تهران - ایرنا - معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اعطای گرنت فناوری ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومانی به دانشجویان ارشد و دکتری خبر داد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، علی خیرالدین روز دوشنبه در آیین رونمایی از یک محصول دانش بنیان حوزه ساختمان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اعطای گرنت فناوری را از برنامه های وزارت علوم در سال جاری برشمرد و افزود: در این طرح بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان به دانشجویان کارشناسی ارشد دکترا برای پیشرفته تحقیقات فناوری و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی داده می‌شود.

وی همچنین در خصوص راه اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) گفت: در این سامانه همه نیازهای فناوری کشور ثبت می شود و پژوهشگران می‌توانند ایده های خود را در این سامانه ثبت کنند و پارک های علم و فناوری به عنوان کارگزار، ایده های ارائه شده را بررسی و با صنعت پیوند خواهد داد.

وی گفت: تلاش داریم که پایان نامه ها و رساله ها در این قالب تعریف شوند.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور است، گفت:  پارک علم و فناوری این دانشگاه نیز نماد پژوهش و فناوری در کشور است.

وی بیان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اولین پارک دانشگاه است که در سال ۸۴ مجوز فعالیت دریافت کرد اما فعالیت پژوهشی خود را از سال ۸۲ شروع کرده و به عبارتی می توان گفت فعالیت پژوهشی و فناوری پارک علم و فناوری تهران بیست ساله شده است.

خیرالدین با بیان اینکه هدف پارک در سال جدید فعال کردن دو هزار شرکت و واحد فناور است، افزود: هدف بزرگی است و امیدواریم با کمک دانشگاه تهران و کمک وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به این هدف دست یابیم.

وی افزود:  شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال است و شعار امسال دانشگاه تهران نیز دانشگاه نسل چهارم است؛ خیلی سخت است از دانشگاه نسل دوم به دانشگاه نسل سوم که کارآفرینی است و نیز دانشگاه نسل چهارم که کارآفرینی و اشتغال است، برسیم.  

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم گفت: با توجه به فعالیت های پارک علم و فناوری تهران امیدواریم حضور اعضای هیئت علمی و اساتید را در پارک شده باشیم. اکنون در کل کشور ۱۰ درصد اعضای هیات علمی درگیر فناوری معنی هستند امیدواریم تلاش بیشتری وارد این حوزه شود.

وی افزود: همواره در مسایل آموزش عالی پیش از این اگر قانونی نداشتیم از دستاوردهای دانشگاه تهران استفاده می‌شد در حال حاضر نیز باید از دستاوردهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ایده بگیریم و وزن نقطه نظرات پارک درخصوص ایده های فناورانه بهره مند شویم.

خیرالدین با بیان اینکه مشکلات شرکت های دانش بنیان را می شناسیم، گفت: در همین خصوص طرح دستیار فناوری را پیشنهاد دادیم که در قالب این طرح یک اعتبار مالی به پارک های علم و فناوری داده می شود تا میزبان دانشجویان کارشناسی کارشناسی ارشد و دکترا باشد تا آنها بتوانند همزبان در شرکت‌ها و واحدهای فناور پارک علم و فناوری حضور یافته تا در حوزه صنعت و فناوری یک ایده را ارائه و تبدیل به نمونه آزمایشگاهی کنند.

وی افزود: در این زمینه برای دانشجویان کارشناسی یک میلیون کارشناسی ارشد دو میلیون و مقطع دکترا سه میلیون تومان به مدت ۶ ماه حمایت مالی اختصاص داده می شود. اکنون حاضر آیین نامه های مربوط به آن به دانشگاه ها ابلاغ شده است.


راه اندازی تور فناوری توسط پارک های علم و فناوری
وی گفت: راه اندازی تور فناوری یکی دیگر از مباحثی است که از سوی وزارت علوم در نظر گرفته شده است. در این خصوص باید آیین نامه مربوطه تدوین شود تا خبرگزاری ها، مدیران و مسئولان حوزه های اجرایی و صنعتی با فعالیت های شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری آشنا شوند.