هانیه رستمیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص عملکرد تیراندازان در جام جهانی برزیل اظهار داشت: بعد از مدتها دوری از میادین در جام جهانی شرکت کردیم و این نخستی رقابت بعد از المپیک توکیو برای ما بود. البته بعد از المپیک اولین مسابقه جام جهانی مصر بود که شانس حضور در این مسابقه را از دست دادیم اما تمامی رقبای ما در آن شرکت کردند که این به نفع تیراندازی ایران نبود.
وی افزود: موضوعاتی همچون شروع دیرهنگام تمرینات تیم ملی پس از بازیهای المپیک توکیو، تغییر کادر مربیگری و رییس فدراسیون، همگی بر روند آمادهسازی ملیپوشان تاثیر داشت، با این وجود تلاش کردیم که با آمادگی و توان بالا در برزیل ظاهر شویم.
سطح بالای جام جهانی برزیل
دارنده نخستین مدال تپانچه زنان ایران در پیکارهای قهرمانی جهان گفت: از آسیا فقط ایران و تایلند در جامجهانی تیراندازی برزیل حضور داشتند، با این حال سطح رقابتها هیچ تفاوتی با مسابقات قبلی جام جهانی نداشت زیرا تمامی رقبای اروپایی حضور داشتند و با این وجود توانستیم عملکرد خوبی داشته باشیم و با وجود دوری زیاد از میادین جهانی نتایج خوبی کسب کنیم.
وی یادآور شد: در جام جهانی تیراندازی برزیل توانِ کسب مدال در ماده ۲۵ متر و ۵۰ را داشتیم اما مهمترین مشکل در مسیر کسب مدال در این ۲ ماده، کمی تمرین و بیفشنگی بود.
هانیه رستمیان در پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان در هند با کسب مدال برنز، نخستین مدال تاریخ بانوان در رشته تپانچه را گرفت و تاریخساز شد.
رستمیان در خصوص عملکردش در برزیل گفت: در مسابقات بادی با یک رکورد خوب توانستم به عنوان نفر پنجم وارد فینال شوم و با اختلاف کمی مدال برنز را از دست دادم و چهارم شدم، ولی فینالیست شدن و چهارم شدن برای من در جام جهانی خوب بود. در مسابقات میکس هم با اختلاف یک امتیاز از راهیابی به فینال بازماندیم.
رکوردار تیراندازی نوجوانان و جوانان ایران گفت: متاسفانه در رشته ۲۵ متر تمرینات خوبی نداشتیم و تنها علت فینالیست نشدن ما مشکل همیشگی یعنی کمبود فشنگ و کمی تمرین بود، ولی در مجموع از نتایج و عملکردم راضی هستم.
وجود کادر فنی حرفهای ضروری است
رستمیان ضمن قدردانی از کادر فنی تیم ملی تپانچه گفت: سرمربی خوبی هدایت تیم را به عهده دارد اما آمادهسازی در سطح حرفهای نیازمند یک کادر فنی حرفهای است. حضور روانشناس، ماساژور و متخصص فیزیوتراپی و مربی بدنساز ضروری و تکمیل کنند کادر فنی است. حضور دایمی این افراد در کنار تیم ضروری است، اما از حضور این افراد در تیم همیشه محروم هستیم.
ملیپوش ایران در بازیهای المپیک توکیو ادامه داد: حضور افراد متخصص در کنار کادر فنی تیم، به آمادگی همه جانبه تیراندازان کمک میکند. به عبارتی آمادگی فنی همزمان با آمادگی روانی و جسمانی خواهد بود و این موضوع نقش بسزایی در ایجاد خودباوری ورزشکاران دارد.
ضرورت برگزاری اردوهای برون مرزی
رستمیان همچنین یادآور شد: اعزام تیمهای ملی تیراندازی به اردوی برون مرزی، مشکل کمبود فشنگ را تا حدی حل میکند. تیراندازان ایرانی باید به این اردوها اعزام شوند تا تمرینات خوبی با فشنگ مرغوب و استاندارد داشته باشند و ضمن آنکه بتوانیم مقداری فشنگ برای تمرینات داخلی تهیه کنیم.
دارنده عنوان پنجمی مشترک میکس المپیک توکیو ادامه داد: از دیگر نیازهای ما حضور در تمامی مسابقات بینالمللی یا جهانی است تا رنکینگ شخصی خود را ارتقا دهیم؛ با توجه به تغییرات قوانین فدراسیون جهانی تیراندازی، ابتدای هر سال امتیاز رنکینگ صفر میشود، بنابراین نیاز داریم در تمامی مسابقات شرکت کنیم تا ضمن افزایش آمادگی، امتیاز رنکینگ خود را افزایش دهیم.
هدف بازیهای آسیایی و کسب سهمیه المپیک فرانسه
تیرانداز جوان کشورمان تصریح کرد: مهمترین مسابقه در سال جاری بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو و توزیع سهمیه المپیک در این بازیها است و البته حضور در سایر رقابتها با هدف آمادهسازی برای حضور قدرتمند در بازیهای آسیایی است.
وی با بیان اینکه ۲ مسابقه جام جهانی و یونیورسیاد دانشجویان را تا پیش از بازیهای آسیایی در پیش داریم، گفت: همه تلاشم را میکنم تا با آمادگی کامل در هانگژو حاضر شوم و شانس کسب سهمیه المپیک را از دست ندهم.
جام جهانی برزیل دومین دوره از سری رقابتهای جام جهانی سال ۲۰۲۲ است که از ۲۲ فروردین در شهر ریودوژانیرو برزیل با حضور ۱۸۰ ورزشکار از ۲۸ کشور جهان برگزار شد.
کاروان تیراندازی ایران با ۱۳ تیرانداز زن و مرد در ۲ بخش تفنگ و تپانچه در این رقابتها حضور یافت و با کسب چهار مدال یک طلا، یک نقره و ۲ برنز به کار خود در این رقابتها پایان داد.