تهران- ایرنا- سفرا و مقام های سابق کره جنوبی می‌گویند روابط نزدیکتر بین اتحادیه اروپا و سئول در دوره ریاست جمهوری «یون سوک یول» رییس جمهور منتخب این کشور برای مدیریت قدرت فزاینده چین و افزایش رقابت بین پکن و واشنگتن ضروری است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از رویترز، مقام های سابق کره‌جنوبی در گزارشی که امروز توسط مدرسه حکمرانی بروکسل منتشر شد، تاکید کردند که بحران در اوکراین و نیاز به مقابله با «تهدید مستقیم مسکو برای نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین» همکاری اتحادیه اروپا و کره جنوبی را بیش از پیش مهم کرده است.

رئیس جمهور منتخب کره جنوبی گفته است که قصد دارد هیاتی از نمایندگان ویژه را پیش از آغاز به کار در روز ۱۰ می به اروپا اعزام کند، که یکی از نخستین هیات‌های اعزامی توسط تیم انتقالی اوست.

نویسندگان این گزارش که برخی از نمایندگان سابق اتحادیه اروپا و همچنین کره جنوبی را شامل می‌شود، می‌گویند: همکاری بین سئول و بروکسل می‌تواند به کاهش اثرات منفی رقابت چین و آمریکا کمک کرده و تضمین کند که آمریکا متحدان خود را دور نزده و با آنها همکاری می‌کند.

یون سوک یول متعهد شده که این کشور را به بازیگری اثرگذارتر در صحنه بین‌المللی تبدیل کرده و در این راه «دیپلماسی با اتحادیه اروپا و سراسر آسیا» را گسترش دهد.

همکاری کره جنوبی و اروپا به طور سنتی در چارچوب ائتلاف دو جانبه با آمریکا قرار گرفته است.

کیم چانگ بیوم، سفیر سابق کره جنوبی در اتحادیه اروپا می‌گوید که همکاری عمیق تر می تواند به افزایش ارزش استراتژیک آنها برای واشنگتن و پکن کمک کند.

وی در این خصوص اظهار داشت: این امر فضای مانور بیشتری را برای کره جنوبی در برخورد با معمای سیاسی ناشی از افزایش رقابت بین چین و آمریکا ایجاد می کند.

در این گزارش همچنین آمده است که دو طرف باید شوراهای دوجانبه و خطوط مستقیم دیپلماتیک ایجاد کنند و در موضوعاتی مانند خلع سلاح اتمی کره شمالی همکاری داشته باشند.

دو طرف همچنین باید توافقنامه تجارت آزاد خود را به روز رسانی کنند تا از نظر دامنه و جاه طلبی با توافقاتی که اتحادیه اروپا با رقبای مستقیم کره جنوبی مانند ژاپن امضا کرده است، قدرت رقابت و جایگزینی داشته باشد.

این گزارش می افزاید، درصورتی که درخواست کره جنوبی برای پیوستن به توافقنامه مشارکت اقتصاد دیجیتال (DEPA) و توافق جامع و پیشرو برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) رسیدگی نشده و مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند تأثیری منفی بر روابط تجاری بین شرکت های کره جنوبی و اروپایی داشته باشد.

رامون پاچکو پاردو، رئیس مرکز کره در مدرسه حکمرانی بروکسل، با اشاره به منافع، ارزش‌ها و توانایی‌های مشترک این کشور با اتحادیه اروپا گفت: من فکر می‌کنم که نیاز به همکاری فراتر از موضوعات خاص است. با این حال، حمله روسیه به اوکراین یا قاطعیت چین روشن می سازد که دلایل خاصی وجود دارد که براساس آن کره و اتحادیه اروپا نیاز به همکاری با یکدیگر دارند.