به گزارش روز دوشنبه ایرنا، طبق نظر کارشناسان یکی از اقدامهای کشورهای در حال توسعه و حتی کشورهای توسعهیافته اتخاذ سیاستهای حمایتی، بهویژه از طریق پرداخت یارانه است. یارانه یکی از ابزارهای مهم در تنظیم سیاستهای اقتصادی برای حمایت از اقشار مختلف مردم و اقتصاد جامعه به شمار میرود.
در بسیاری از کشورها تولیدکنندگان، چه در بخش صنعت و چه در بخش کشاورزی از انواع مختلف یارانه برای داشتن توان رقابت با محصولات مشابه خارجی برخوردار میشوند. توزیع آن منطقی و درست باشد. میزان یارانه، چگونگی پرداخت آن و مهمتر از همه، اینکه به چه کسانی تعلق میگیرد و به چه کسانی تعلق نمیگیرد، جزو مهمترین موضوعهای اقتصادی کشور در سالهای اخیر بوده است.
از اعلام رسمی آغاز اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها از سوی «محمود احمدینژاد»، رئیسجمهور وقت در تاریخ ۲۸ آذر ۱۳۸۹، بیش از ۱۱ سال میگذرد. طی این سالها، همواره استفاده از ظرفیت اجرایی این قانون جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری و همچنین ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی مورد تأکید واقع شده است.
از آن زمان تاکنون دولت هر ساله میزان قابلتوجهی یارانه در بودجههای سالانه در نظر میگیرد. بر این اساس عملکرد بودجه ۱۴۰۰ نشان میدهد که دولت در سال گذشته برای یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها ۴۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده بود که با تحقق ۱۰۷ درصدی به میزان ۴۵ هزار و ۶۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این نوع یارانه پرداخت کرده است.
همچنین در راستای اجرای طرح معیشتی خانوارها، ۳۱ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ برآورد شده بود که با تحقق ۱۳۱ درصدی به میزان ۴۰ هزار و ۷۴۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان از این نوع یارانه پرداخت شده است.
براساس عملکرد قانون بودجه ۱۴۰۰ در مجموع بیش از ۸۳ هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان یارانه در قالب قانون هدفمندسازی یارانهها و یارانه معیشتی به خانوارها پرداخت شده است.