به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، حسین صالحی اظهار داشت: امسال سه طرح پایلوت بررسی سازگاری ۱۰ رقم تجاری پکان(گردوی گرمسیری) در شهرستان های فاریاب منطقه زهمکان، شهرستان قلعه گنج منطقه مارز و شهرستان عنبرآباد اجرا شد.
وی ادامه داد: همچنین سه طرح پایلوت سازگاری ۱۴ رقم تجاری درختان پکان در سال گذشته شامل ۲ طرح در مناطق کوهپایه ای با آب و هوای معتدل و منطقه دشت جیرفت با آب و هوای گرم و یک طرح در شهرستان کهنوج اجرا شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان هدف از اجرای این پایلوت ها را بررسی سازگاری ارقام تجاری پکان با توجه به تنوع آب و هوای منطقه جنوب کرمان برشمرد و گفت: نهال های پیوندی با همکاری و هماهنگی دفتر امور میوه های سردسیری معاونت باغبانی از مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول تهیه و جهت کشت بصورت مشارکتی در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
صالحی افزود: طرح های بررسی سازگاری ارقام از زمان کشت نهال و در مراحل نگهداری و مدیریت باغ با نظارت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و محققان مرکز تحقیقات مدیریت شده و نتایج نهایی سازگاری ارقام درختان پکان با توجه به آب و هوای هر منطقه اعلام می شود.
وی با بیان اینکه درخت پکان یا گردو گرمسیری گیاهی از خانواده گردوسانان است، گفت: این درخت نیاز سرمایی کمی داشته و در مناطق گرم بخوبی رشدکرده و میوه می دهد.
سازمان جهاد کشاورزی جنوب ڪرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش قرار می دهد.