهای سیاسی که زمینه را برای ورود تروریستهای داعشی به عراق فراهم کردند، تأکید کرد.
«مهدی تقی الامرلی» رئیس فراکسیون بدر در پارلمان عراق در بیانیهای ضمن مخالفت با بازگشت داعشهای سیاسی که زمینه را برای ورود گروه های تروریستی داعش به عراق فراهم کردند، از قوه قضائیه این کشور خواست تا آنها را عفو نکند و شدیدترین مجازاتها را علیه آنها در نظر بگیرد.
آمرلی افزود: ما با شدیدترین لحن، بازگشت داعش سیاسی به عراق از دریچه فتنه و شعارهای فرقهای بعثیها و عناصر القاعده که راه را برای ورود تروریسم و تکفیر داعش به کشور هموار کرد، محکوم میکنیم.
وی در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: «بنابراین ما بازگشت این افراد را به کشوری که بهترین دوران خود را صرف جنگ و خونریزی و در عین حال پاکسازی آنچه که فتنهانگیزان قبل از فرار به هتلهای (کشورهای عرب حاشیه) خلیج فارس بر جای گذاشتهاند، نخواهیم پذیرفت».
در پایان این بیانیه آمده است: «ما خواستار عدم عفو و بخشش این گروه جنایتکار گمراه هستیم و بر لزوم تعقیب قضایی و اعمال اشد مجازاتها برای آنها تأکید داریم».
**رسانه آمریکایی در مورد پیروزی لوپن در انتخابات هشدار داد
رسانه آمریکایی با هشدار در مورد احتمال پیروزی «مارین لو پن» نامزد حزب راست افراطی «مجمع ملی» در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، این پیروزی را عامل تلاطم اروپا خواند.
مردم فرانسه امروز برای دومین بار در دو هفته اخیر پای صندوق رای می روند تا از میان امانوئل مکرون رئیس جمهوری کنونی فرانسه و مارین لو پن یکی را برای دوره ای پنج ساله به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کنند.
رادیو صدای آمریکا در گزارشی پیروزی لو پن را عامل تلاطم اروپا خواند و چند مورد از تبعات این پیروزی را برشمرد.
در مناظره داغ تلویزیونی روز چهارشنبه میان مکرون و لوپن، رئیس جمهوری فرانسه ارتباطات رقیب راستگرای خود و حزبش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را برجسته کرد. لوپن و حزب مجمع ملی در سال ۲۰۱۴ چند بار از روسیه وام گرفتهاند. مکرون این مساله را در مناظره مطرح کرد و لوپن دلیل آن را خودداری بانکهای فرانسه از دادن وام به وی و حزبش اعلام کرد.
مارین لوپن اوایل ماه جاری میلادی در ارتباط با ناتو و روسیه گفت: به محض پایان یافتن جنگ روسیه و اوکراین و حل و فصل آن با یک معاهده، خواستار روابط حسنه راهبردی میان ناتو و روسیه خواهم شد.
در حالیکه لوپن تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم کرده، لبه تیغ انتقادات رهبر ۵۳ ساله راستگرای حزب مجمع ملی از ولادیمیر پوتین چندان تیز نبوده است. او منتقد ارائه تسلیحات سنگین به اوکراین از سوی اعضای ناتو است و قصد دارد پیوندهای فرانسه با این پیمان راهبردی نظامی را تضعیف کند.
**وعده تحکیم همکاری نظامی وزیر امور خارجه ژاپن با آمریکا
وزیرامورخارجه ژاپن در دیدار ناو گشتزنی آبهای آسیای آمریکا از بیم تهدیدهای روسیه و چین وعده داد کشورش با تقویت ارتش خود به آمریکا برای حفظ ثبات و امنیت منطقهای کمک می کند.
طی دیدار «یوشیماسا هایاشی» وزیر امورخارجه ژاپن از ناو گشتزنی آبهای آسیایی «آبراهام لینکلن» در آبهای جنوب توکیو، وی با وعده تقویت ارتش ژاپن برای همکاری با آمریکا گفت: « ژاپن به شکل قابل ملاحظه ای قابلیتهای دفاعی خود را تقویت و از نزدیک با آمریکا همکاری خواهد کرد.»
صحبت های وزیر امورخارجه ژاپن در حالی منتشر شد که با شروع حمله نظامی روسیه به اوکراین، که از دیدگاه ژاپن رویارویی آشکار با هنجارهای دیپلماتیک بین المللی است؛ نگرانی ها درباره ترغیب کشور همسایه چین را برای استفاده از قدرت نظامی جهت تحت کنترل درآوردن تایوان و تهدیدها برای جزایر ژاپنی افزایش داده است.
برپایه این گزارش ژاپن همچنین از عمیق تر شدن روابط امنیتی پکن و مسکو که شامل رزمایش های مشترک در آبهای اطراف این کشور است ابراز نگرانی کرد.
چین همواره اعلام کرده تمامی مقاصد و نیتش در آسیا صلحآمیز است.
**بحران سلامت روان در بین نوجوانان آمریکایی
نیویورک تایمز نوشت: نوجوانان آمریکایی دچار تغییرات شدیدی شده اند: سه دهه پیش، شدیدترین تهدیدات بهداشت عمومی ناشی از مصرف زیاد الکل، رانندگی در حالت مستی، بارداری و سیگار کشیدن بود. این موارد اکنون با افزایش آمار اختلالان روانی نگرانی جدیدی برای سلامت عمومی ایجاد کرده است.
این رسانه آمریکایی نوشت: در سال ۲۰۱۹ میلادی، گزارش ها نشان می دهد که ۱۳ درصد از نوجوانان یک دوره افسردگی اساسی داشته اند که ۶۰ درصد نسبت به سال ۲۰۰۷ افزایش داشت. مراجعه کودکان و نوجوانان به بخش های اورژانس در این بازه زمانی نیز به دلیل اضطراب، اختلالات خلقی و آسیب رساندن به خود به شدت افزایش یافته است. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، برای افراد ۱۰ تا ۲۴ ساله، نرخ خودکشی که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ ثابت بود، تا سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
کاهش سلامت روان در میان نوجوانان با همهگیری کووید تشدید شد، اما قبل از آن، این اختلال گروههای نژادی و قومی، مناطق شهری و روستایی و شکاف اجتماعی-اقتصادی را در برگرفت. در ماه دسامبر، جراح عمومی آمریکا در یک توصیه کم سابقه نسبت به یک بحران بهداشت روانی «ویرانگر» در میان نوجوانان هشدار داد. بسیاری از مسئولان بیمارستان ها و پزشکان با اشاره به افزایش سطح بیماریهای روانی، کمبود شدید درمانگران و گزینههای درمانی و تحقیقات ناکافی برای توضیح این روند، این وضعیت را یک وضعیت اورژانس ملی توصیف کرده اند.
این بحران اغلب به افزایش استفاده از رسانههای اجتماعی نسبت داده میشود، اما دادههای محکمی برای تایید این موضوع محدود است و یافتههای به دست آمده تاکنون اغلب ضد و نقیض هستند و به نظر میرسد برخی از نوجوانان نسبت به سایرین نسبت به تأثیرات زمان صفحه از نمایشگرها اعم از رایانه و تلویزیون آسیبپذیرتر هستند.
تحقیقات فدرال نشان میدهد که نوجوانان کمتر میخوابند و ورزش میکنند و زمان کمتری را با دوستان خود میگذرانند. این موارد در دوره ای از زندگی که برای کشف هویت فردی منجر می شود، برای رشد سالم بسیار مهم هستند. در نتیجه برخی از نوجوانان با اختلالاتی همچون اضطراب، افسردگی، رفتارهای اجباری، خودآزاری و حتی خودکشی مواجه می شوند.
در طول قرن گذشته، سن شروع بلوغ برای دختران به طور قابل توجهی کاهش یافته است و از ۱۴ سالگی در سال ۱۹۹۰ به ۱۲ سال در امروز رسیده است. سن شروع برای پسران نیز مسیر مشابهی را طی کرده است. کارشناسان می گویند که این تغییر احتمالا اکنون در بحران سلامت روان نوجوانان نقش دارد، اگرچه این تنها یکی از عوامل بسیاری است که محققان هنوز برای درک آن تلاش می کنند.
**فرانس ۲۴: تبعات انتخاب لو پن، فراتر از مرزهای فرانسه خواهد بود
شبکه خبری فرانس۲۴در گزارشی انتخابات امروز فرانسه را «تاریخی» خواند و عنوان کرد: در صورت به قدرت رسیدن راست افراطی در فرانسه، باید آن را به منزله زلزلهای دانست که حتی فراتر از مرزهای این کشور را خواهد لرزاند.
مردم فرانسه امروز به پای صندوق های رای می روند تا از میان امانوئل مکرون رئیس جمهوری کنونی فرانسه و مارین لو پن نامزد حزب راستگرای «مجمع ملی» یکی را برای دوره ای پنج ساله به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کنند و این درحالی است که راستگرایان تندرو تا به حال اینقدر به قدرت نزدیک نبوده اند.
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه دقایقی پیش آغاز شد اما بخش های موسوم به سرزمین های ماورای بحار از جمله «سن پییر و مارتینیک» به دلیل اختلاف ساعت، دیروز در پای صندوق های رای حاضر شدند. در این بخش بر خلاف معمول که نرخ مشارکت در دور دوم پایین تر است، مشارکت ۵۷ درصدی مردم به ثبت رسید که حدود ۲ درصد نسبت به دور نخست افزایش داشت.
بر پایه گزارش «فرانس ۲۴»، فرانسویان در برابر انتخابی «تاریخی» قرار دارند: رای دادن به تمدید ریاست جمهوری مکرون. البته در سال های اخیر فرانسویان میل چندانی برای تمدید دوره ریاست جمهوری از خود نشان نداده اند و ریاست جمهوری دو دوره ای پس از ژاک شیراک دیگر تکرار نشده است.
نیکلا سارکوزی که در سال ۲۰۰۷ میلادی به ریاست جمهوری انتخاب شد در سال ۲۰۱۲ در تمدید دوره خود موفق نشد و فرانسوآ اولاند در انتخابات پیروز شد. پس از آن اولاند در انتخابات ۲۰۱۷ برای تمدید دوره ریاست جمهوری خود اعلام نامزدی نکرد.
گزینه دیگر پیش روی فرانسویان، مارین لو پن است. انتخاب او به عنوان نخستین رئیس جمهوری زن در فرانسه به قیمت راهیابی حزب راست افراطی به الیزه تمام می شود که تبعات آن همانند برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ در آمریکا، فراتر از مرزهای فرانسه خواهد رفت.
این گزارش، انتخاب مکرون را رای به ادامه روند کنونی میداند، هرچند که مکرون به ترمیم عمیق رویکردها و قرار دادن مساله محیط زیست در مرکز برنامه های خود در دوره دوم و آخر ریاست جمهوری خود، وعده داده است.
فرانس ۲۴، پیروزی مارین لو پن را به عنوان رئیس جمهوری کشوری که قدرت هسته ای محسوب می شود، در شورای امنیت سازمان ملل کرسی دائمی دارد و در حالی که جنگ به دروازه های اروپا رسیده است، یک زلزله قلمداد می کند.
**مقتدی صدر: عادی سازی روابط با اسرائیل جرم تلقی شود
رهبر جریان صدر عراق در صفحه توئیتر خود بر لزوم جرم انگاری هرگونه عادیسازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
رهبر جریان صدر در توئیتی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی ورود وی به فرآیند سیاسی و انتخابات عراق مقابله با چشمداشتهای رژیمصهیونیستی و روند عادی سازی بوده است، نوشت: عادی سازی با رژیم صهیونیستی باید به عنوان یک جرم تلقی شود.
چند ماه پیش، حدود ۳۰۰ عراقی از جمله برخی از روسای قبایل (عشایر) در کنفرانسی که در اقلیم کردستان عراق با حمایت یک سازمان آمریکایی برگزار شده بود، خواهان عادی سازی روابط با اسرائیل شدند.
در پی درخواست برخی از نمایندگان قبایل اربیل برای عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل، دولت عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بغداد نشست نمایندگان برخی از قبایل اربیل در راستای عادیسازی روابط با اسرائیل را نمیپذیرد.
در این بیانیه تاکید شده است: نظرات مطرح شده در این نشستها شخصی بوده به نمایندگی از مردم عراق نیست. هدف این نشستها تحریک تفرقه افکنی مذهبی پیش از انتخابات دهم اکتبر است.
**۳۴ عضو گروهک تروریستی الشباب در اتیوپی شناسایی و دستگیر شدند
دستگاه امنیتی اتیوپی شنبه شب گزارش داد که ۳۴ تن از اعضای گروه تروریستی الشباب در جریان یک عملیات شناسایی و دستگر شدند.
این دستگاه امنیتی بدون اشاره به جزییات این دستگیری اعلام کرد که این افراد برای انجام حمله تروریستی در شهر "آدیس آبابا"؛ پایتخت و دیگر مناطق اتیوپی آماده میشدند.
الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
الشباب بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
گروه الشباب قصد حمله به واحد های اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی «AMISOM» داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زدند.
**آلمان ۶۰ فروند بالگرد ترابری از آمریکا میخرد
یک روزنامه آلمانی روز یکشنبه نوشت که این کشور قصد دارد با خرید ۶۰ فروند بالگرد ترابری سنگین شینوک "سی اچ – ۴۷ اف چ" به ارزش نزدیک به پنج میلیارد یورو (پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) از آمریکا، نیروهای مسلح خود را تقویت و به روز کند.
بیلد ام سونتاگ به نقل از منابع آگاه دولت آلمان افزود که هزینه خرید این بالگردها از بودجه ۱۰۰ میلیارد یورویی ویژه در نظر گرفته شده برای تقویت ویژه برای نیروهای مسلح تامین خواهد شد که اولاف شولتز صدراعظم در پی آغاز جنگ اوکراین، اعلام کرده است.
این بالگردها که در کوتاه ترین زمان و شاید تا ۲۰۲۵ -۲۰۲۶ تحویل داده خواهند شد، جانشین بالگردهای سی اچ -۵۳ جی ساخت لاکهید مارتین آمریکا خواهد شد که شاخه اسلحه سازی شرکت سیکورسکی به شمار می رود.
روزنامه دیلی تلگراف انگلیس نیز فاش کرد که ۱۰ کشور اروپایی مانند فرانسه، آلمان و ایتالیا با دور زدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مسکو پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، صدها میلیون پوند تسلیحات به روسیه صادر کرده اند.
گروهی از روزنامه نگاران فعال در اروپا ادعا کردهاند که این ۱۰ کشور از ۸ سال پیش بالغ بر ۳۴۵ میلیون پوند سلاح به روسیه فروختهاند که برخی از آنها میتواند در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفند ماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت میشناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد و در بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند.
کشورهای اروپایی از آغاز جنگ اوکراین به منظور فشار بر اقتصاد روسیه تحریم هایی را علیه این کشور اعمال کرده اند که تحریم واردات نفت از این کشور در صدر آنها بوده است.
آلمان از مشتریان اصلی نفت روسیه است و بیش از ۳۰ درصد از نیاز خود را از این کشور تأمین میکند. رابرت هابک وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفته است که تحریم فوری گاز و نفت روسیه می تواند بیشتر از ولادیمیر پوتین، به مردم آلمان آسیب بزند و بیکاری و فقر گسترده را به همراه داشته باشد.
**وزیر خارجه عراق: بغداد میزبان دور جدیدی از مذاکرات تهران و ریاض خواهد بود
وزیر امور خارجه عراق گفت: بغداد پایتخت این کشور پس از پایان دور پنجم، میزبان دور جدیدی از مذاکرات بین تهران و ریاض خواهد بود.
«فواد حسین» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرگزاری ملی عراق (واع) بدون اشاره به زمان برگزاری دور جدید مذاکرات بین تهران و ریاض، دور پنجم مذاکرات انجام شده بین طرفهای عربستان سعودی و ایران که به میزبانی بغداد انجام شد را مثبت و خوب ارزیابی کرد.
وی اظهار داشت: پنجمین دور مذاکرات بین عربستان و ایران که در بغداد برگزار شد، در فضایی مثبت به پایان رسید.
«فواد حسین» پیشتر تاکید کرده بود که دولت عراق تمام تلاش خود را به کار خواهد بست و از تمام روابط خود برای ایجاد فرصت مناسب جهت ایجاد تفاهم بین تهران و ریاض استفاده خواهد کرد.
مذاکرات ایران و عربستان از چند ماه پیش در عراق آغاز شد و با احتساب نشست اخیر که پنجشنبه هفته گذشته در بغداد برگزار شد، دو طرف تاکنون پنج دور مذاکره انجام دادهاند.
«برهم صالح» رئیس جمهور عراق برای اولین بار در ماه میسال ۲۰۲۱ از میزبانی عراق در گفت و گوهای ایران و عربستان و مذاکره مستقیم بین دو کشور بعد از سالها تیرگی روابط خبر داد.
**شبه نظامیان داعش، افغانها را بیرویه می کشند
پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در مقالهای نوشت: یک روز پس از آنکه شاخهای از شبه نظامیان داعش مسوولیت دو حمله مرگبار جداگانه در افغانستان را بر عهده گرفت، انفجار بمب در مسجدی در حین نماز جمعه در شمال افغانستان ۳۳ نفر از جمله کودکان را کشت.
پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در مقالهای با عنوان «شبه نظامیان دولت اسلامی، افغانها را بیرویه میکشند» تصریح کرد: پلیس افغانستان در همین حال اعلام کرد که نیروهای طالبان یک شبه نظامی مظنون را بازداشت کردهاند که گفته میشود یک بمبگذاری را طراحی کرده بود که در آن دست کم ۱۲ نمازگزار را در یک مسجد شیعیان در روز پنجشنبه هفته گذشته به شهادت رساند.
سخنگوی پلیس ولایت بلخ گفت که عبدالحمید سنگریار یکی از عوامل کلیدی دولت اسلامی (داعش) است.
از زمانی که نیروهای طالبان در سال گذشته کنترل افغانستان را پس از سرنگونی دولت تحت حمایت آمریکا به دست گرفتند، تعداد بمب گذاریها در این کشور کاهش یافته اما شبه نظامیان داعش به حملات خود علیه اهدافی که آنها را «بدعت» میدانند، ادامه دادهاند.
مجموعه ای از بمب گذاری ها این هفته افغانستان را تکان داد، با حملات مرگباری که یک مدرسه و یک مسجد را در محله های شیعه نشین هدف قرار داد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان در توییتی نوشت که در انفجار روز جمعه در مسجدی در شمال قندوز، ۳۳ نفر کشته شدند. وی گفت: ما این جنایت را محکوم کرده و عمیق ترین همدردی خود را با بازماندگان ابراز می کنیم.
یک مقام اطلاعاتی که نخواست نامش فاش شود گفت که انفجار ناشی از یک بمب بوده است، اما نحوه انفجار آن مشخص نیست.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه حفره های بزرگی را در دیوارهای مسجد «خانقای مولوی سکندر» اهل سنت شهرستان امامصاحب ولایت قندوز مشاهده کرده به نحوی که در اثر این انفجار یک طرف مسجد به طور کامل تخریب شده است.
وی نوشت: منظره مسجد وحشتناک بود. محمد عصح، یکی از مغازه دارانی که در انتقال قربانیان به بیمارستان منطقه کمک می کرد، گفت، همه کسانی که در داخل مسجد نماز می خواندند یا زخمی یا کشته شدند.