به گزارش خبرنگار سینما و تئاتر ایرنا، جعفر گودرزی درباره نحوه برگزاری این دوره از جشن گفت: سیزدهمین دوره جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران بهمنماه سال ۹۸ برگزار شد و از آن زمان تاکنون کشور درگیر کرونا بود و آسیبهای بسیار زیادی به جامعه فرهنگی به ویژه هنرمندان و نویسندگان وارد شد و شرایط بهگونهای رقم خورد که دیگر مانند سابق نمیشد جشن را برگزار کرد و همه هم و غم ما نیز معطوف به تلاش برای عبور از این بحران با کمترین خسارتها شد.
وی افزود: نقش و عملکرد سازمان سینمایی در برابر حرکت مهم و اثباتکننده منتقدان سینمای کشور از یک طرف و محدودیتهایی که به جشنواره فیلم فجر در همین دوره تحمیل شد از طرف دیگر، ما را به این نتیجه رساند که با روش قبلی خداحافظی کنیم و برای دورههای آتی طرحی نو دراندازیم.
دبیر چهاردهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران تاکید کرد: امسال بهدلیل تجمیع آثار ایرانی و جشنواره گذشته فیلم فجر، مانند دورههای قبل عمل خواهیم کرد و خروجی دوره آتی جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران را به آثار اکران عمومی سالانه سینمای ایران اختصاص میدهیم.
گودرزی خاطرنشان کرد: همه میدانند که حس مسئولیتطلبی منتقدان همیشه زبانزد بوده است؛ بنابراین ما معتقدیم نباید روند برگزاری جشن به دلیل مشکلات پاندمی و یا بیتفاوتی شبههانگیز مسئولان مربوطه منقطع شود. ما با جدیت و در نیمه دوم اردیبهشت ماه برگزیدگان جشن امسال را معرفی میکنیم.
این نویسنده ومنتقد سینما درباره فیلمهایی که در معرض داوری قرار گرفتند نیز بیان کرد: فیلمهای سیوهشتمین و سیونهمین جشنواره ملی فیلم فجر که سالهای ۹۸ و ۹۹ برگزار شد و همچنین آثار ایرانی سیوهفتمین و سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر که در سالهای ۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شد، وارد دایره داوریها شده، برگزیدگان توسط آکادمی داوری انجمن و در فضایی متفاوتتر از هر سال و از طریق بستر مجازی اعلام میشود البته کماکان نقدها و گلایههایی که به سازمان سینمایی داشتیم، به قوت خودش باقی است.
گودرزی درباره دوره آتی این جشن نیز گفت: برای دوره پانزدهم جشن منتقدان، فیلمهایی که از اسفند ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۱ اکران شدهاند، وارد مدار داوری و بررسیها می شود و جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران پس از این، هر ساله در اواسط فصل بهار برگزار خواهد شد.
دبیر چهاردهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران افزود: دیگر نمیتوان با داوری فقط ۲۰ فیلم جشنواره فیلم فجر به یک کلیت اقناعکننده درباره سینمای ایران رسید چه بسا که دیدیم دوره چهلم جشنواره فیلم فجر هم که با حواشی برگزار شد. پس مشخص است که جمع بندی بهترینهای سینمای ایران با در نظر گرفتن همه فیلمهای ایرانی اکران شده در طول یکسال و حتی فیلمهایی که در فضای آنلاین نمایش داده میشوند، کلیت و جامعیتی بیشتر پیدا میکند.
گودرزی خاطرنشان کرد: در دوره پانزدهم جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران شاید بتوان به داوری آثار مستند و فیلم کوتاه هم نگاهی ویژه داشت و بررسی سالانه آن آثار را هم در دستور کار قرار داد البته باید مکانیزم صحیح آن را پیدا کنیم.