به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، کشاورزی هوشمند یعنی پایداری امنیت غذایی در کشور، نوعی از تولید محصولات غذایی که با استفاده از فناوریهای نوین صورت می گیرد.
سال ها است که بحث گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و هوشمند در دنیا مطرح است، استفاده از اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، پهپادها و غیره برای سرعت و کیفیت دادن به تولید محصولات کشاورزی و مدیریت منابع از جمله زیرساختهایی است که به تحقق این نوع از کشاورزی کمک می کند، اما برخلاف سرعت رشد این مفهوم در دنیا، ایران هنوز در این زمینه به موفقیت های خوبی دست نیافته است.
اما با مشارکت شرکت های دانشبنیان قرار است کشاورزی هوشمند در کشور شتاب گیرد و ایدهها و طرحهای نوآورانه افراد و شرکتهای متقاضی برای تحقق این امر، به کار گرفته شود، این کار در قالب فراخوانی از سوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با عنوان «فراخوان حمایت از طرح های زیست فناورانه در حوزه کشاورزی هوشمند» انجام می شود.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در این فراخوان از همه شرکت ها و تیم های دارای ایده یا طرح های نوآورانه که بتوانند به رونق مفهوم کشاورزی هوشمند، تامین امنیت غذایی و قطع وابستگی به بازارهای جهانی کمک کنند؛ دعوت کرد تا به همکاری کرد.
موضوع هایی چون «مدیریت خاکورزی، آب و شیمی خاک»، «پلتفرم توصیه مصرف آفتکش ها»، «پلتفرم مدیریت کشت (زراعی و باغی)»، «پلتفرم مدیریت پرورش دام و طیور» و «پلتفرم مدیریت آبزی پروری، میگو و صیادی» در اولویت حمایت قرار دارد.
براساس این فراخوان تمامی شرکت های دانش بنیان و خلاق، صنایع بزرگ تولیدی، هسته های فناور و دیگر شرکت ها می توانند تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی https://biodc.isti.ir/ مراجعه کنند.