به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران مسعود احمدی حاجی افزود: میزان جوجه ریزی مزارع مرغ گوشتی استان از ۱۳.۸ میلیون قطعه در بهمن ماه سال گذشته در فروردین ماه امسال به ۱۵.۷ میلیون قطعه رسید که ۱۳ درصد افزایش را نشان می دهد و در مقایسه با ۱۲.۶ میلیون قطعه فروردین سال قبل، ۲۳ درصد رشد داشت.
وی با اشاره به اینکه فروردین ماه امسال میزان جوجه ریزی مرغ گوشتی در کشور ۱۳۱ میلیون قطعه بود که مازندران با ۱۵.۷ میلیون قطعه معادل ۱۱.۹ درصد آن را محقق کرد، بیان داشت: پیش بینی می شود با این تعداد جوجه ریزی، ۲۸ هزار و ۷۰۰ تن گوشت سفید در استان تولید و به بازار مصرف عرضه شود.
این مسوول با بیان اینکه با برنامه ریزی های انجام گرفته و اختصاص نهاده دولتی برای واحدهای مرغ گوشتی فاقد مجوز یا فاقد پروانه معتبر، تعداد ۱۸۲ واحد به ظرفیت ۲ میلیون قطعه ساماندهی شد، گفت: با معرفی آنها برای جوجه ریزی یک دوره ای و تامین ۹ هزار و ۸۰۰ تن نهاده در سامانه بازارگاه برای این واحدها انجام یافت که عمدتا جوجه ریزی نژاد آرین داشتند و سبب افزایش قابل ملاحظه جوجه ریزی گوشتی شد.
این مسوول تصریح کرد: هم اکنون سهم جوجه ریزی نژادهای مرغ گوشتی کشور برای راس، آپلاس، کاپ و آرین به ترتیب ۴۷، ۲۲، ۱۶ و ۱۴ درصد بوده و این در حالی است که سهم جوجه ریزی نژادهای مزبور در مازندران به ترتیب ۳۸، ۳۱، ۱۳ و ۱۸ درصد است که نشان می دهد با برنامه ریزی های انجام شده مقدار جوجه ریزی نژاد آرین در مازندران در مقایسه با سایر استان ها افزایش داشته و ۴ درصد بیشتر است.
احمدی حاجی افزود: بر اساس اطلاعات سامانه سماصط مقدار جوجه ریزی مرغ گوشتی در استان های کشور متفاوت بوده و بیشترین مقدار جوجه ریزی به ترتیب در استان های مازندران، گلستان، گیلان، فارس، خراسان رضوی و اصفهان است که مجموعا ۵۲.۵۶ درصد کل جوجه ریزی کشور را انجام دادند و استان مازندران با ۱۱.۸۹ درصد، رتبه اول را داراست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: تعداد جوجه گوشتی تولیدی کارخانجات جوجه کشی استان ۵۲ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۱۶ قطعه و جوجه گوشتی تولیدی مزارع مرغ مادر گوشتی ۳۱ میلیون و ۹۴ هزار و ۱۰۱ قطعه است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.
طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.