به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن رضانیا دوشنبه شب در نشست مشترک کارگروه مدیریت چرا و ساماندهی کوچ عشایر استان های همدان، لرستان و خوزستان افزود: در راستای مردمی سازی امور باید در این نشست ها و درجریان تصمیم گیری درباره عشایر، آنها را نیز به این جلسه ها دعوت کرده تا آنها نقطه نظرها و دیدگاه های شان را بیان کنند.
وی اضافه کرد: برگزاری این قبیل نشست ها به معنای اهمیت دادن به مشکلات فرا روی عشایر و تلاش برای اتخاذ تصمیم های مناسب و منطقی برای رفع این مشکلات است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان بیان کرد: مطالب مفید، کاربردی و امید بخش در این نشست مطرح شد موضوع شد با این وجود باید کارگروهی با حضور نمایندگانی از خوزستان، لرستان و همدان برای سامان دادن به وضعیت عشایران تشکیل شود.
رضانیا اضافه کرد: اعضای این کارگروه با همفکری عشایر و اتحادیه ها باید در راستای مدیریت چرا تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا در زمان کوچ عشایر با مشکلات موجه نشویم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز اظهار داشت: بخشی از مشکلات فرا روی عشایر از جمله نهاده های دامی و علوفه موضوعی ملی است که باید با برنامه ریزی نسبت به تقویت سرانه عشایران در نشست های کشوری تصمیم های مناسب اتخاذ شود.
ظاهر پورمجاهد خواستار پالایش آماری و ارائه اطلاعات دقیق در زمینه وضعیت سهیمه های عشایران شد و افزود: طرح «تعادل دام و مرتع» یک طرح ملی است بنابراین باید نگاه به عشایر فرا استانی و ملی باشد.
وی اضافه کرد: باید با برنامه ریزی مناسب و پذیرش مشکلات نسبت به رعایت تقویم کوچ، رفع مشکلات پیش روی عشایر و کاهش میزان خسارت های وارده به مراتع اقدام کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، خشکسالی را از جمله مهمترین مشکلات کنونی کشور دانست و افزود: ورود عشایر به استان ها باید با رعایت تقویم کوچ و زمانی باشد که مراتع آماده پذیرش دام را داشته باشد.
پورمجاهد گفت: هم اینک آب موجود در برخی از محل های اتراق عشایر خشک شده است بنابراین نیازمند تعیین مکان های جدید برای مستقر کردن عشایر یا آبرسانی از طریق تانکر به این محل ها هستیم.
طبق تقویم کوچ عشایر از نیمه اردیبهشت مجاز به ورود به سامان های پیش بینی شده در استان همدان هستند.