عبدالجلال ایری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۲ واحد مجتمع آب شیرین کن بر مبنای استفاده از آبهای لب شور استحصالی از چاه آب در منطقه سیمین شهر و خواجه نفس گمیشان احداث می شود که هدف آن تامین آب برای روستاهای نوار مرزی غرب گلستان است.
وی افزود: برای تامین آب آشامیدنی مرکز گلستان و دیگر شهرهای این استان هم مقرر شد یک واحد بزرگ آب شیرین کن در حاشیه دریای خزر در ساحل گمیشان احداث شود که در این مجتمع آب موردنیاز از دریای خزر تامین خواهد شد.
ایری تاکید کرد: در زمان حاضر آب استحصالی از ۳۰ حلقه چاه در شهرستان کردکوی برای تامین آب آشامیدنی مناطق مرزی به سمت شهرستان های گمیشان و بندرترکمن هدایت میشود.
نماینده مردم شهرستانهای بندرگز، بندرترکمن، گمیشان و کردکوی ادامه داد: با بهره برداری ۲ واحد آب شیرین کن مبنای آبهای لب شور در سیمینشهر و خواجه نفس دیگر ضرورتی به هدایت آب چاه های کردکوی به نواحی شمالی وجود ندارد و این آب برای تقویت شبکه توزیع در بندرگز و کردکوی مصرف خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نیاز آب آشامیدنی ساکنان استان حدود ۶ هزار و ۹۰۰ لیتر برثانیه است که در برخی از ماه های تابستان سال گذشته به دلیل گرمای زیاد و افزایش مصرف، میزان آب در دسترس شهروندان به ۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه معادل ۶۰ درصد نیاز استان کاهش یافت.
طبق اسناد موجود ، آب آشامیدنی استان گلستان توسط ۶۲۵ حلقه چاه تامین میشود که به تاکید کارشناسان با توجه به کاهش سطح این آبها نیاز است تا فکر اساسی برای حفظ و نگهداری آن شود.
به گفته مسوولان امر ۹۲ درصد منابع آبی استان با راندمان فقط ۳۱ درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود.
در زمان حاضر هفت هزار و ۲۴۳ لیتر بر ثانیه نیاز آبی این استان است که بر اساس گزارش نهادهای مربوط هزار و ۶۷۶ لیتر بر ثانیه کمبود داریم.
منابع آب استان گلستان ۲ هزار و ۴۸۰ میلیون مترمکعب بود که ۵۰ درصد آن سطحی و ۵۰ درصد آن زیرزمینی است که برابر استانداردهای جهانی باید تا ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی استفاده کنیم که متاسفانه مصرف از این منابع ۹۴ درصد است.
استان ۲ میلیون نفری گلستان ۱۴ شهرستان دارد.