تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷

تهران- ایرنا- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش نویس آیین‌نامه اجرایی قانون نحوه کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور را با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، برای سیر مراحل بررسی و تصویب به دولت ارایه کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، به موجب ماده واحده قانون نحوه کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، این سازمان مجاز است به ‌منظور گسترش و بهسازی مهارت ‌آموزی و فراهم کردن زمینه‌های ایجاد اشتغال پایدار در کشور، کمک‌های نقدی و غیرنقدی و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی را دریافت و با رعایت نظر اهداء کننده و موازین شرعی برای احداث، تعمیر، توسعه، بازسازی و تجهیز مراکز آموزشی مربوط با اولویت نیازهای مصرفی مهارتی شامل مواد مصرفی و ابزار کارگاهی برای آموزش‌های عملی کشور مصرف کند.

 براساس تبصره (۴) این ماده، آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور ظرف سه‌ ماه پس از ابلاغ، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی یاد شده را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب، به دولت ارایه کرده است.

به موجب متن پیشنهادی آیین‌نامه فوق، کمک ها و وجوه اهدا شده برای تکمیل ‌طرح‌های نیمه تمام دولتی سازمان مندرج در قوانین بودجه سنواتی یا مصوب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها، براساس آیین نامه‌ اجرایی ماده (۱۰) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) - مصوب ۱۳۹۴- و موافقت‌نامه مبادله شده با سازمان برنامه و بودجه کشور یا سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قابل استفاده است.

همچنین وجوهی که اشخاص حقیقی یا حقـوقی، محل مصـرف آن را تعیـین کرده است یـا هیچ‌گونه محدودیتی برای مصرف آن قائل نشده‌اند و تنها بـه منظـور کمـک بـه پیشبرد اهداف سازمان اهـدا می‌کنند، بـا تشـخیص رئـیس سازمان در زمینه‌های ساخت، توسعه و تجهیز مراکز و کارگاه‌های آموزشی و سنجش مهارت، تأمین مواد اولیه و مصرفی آموزشی و آزمون‌های عملی و مجازی با رعایت قوانین و مقررات مربوط و پس از مبادله موافقت‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور قابل استفاده است.

هدایا و کمک های غیرنقدی اعطایی اهدا کنندگان به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، شامل مواد مصرفی و غیر مصرفی اعم از کالا و تجهیزات،املاک و بناهای احداثی، با موافقت و در صورت لزوم ذکر نام موردنظر اهداکنندگان به عنوان اموال دولت ثبت و برای انجام وظایف سازمان استفاده می شود. هدایا و کمک های غیر نقدی (اعم از اموال منقول و غیرمنقـول) اهداکنندگان که باید به تایید کارگروهی که وظیفه تعیین نحوه استفاده از هدایا و کمک های غیرنقدی اهداکنندگان را برعهده دارد، برسد.

در صورتی که هدایای غیرنقدی قابلیت استفاده در گسترش و بهسازی مهارت‌آموزی نداشته باشند، سازمان می‌تواند در تبدیل به استفاده بهینه و فروش اموال غیرمنقول براساس آیین‌نامه معاملات دولتی اقدام کند و وجوه حاصله را مطابق با مفاد این آیین‎نامه به مصرف برساند.

هدایا و کمک‌های اهداکنندگان به سازمان به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی تلقی می‌شود. این پیشنهاد اکنون مراحل بررسی و کارشناسی را در کمیسیون اقتصاد دولت طی می‌کند.