تهران- ایرنا- در قانون اعطای تسهیلات تولد فرزند تصریح شده که این وام به افرادی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، کمتر از ۲.۵ باشد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در راستای اجرای ماده ۱۰ «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت«سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند راه‌اندازی و بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی از محل منابع پس انداز و جاری قرض الحسنه شبکه بانکی حسب دستور العمل ذیل اقدام می‌کنند.

البته در این قانون شرایطی برای پرداخت به پدران تعیین شده است که یکی از موارد نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند است که در روزهای گذشته بحث‌هایی در این خصوص در فضای مجازی مطرح شده است.

در این قانون به صراحت اعلام شده که تسهیلات تولد فرزند به افرادی تعلق می‌گیرد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲.۵ باشد. همچنین در این قانون تصریح شده که نرخ باروری شهرستان مربوطه در سامانه و حسب اعلام مرکز آمار قابل مشاهده است.

البته در قانون موارد دیگری همچون تاریخ تولد فرزند که باید بعد از یکم فروردین ۱۴۰۰ باشد، داشتن تابعیت ایرانی و فرصت دو ساله پس از تولد فرزند برای ثبت نام پیش‌بینی شده است.
براساس قانون اعطای تسهیلات تولد فرزند، فرزند اول مبلغ ۲۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۳ سال (۳۶ ماه)، فرزند دوم مبلغ ۴۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۴ سال (۴۸ ماه)، فرزند سوم مبلغ ۶۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۵ سال (۶۰ ماه)، فرزند چهارم مبلغ ۸۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۶ سال (۷۲ ماه) ، فرزند پنجم به بعد مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۷ سال (۸۴ ماه) دریافت می‌کنند.

تسهیلات فرزند بدون الزام به سپرده گذاری و با ۶ ماه دوره تنفس برای شروع اقساط و با اخذ یک ضامن معتبر و سفته پرداخت می‌شود.

 در مورد تولد فرزندان دو قلو و بیشتر، به ازای هر فرزند، یک وام تعلق می‌گیرد.

در صورتیکه حین دوره بازپرداخت تسهیلات تولد فرزند، فرزند دیگری از متقاضی به دنیا آمد، پرداخت تسهیلات مذکور طبق ضوابط این دستورالعمل به کودک بعدی امکان پذیر است.
متقاضیان می‌تواند برای ثبت نامه به آدرس ve.cbi.ir/vc/Defaultvc.aspx مراجعه کنند.