به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه هاآرتص چاپ تل آویو در مطلبی تحت عنوان «انتخابات فرانسه: مکرون و لوپن چه موضعی در قبال ایران و اسرائیل دارند»، به نقل از «دانیل شک» سفر سابق اسرائیل در فرانسه نوشت: روابط تل آویو و پاریس در دوران ریاست جمهوری مکرون رونق گرفت و همکاری های خوبی در حوزه علمی، آموزشی، دارویی و فرهنگی بین دو طرف از زمان روی کار آمدن مکرون در سال 2017 شکل گرفت.
به گزارش ایرنا، دومین مرحله از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه امروز یکشنبه چهارم اردیبهشت درحال برگزاری است و تا ساعاتی دیگر، مشخص خواهد شد کدام یک از دو نامزد باقی مانده در انتخابات یعنی امانوئل مکرون و مارین لوپن به کاخ الیزه راه خواهند یافت هرچند نظرسنجی های از بالاتر بودن شانس مکرون حکایت دارند.
هاآرتص نوشت: در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین، مکرون مثل همه روسای جمهوری پیشین، از سیاست «دو دولت» حمایت و با شهرک سازی ها مخالفت کرد.
سفیر سابق اسرائیل در فرانسه در عین حال، حمایت مکرون از تل آویو، در مقابل گزارش عفو بین الملل مبنی بر اینکه «اسرائیل یک رژیم آپارتاید است» را ستود.
«شک» درباره موضع مکرون در خصوص ایران نیز گفت: مکرون حداقل به صورت زبانی خواستار رویکرد سختگیرانه تری درباره برخی موضوعات مورد مذاکرات هسته ای در وین شده است به طوری که ایران، فرانسه را پلیس بد مذاکرات هسته ای عنوان کرد.
وی معتقد است: باوجود این موضع سختگیرانه مکرون، فرانسه مجبور است بعد از حصول توافق، با تمام بندهای آن موافقت و همراهی کند حتی اگر با برخی از آنها عمیقا مخالف باشد.
«جرج مالبرونوت» تحلیلگر روزنامه لوفیگارو نیز، سیاست مکرون در خصوص غرب آسیا را مزورانه و بی فایده دانست و مکرون را فردی ناصبور و گستاخ دانست که به حرف کسی گوش نمی دهد.
وی معتقد است: موضوع فلسطین برای فرانسه به اهمیت دهه های گذشته نیست و افزایش اقدامات تروریستی توسط تندروها در فرانسه، دیدگاه مقامات و مردم این کشور را به اسرائیل نزدیک کرده است.
اگر مکرون انتخاب شود این رویکرد، باوجود فرازونشیب های احتمالی، ادامه خواهد یافت و حتی ممکن است توسعه یابد.
روزنامه هاآرتص، مارین لوپن را فردی دارای سابقه یهودستیزی ارزیابی کرد که فقط ژست طرفداری از اسرائیل می گیرد و افزود: لوپن راستگرا معتقد است فرانسه باید تاحد امکان از دخالت در نزاع های خارجی پرهیز کند و از ناتو خارج شود.
این روزنامه، لوپن را حامی بشار اسد رئیس جمهوری فرانسه عنوان کرد و نوشت: لوپن در ابتدا طرفدار برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بود و دستیابی به انرژی هسته ای را حق ایران عنوان می کرد اما در یک مصاحبه اخیر، درباره اجرای گام های کاهش تعهدات توسط ایران در حوزه برداشتن محدودیت ها ابراز نگرانی کرده است.
لوپن در سال های اخیر، گام های زیادی را برای جلب آرای یهودیان فرانسه برداشته تا سابقه یهودستیزی خانواده و حزب ملی گرایش را پاک کند.
ژان ماری لوپن پدر مارین لوپن رهبر ملی گرای فرانسه یکی از یهودستیزان مشهور در سیاست این کشور بعد از جنگ جهانی بود. لوپن برای نشان دادن تفاوتش با پدرش، اسم حزبش را به «تظاهرات ملی» تغییر داد تا متفاوت از حزب پدریش یعنی «جبهه ملی» باشد. وی با همین هدف، اسلامگرایان تندرو را مورد انتقاد قرار داد و از اسرائیل نیز حمایت کرد.
باتوجه به اینکه هنوز بسیاری از اعضای حزب لوپن، نگاه یهودستیزانه خود را حفظ کرده اند، تلاش های وی برای بازدید از سرزمین های اشغالی نتیجه بخش نبود و مقامات اسرائیلی به وی در اینباره چراغ سبز نشان ندادند.
در عین حال، سفیر پیشین اسرائیل در فرانسه معتقد است: اگر لوپن رئیس جمهوری شود به رویکرد سنتی فرانسه در قبال نزاع فلسطینی-اسرائیلی یعنی «دو دولت، دو ملت» وفادار خواهد بود و تفاوت خاصی بین این دو نامزد در این خصوص وجود نخواهد داشت.