به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ پیش بینی محافظه کارانه تر کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی در اقتصاد روسیه تا نزدیک به ۱۲ درصد، بر اساس سخنان الکسی کوردین وزیر دارایی پیشین این کشور است که گفته بود اقتصاد روسیه در بزرگ ترین کاهش تولید ناخالص داخلی از ۱۹۹۴ تاکنون بیش از ۱۰ درصد کوچک می شود.
پیش بینی وزارت اقتصاد روسیه نشان می دهد که رشد اقتصادی این کشور در سال آینده (۲۰۲۳)، ۱.۲ درصد در ۲۰۲۴ میلادی ۴.۶ درصد و در ۲۰۲۵ میلادی ۲.۸ درصد خواهد بود.
براساس پیش بینی محافظه کارانه، اقتصاد به اندازه ۱.۱ درصد کوچک خواهد شد.
گستره زیان های وارد شده به اقتصاد این کشور در سال جاری مشخص نیست زیرا انتظار می رود تحریم ها و مشکلات بازرگانی تازه ای رخ دهد.
وزارت اقتصاد روسیه همچنین پیش بینی کرده است که نرخ تورم که تا ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) ۱۷.۶۲ درصد بوده تا پایان سال به ۲۲.۶ درصد برسد و در سال آینده نیز بسیار بالاتر از هدف چهار درصدی بانک مرکزی باقی بماند.
بانک مرکزی روسیه نرخ سود بانکی را اواخر فوریه در اقدامی اضطراری از ۹.۵ درصد به ۲۰ درصد رساند که به گفته الویرا نابولینا رئیس بانک مرکزی، به تثبیت جایگاه روبل و جلوگیری از جهش نرخ تورم کمک کرده است.
بانک جهانی پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۲ روسیه به دلیل تحریم های غرب بر بانک ها، شرکت های دولتی و دیگر نهادهای روسیه در پی حمله ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه به اوکراین) تا ۱۱.۲ درصد کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک؛ «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد پرداخت پول گاز این کشور به روبل، مبنایی برای ازسرگیری صادرات گاز به اروپا قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد که این اقدام ناشی از اقدامات نامطلوب کشورهای خارجی است که دارایی های روسیه در خارج از این کشور را مسدود کرده و بخش قابل توجهی از ذخایر روسیه را به سرقت برده اند.
به دنبال کشمکش های فراوان پیرامون مساله واردات انرژی روسیه در میان کشورهای اروپایی و تصمیم آنها مبنی بر تلاش فزاینده برای کاهش وابستگی به مسکو در این زمینه، شرکت گازپروم با قطع صادرات به کشورهای بلغارستان و لهستان در این خصوص پیش دستی کرده است.
گازپروم، تامین کننده بزرگ گاز در روسیه اعلام کرد که تحویل گاز به بلغارستان و لهستان را به دلیل عدم پرداخت هزینه ها به روبل از سوی این کشورها به طور کامل متوقف کرده است. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
در همین حال، پسکوف در پاسخ به سوالی در این مورد که آیا گازپروم صادرات گاز به دیگر کشورهای اروپایی علاوه بر بلغارستان و لهستان را قطع می کند، گفت: با نزدیک شدن به مهلت پرداخت، اگر برخی مصرف کنندگان از پرداخت طبق سازوکار جدید خودداری کنند، در آن صورت فرمان رئیس جمهوری در مورد مطالبه پرداخت به روبل برای گاز به اجرا گذاشته خواهد شد.
این مقام روس تاکید کرد که مبنای روبل در تعاملات، بر بهای گاز تاثیری نخواهد داشت.
چندی پیش، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با امضای فرمانی، کشورهایی که مسکو را تحریم کرده اند و کشورهای غیردوست تلقی می شوند، ملزم به پرداخت پول گاز روسیه به روبل کرد.
این فرمان واردکنندگان را ملزم می کند پرداخت های خود به یورو و دلار را در حساب های گازپرومبانک که قبلا از سوی برخی از این کشورها تحریم شده است، واریز کنند.
کشورهای غربی در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین، مسکو را تحریم کرده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، در پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیات نظامی ویژه را علیه اوکراین آغاز کرد و روابط پرتنش مسکو - کییف را به رویارویی نظامی، تغییر وضعیت داد.