تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰

تهران-ایرنا- خبرگزاری رویترز نوشت: هر چند امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در مقابل مارین لوپن نامزد راست افراطی پیروز شد اما دور دوم ریاست جمهوری اش با توجه به افزایش مخالفت های سیاسی و غلیان نارضایتی مردم، در مقایسه با دور نخست، پر نشیب و فرازتر خواهد بود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز در تحلیلی از انتخابات فرانسه نوشت: در حالی که حامیان مکرون روز یکشنبه برای جشن گرفتن پیروزی دشوار او در قابل نامزد راست افراطی در مقابل برج ایفل تجمع کرده بودند، یاران وفادار و نزدیک مکرون با حضور در استودیوهای تلویزیونی تصدیق کردند که سطح بالای محبوبیت لوپن که طبق آخرین برآوردها توانسته ۴۲ درصد حمایت رای دهندگان را کسب کند، به این معنا است که مکرون باید درس هایی از این انتخابات بگیرد.

کلمنت بوون وزیر امور اروپای فرانسه و معتمد نزدیک مکرون در مصاحبه با تلویزیون فرانس ۲ گفت کسب ۴۰ درصد آرا از سوی راست افراطی نشان می دهد که ما کار بیشتری برای انجام دادن داریم.

اولیور وران وزیر بهداشت مکرون نیز گفت با مشورت های بیشتری به یک «تغییر در روش» نیاز هست.

تا مانع بعدی تنها چند هفته باقی مانده است. انتخابات پارلمانی در ژوئن (خرداد) آینده ترکیب دولت را مشخص خواهد کرد و مکرون باید از طریق طرح های اصلاحاتی که برنامه های رفاهی فرانسه را به شکل بی سابقه ای تکان خواهد داد باید به این انتخابات متکی باشد.

در فرانسه، رئیسان جمهوری که به تازگی انتخاب شده اند به طور معمول باید انتظار داشته باشند که اکثریت را در انتخابات پارلمان که بالافاصله بعد از انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، کسب کنند که دلیل این امر به طور معمول کاهش مشارکت حامیان همه نامزدهای شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری است.

اما لوپن نامزد شکست خورده انتخابات فرانسه در سخنرانی که در تایید پیروزی مکرون ایراد کرد ابراز اطمینان نمود و وعده داد یک اپوزیسیون قوی در پارلمان تشکیل دهد. ژان لوک ملانشون رقیب تندروی چپ گرا نیز بعد از کسب حجم بالایی از ارای چپ گراها در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری  تصمیم خود برای نخست وزیر شدن را ابراز کرد.

ملانشون امیدوار است از طریق  انتخابات پارلمانی و کسب اکثریت  چپ، مکرون را وادار به یک «همزیستی» ناخوشایند کند.

اما مکرون حتی اگر بتواند اکثریت یا ائتلاف موثری را در انتخابات پارلمانی کسب کند باید با مقاومت مردم در خیابان ها در مقابل طرح های اصلاحاتی اش و به ویژه اصلاحات در زمینه حقوق بازنشستگی مواجه شود. در طرح اصلاحاتی مکرون حداقل سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۵ سال می رسد.

حقوق بازنشستگی همیشه  موضوعی داغ در فرانسه بوده است و امتیاز کمتر مکرون در برابر لوپن در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۷ به این معنی است که او با وجود تبدیل شدن به تنها رئیس جمهور فرانسه که در دو دهه اخیر برای بار دوم انتخاب شده است، همان اختیارات لازم را برای اجرای اصلاحات پنج سال پیش نخواهد داشت.

به عنوان یکی از نشانه های احتمالی وجود مشکلاتی در پیش روی مکرون در دوره دوم ریاست جمهوری،  رای دهندگان خشمگین در مسیر مبارزات انتخاباتی  بارها در مورد اصلاحات بازنشستگی به او هشدار دادند و او را مجبور کردند که سقف حداقل سن بازنشستگی در  ۶۴ سالگی را بپذیرد.

فیلیپ مارتینز، رئیس اتحادیه بزرگترین اتحادیه تحت حمایت کمونیست ها در فرانسه تحت عنوان  CGT پیشتر به مکرون هشدار داده بود که «ماه عسلی» برای او وجود نخواهد داشت و اگر او به طور کامل عقب نشینی نکند، می تواند منتظر تظاهرات بیشتری باشد.

یکی دیگر از مشکلات پس از انتخابات در فرانسه، افزایش سرسام آور قیمت انرژی است.

دولت مکرون قیمت های برق را کنترل کرده و تا پس از انتخابات بر روی قیمت‌ها در پمپ‌ بنزین ها تخفیف ارائه کرده است. او در طول مبارزات انتخاباتی گفت تا زمانی که لازم باشد از رای دهندگان محافظت خواهد کرد، اما هیچ جدول زمانی مشخصی ارائه نکرد.

قانونگذاران می گویند که رای دهندگان از افزایش قیمت انواع کالاهای اساسی مانند روغن آفتابگردان ساخت اوکراین یا برنج و نان شکایت دارند.

رویترز نوشت: در سال ۲۰۱۸ افزایش قیمت بنزین باعث وخیم ترین ناآرامی اجتماعی در فرانسه شد که از زمان تظاهرات دانشجویی در سال ۱۹۶۸ بی سابقه بود و به جنبش جلیقه زردها معرفی شد و ماه ها اختلالاتی را در پاریس و سراسر فرانسه به وجود آورد.

بنابراین اگر مکرون می خواهد این اتفاقات دوباره بروز نکند باید محتاطانه گام بردارد.