به گزارش ایرنا، در سالهای اخیر با توجه به برخی از قوانین جدید بسیاری از این دانشگاهها بهویژه دانشگاههای علمی- کاربردی با تعطیلی کامل رو به رو شده و ساختمانهای آنها بدون استفاده مانده است که جا دارد در سفر هیات دولت به استان برای بازگشایی برخی از واحدهای دانشگاهی استان حمایت ویژه صورت گیرد.
براساس آخرین آمارها در استان قزوین بیش از ۱۵۰ هزار دانشجو تحصیل میکنند که برخی از آنها از کشورهای خارجی در استان حضور یافته و بعد از آشنایی با فرهنگ غنی و کهن ایران زمین به عنوان سفیرانی از ایران به کشور خود باز می گردند.
یکی از دانشگاههای معتبر کشور در استان قزوین به نام دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارد که در زمینههای مختلف تولیدی، دانشبنیان و به ویژه رباتیک در سطح کشور مطرح بوده و افتخارات زیادی را برای کشور به دست آورده است.
یکی از افتخارات این دانشگاه، تولید خودروی برقی تمام ایرانی است که سال گذشته پلاک گذاری شد.
دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، دانشگاهی مادر با نیازهای ویژه
سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) افزود: دانشگاه امام از جمله دانشگاههای مطرح دولتی کشور است که از جایگاه علمی خوبی برخوردار بوده و سالانه چندین دانشجوی خارجی را پذیرش میکند.
قاسم زاده گفت: این دانشگاه، سابقه ۳۰ ساله در تحقیق، پژوهش و آموزش به دانشجویان دارد و فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ و پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی آغاز کرده است، دانشگاه امام، هفت دانشکده و یک مرکز فعال آموزش زبان فارسی دارد که نخستین مرکز زبان فارسی در کشور است و دانشجویان خارجی در این مرکز زبان فارسی را آموزش میبینند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه، یک مرکز رشد با ۱۷ شرکت دانش بنیان فعال دارد و یک مرکز آیندهپژوهی نیز به صورت بین رشتهای در آن فعالیت میکند، افزود: ۱۰ هزار و ۳۷۸ دانشجو در حال حاضر در دانشگاه امام تحصیل میکنند که از این تعداد ۶۹ درصد در مقطع کارشناسی، ۲۶ درصد در مقطع ارشد و پنج درصد در مقطع دکتری هستند.
قاسم زاده گفت: ۵۲ رشته کارشناسی، ۸۳ رشته ارشد و ۳۷ رشته دکتری در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) فعال است و دانشگاه در حال حاضر ۲۵۰ دانشجوی خارجی از ۱۸ ملیت دارد که این کشورها از جمله افغانستان، ترکیه، سوریه، عراق، یمن و بنگلادش است.
ارتقای علمی دانشگاه امام نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه پژوهشی
سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) گفت:براساس رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این دانشگاه طی سال جاری از رتبه ۳۱ تا ۴۰ به رتبه ۱۶ تا ۲۰ دانشگاههای کشور ارتقا یافته و در بین دانشگاههای جهان در رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰ قرار دارد.
سیدعلی قاسم زاده افزود: همچنین این دانشگاه در رتبه هشت تا ۱۲ دانشگاههای کشور در رتبه بندی تایمز قرار گرفته است.
وی گفت: کسب عنوان قهرمانی لیگ اختراعات رباتیک آزاد، رشد ۴۰ درصدی برگزاری همایشها، رشد ۱۶ برابری اختراعات، رشد ۲ برابری کتابهای انتشار یافته و تغییر نُرم تولید مقالات اعضای هیات علمی از ۵۷ صدم به ۳.۲ درصد از دیگر موضوعاتی بوده که نشان دهنده افزایش اقدامات پژوهشی در دانشگاه است.
این مسوول اضافه کرد: ازآنجا که توسعه پایدار باید دانش بنیان باشد و دانشگاه در تولید و صنعت مشارکت نماید، دانشگاه وظیفه ورود به موضوعات مختلفی به ویژه در حوزه صنعت و مسائل اجتماعی را دارد که نیازمند نگاه ویژه دستگاههای اجرایی و مدیران استان در واگذاری طرحهای پژوهشی به دانشگاه و استفاده از ظرفیت علمی استادان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) باید جزو دانشگاههای برتر کشور در حوزه اعتبارات و امکانات باشد
سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) گفت: با توجه به اینکه این دانشگاه به نام بنیانگذار انقلاب اسلامی به عنوان بزرگترین انقلاب مردمی در تاریخ معاصر نامیده شده، بنابراین باید جزو دانشگاههای برتر کشور در حوزه اعتبارات و امکانات باشد که متأسفانه در حال حاضر شرایط اینگونه نیست.
قاسمزاده افرود: امروز کل بودجه دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) که یکی از رسالتهای آن تربیت نیروی متخصص برای جهان اسلام و صادر کردن علوم اسلامی به سایر کشورهاست، حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است در حالیکه برخی دانشگاههای دیگر که هیچکدام از این رسالتها را ندارند بیش از هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی دارند.
وی اظهار داشت: از طرفی عنوان بینالمللی بودن این دانشگاه در سالهای اخیر مورد غفلت جدی قرار گرفته و هیچ برنامه و زیرساختی برای تثبیت دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) انجام نشده، به طوری که در دورههای قبل تا حد یک اسم هم تقلیل یافت و میزان پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه به حداقل ممکن رسید.
قاسمزاده با بیان اینکه شخص رییسجمهور، ریاست هیات امنای دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) را در اختیار دارد، یادآور شد: به همین خاطر از آیتالله رئیسی رییس جمهور انقلابی دولت سیزدهم انتظار داریم که در سفر به قزوین بعد از چند دهه، جلسه هیات امنای دانشگاه را به ریاست خود برگزار کرده و مصوبات مهمی برای احیای جایگاه بینالمللی و انقلابی این دانشگاه تصویب کنند.
قزوین امروز چهارشنبه میزبان رییس جمهور و هیات دولت به استان خواهد بود، رییس جمهو پیش از این به ۱۹ استان کشور از جمله هرمزگان، قم، یزد، لرستان، زنجان، سمنان، اردبیل، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان، گلستان، مازندران، مشهد و البرز سفر کرده است.