قزوین- ایرنا- تکمیل طرح‌های نیمه کاره فرهنگی استان قزوین که سالهاست با مشکل کمبود اعتبار مواجه بوده و خاک می‌خورند به عنوان یک مطالبه مهم اهالی فرهنگ و هنر این دیار، چشم انتظار سفر رییس جمهور برای است.

به گزارش ایرنا، قزوین از دیر باز مهد علم و فرهنگ و هنر بوده و با داشتن مشاهیر و بزرگان نامدار چون عبیدزاکانی، علامه دهخدا، میر عماد حسنی، میرزا محمدحسین عماد الکتاب قزوینی، ملک محمد قزوینی حرفی برای گفتن در این عرصه ها داشته است.

به گفته مسوولان  فرهنگی، استان قزوین از کمبود زیرساخت‌های فرهنگی و هنری رنج می‌برد و برای حل این مشکل نیازمند عزم همگانی برای ارتقای اعتبارات استانی و ملی هستیم.
تکمیل پروژه تالار شهر قزوین یکی از مطالبات دیرینه هنرمندان قزوینی مطرح  است.

طرح احداث تالار فرهنگ و هنر شهر قزوین از سال ۱۳۸۸ در قزوین به زمین خورد، اما اتمام این طرح طی سالیان اخیر به یک آرزوی دست نیافتنی برای هنرمندان استان تبدیل شده است.

مجتمع فرهنگی و هنری تالار شهر با ۱۰ هزار متر مربع مساحت  و ۱۱ هزار متر مربع فضای داخلی برای ایجاد سالن‌های تئاتر، موسیقی و نگارخانه در ساخت قرار داشته که در صورت تکمیل می‌تواند معضل کمبود شدید فضاهای هنری به ویژه نبود سالن‌های استاندارد اجرای موسیقی و نمایش را در شهر یا حتی استان قزوین مرتفع کند.

پروژه احداث تالار شهر که قرار بود با صرف بودجه ۱۱ میلیارد تومانی ساخته شده و در سال ۱۳۹۳ به بهره‌برداری برسد به دلیل تأمین نشدن اعتبار در هشت سال اخیر پیشرفت فیزیکی چندان نداشته است.

در سال ۹۲ طی ۲ مرحله ۲ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافت که ماحصل آن پیشرفت ۲۰ درصدی اجرای طرح بود ولی امروز از آن جز یک اسکلت نیمه کاره چیزی دیده نمی‌شود.
احداث کتابخانه مرکزی شهر قزوین، از دیگر مطالبات اهالی فرهنگ و هنر استان است که با گذشت ۱۰ سال از واگذاری زمین برای ساخت این کتابخانه هنوز در پیچ و خم مشکلات و اعتبار سر درگم باقی مانده است.

تکمیل این طرح نیازمند توجه ویژه دولتمردان در جریان سفر رییس جمهوری به قزوین است.

قزوین از معدود استان های فاقد کتابخانه مرکزی

از دیگر نیازمندی های مهم حوزه فرهنگ و هنر قزوین، ایجاد کتابخانه مرکزی است که باید در جریان سفر رییس جمهوری به این استان مطرح و مطالبه شود.

خبرنگار خبرگزاری ایرنا قزوین به همین دلیل به سراغ مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین فاطمه محمد بیگی رفت و پیرامون ساخت این پروژه عظیمی فرهنگی جویای مطلب شد. 

فاطمه محمد بیگی در این رابطه افزود: با توجه به سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان یکی از پروژه های شاخص که در این سفر تعریف شده  جذب اعتبار برای کتابخانه مرکزی استان است. 

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت کتاب و کتابخوانی در ارتقا و بهبود سطح فرهنگی جامعه،اظهار داشت: کتابخانه‌های عمومی در پیشرفت و توسعه فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند و با حمایت از طرح ها و برنامه های نهاد کتابخانه های عمومی باید در جهت افزایش میزان مطالعه، کتابخوانی و ارتقای مسائل فرهنگی جامعه تلاش کرد. 

محمدبیگی با اشاره به فعالیت ۳۸ باب کتابخانه عمومی در استان افزود: براساس استانداردهای موجود به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت باید یک باب کتابخانه وجود داشته باشد اما سرانه قزوین از این میانگین کم تر است.
این مسوول تاکید کرد: در حال حاضر از نظر فضای مطالعاتی در رتبه سی ام کشور قرار داریم و جزو معدود استانهایی هستیم که هنوز شاخص کتابخانه ای برای آن تعریف نشده است. 

وی خاطر نشان کرد: ۱۰ سال پیش بحث واگذاری زمینی در منطقه پونک قزوین به مساحت ۶ هزار و  ۱۲۷  متر مربع زمین انجام شده است که در این سالها به دلیل نبود اعتبارات لازم این پروژه فرهنگی پیشرفت چندانی نداشته است. 

محمدبیگی ادامه داد: زمین کتابخانه مرکزی قزوین در منطقه پونک با نفوذ جمعیت بالا در کنار برج های مسکونی که فاقد مراکز فرهنگی است که در صورت تکمیل شدن می تواند در بحث پر کردن اوقات فراغت و جبران سرانه فرهنگی و فضاهای مطالعاتی در استان نقش بسزایی داشته باشد. 

مدیرکل کتابخانه های عمومی قزوین گفت: این استان جزو  معدود استانهایی است که پروژه کتابخانه مرکزی در آن هنوز کلید نخورده و ایجاد این کتابخانه یکی از مطالبات دیرین و مهم جامعه کتابخوان، پژوهشگر و دانشگاهی استان قزوین است و می‌تواند نقش زیادی را در توسعه علمی و پژوهشی استان ایفا کند. 

وی یادآور شد: بنابراین با عنایت به سفر ریاست محترم جمهوری به استان قزوین امیدواریم شاهد کلید خواهد خوردن  و جذب اعتبارات مناسب برای تکمیل و بهره برداری از این پروژه عظیم فرهنگی باشیم. 

ضرورت راه اندازی کتابخانه های سیار در مناطق محروم و دور افتاده قزوین 
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اشاره به راه اندازی کتابخانه های سیار در مناطق محروم و دور افتاده این استان گفت: ایجاد این کتابخانه ها در راستای توسعه عادلانه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و رشد و بالندگی فکری مردم است.

محمد بیگی افزود: در استان ۳۸ باب کتابخانه عمومی فعال داریم که ۱۵ در سطح استان منطقه فاقد کتابخانه با جمعیت بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شناسایی شده است که شاید در تمام این مناطق امکان ایجاد کتابخانه  فراهم نباشد. 

وی اظهار داشت: بنابراین از طریق کتابخانه سیار خدمات دهی به کودکان، نوجوانان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در مناطق محروم استان فراهم خواهد شد بنابراین با ایجاد کتابخانه های سیار در مناطق صعب العبور و در مناطقی که فاقد کتابخانه هستند می توانیم خدمات دهی لازم را در این زمینه داشته باشیم.

محمد بیگی ابراز امیدواری کرد: با حضور رییس جمهور به استان در خصوص تامین و تخصیص اعتبار برای خرید خودرو ویژه کتابخانه سیار کلید خواهد خورد و خدمات دهی به علاقمندان کتاب و کتابخوانی در سطح استان بیش از پیش فراهم خواهد شد. 

وی افزود: ایجاد کتابخانه های تخصصی مادر و کودک از دیگر مواردی است که در استان قزوین نداریم  و امیدواریم بتوانیم خانه های تخصصی مادر و کودک را در کنار سایر کتابخانه های استان داشته باشیم و اعتبارات خوبی برای این مهم تخصیص داده شود.

فقدان سینما در شهرستان های قزوین

اهالی فرهنگ و هنر قزوین همچنین از نبود سینما در شهرستان های این استان گلایه دارند.

در حال حاضر در استان قزوین تنها ۲ سینما آن هم در مرکز استان فعال هستند و سایر شهرستان ها از چنین زیرساخت فرهنگی بهره مند نیستند.

در کنار این موضوع نبود سالن های تئاتر نیز از کمبودهای فرهنگی در شهرستان های استان قزوین به شمار می رود.

در شهر قزوین نیز پس از مدت بحث بر سر ایجاد پردیس سینمایی هنوز این موضوع به سرانجام و مرحله عملیاتی نرسیده است.

به گفته مسوولان فرهنگی استان با پیگیری‌های انجام ‌شده و طی توافق با اداره کل راه و شهرسازی استان مقرر شد زمینی به مساحت یک هزار و ۸۸۰ مترمربع در بلوار امیرکبیر قزوین برای ساخت مجتمع پردیس اختصاص پیدا کند.

در صورت حل شدن مشکل زمین و تأمین اعتبار این پردیس سینمایی با سه سالن سینمایی، رستوران، کافه، ساختمان‌های تجاری و مهدهای کودک می‌تواند نقش مؤثری در اعتلای فرهنگ استان قزوین داشته باشد.