به گزارش ایرنا، باسیل به شبکه "المیادین" گفت:همگان باید جانفشانی و ایثارگری مقاومت در دفاع از لبنان در برابر تجاوزگری اسرائیل را به رسمیت بشناسند.
وی ادامه داد که من فکر می کنم، اولویت ساخت دولت و پروژه حفاظت از سلاح که از دولت محافظت می کند، مکمل یکدیگر هستند.
باسیل اضافه کرد: توافق با حزبالله برای مقابله با پروژههای دخالت کشورهای خارجی، اقتدار لبنان را درپی دارد.
نظام سیاسی فشل است
وی نظام سیاسی در لبنان را فشل دانست و گفت که نمی توان با این نظام ادامه داد.
باسیل مشکل لبنان را در فقدان تصمیم سیاسی برای یافتن راهحل نجات لبنان توصیف کو اظهار کرد : ما به عنوان بخشی از واقعیت سیاسی مخالف فقدان تصمیم سیاسی بودیم، چرا که اکثریت کرسیهای لازم برای تحمیل برنامه خود را نداشتیم.
وی تظاهرات ۱۷ مهرماه ۱۳۹۸ را به کودتا علیه خود تعبیر کرد و مدعی شد که نمیتوان نام انقلاب بر این جریان گذاشت.
وزیر امورخارجه اسبق لبنان راه حل برون رفت از مشکلات کشورش را روی کارآمدن یک دولت غیرنظامی با تمرکززدایی مدیریتی دانست و خواستار استقرار این دولت برای خروج از وابستگیهای فرقهای شد.
باسیل گفت که زمان اصلاح سیاست مالی لبنان فرا رسیده است، چرا که عاقلانه نیست کسانی که موجب فروپاشی کشور شدند همچنان از مصونیت سیاسی برخوردار باشند.
وی ادعا کرد: تصمیم لبنان برای واردات انرژی از مصر و اردن، در واقع پاسخ به واردات گازوئیل از ایران بود.
بازی با دلار
باسیل دلار را بازیچه دست رییس بانک مرکزی لبنان دانست که از آن برای اهداف شخصی و مسائل مربوط به انتخابات بهرهبرداری می کند.
وزیر امورخارجه اسبق لبنان همچنین گفت که انتظار ندارد که پیش از انتخابات، آمریکا تحریم وی را لغو کند، چرا که به گفته وی این یک تصمیم سیاسی بوده است.
وزارت خزانه داری آمریکا ۱۶ آبان ۹۹ باسیل رهبر حزب مسیحی «جریان آزاد ملی لبنان» و داماد رییس جمهوری این کشور را تحریم کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال در آن زمان، علت تحریم وی را به همکاری با جنبش حزب الله دانست.
در بخش دیگری از گفت وگوی باسیل با المیادین آمده است: لبنان نمیتواند تنها نظارگر بازی داعش در منطقه باشد [دست به اقدامی نزند]، چرا که ما نخستین کسانی بودیم که از سوی این گروهک تروریستی مورد حمله واقع شدیم.
بازگشت سفیر عربستان به لبنان
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به بازگشت ولید البخاری سفیر عربستان به بیروت اشاره کرد و گفت که این اقدام نتیجه تلاش محدود فرانسه بوده است.
باسیل بدون اشاره به گروه خاصی تنها اعلام کرد که برخی طرفها در لبنان، برنامه کشورهای خارجی را در راستای ضربه زدن به رقبای داخلی اجرا می کنند.
ماهها پس از بحران دیپلماتیک بین ریاض و بیروت گه در پی اظهارات صحیح «جرج قرداحی» وزیر سابق اطلاعات لبنان بوجود آمده بود، ۱۹ فروردین ماه جاری وزیران امورخارجه عربستان و کویت از بازگشت سفیران خود به لبنان خبر دادند.
وزارت امور خارجه عربستان پنجشنبه شنبه در بیانیهای از بازگشت «ولید البخاری» سفیر این کشور به لبنان خبر داد و مدعی شد: ریاض برای تأیید تعهد لبنان به اقدامات لازم و مطلوب برای تقویت همکاریهای با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و همچنین توقف اقدامات سیاسی، نظامی و امنیتی که به ما و این کشورها آسیب وارد میکند، این تصمیم را گرفته است.
آبان ماه سال گذشته بود که عربستان در واکنش به اظهارات وزیر اطلاع رسانی لبنان که از تجاوز ائتلاف به یمن انتقاد کرده بود، سفیر خود را از بیروت فراخواند و از سفیر بیروت نیز خواست ریاض را ترک کند.
جورج قرداحی وزیر اطلاعرسانی لبنان به کشورهای ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان و امارات علیه یمن اعتراض و آن را محکوم کرده بود.
قرداحی با انتقاد از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی گفته بود که «انصارالله» به جایی تجاوز نکرده و از مردم خود که در جشن و عزا توسط جنگندههای سعودی بمباران میشوند، دفاع میکند.
کویت، بحرین و امارات نیز در دنباله روی از عربستان سفرای خود در بیروت را احضار کردند. بحرین و کویت نیز به سفیر و کاردار لبنان در کشورهای خود ۴۸ ساعت فرصت دادند تا خاک این کشور را ترک کنند.
روابط ریاض و بیروت از آن زمان و در پی انتشار اظهارات «جرج قرداحی» وزیر اطلاع رسانی لبنان علیه عربستان بحرانی شده بود.
وی درخصوص رویکرد اهل سنت در انتخابات پارلمانی لبنان نیز گفت که اهل سنت
وی درخصوص رویکرد اهل سنت در انتخابات پارلمانی لبنان نیز گفت که اهل سنت نمی توانند رهبری سمیر جعجع رهبر حزب القوات اللبنانیه را در انتخابات بپذیرند. این حزب که وابسته به ریاض است، چندی پیش کشتار فجیع بیروت را رقم زد.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله نیز با بیان اینکه برنامه حزب القوات، ایجاد جنگ داخلی در لبنان است، تأکید کرد که این حزب بزرگترین تهدید علیه مسیحیان لبنان است.
باسیل در ادامه گفت که ما درصدد تهیه شکوائیه درخصوص تقلب مالی در انتخابات هستیم که از حد گذشته است.
وی در عین حال مدعی شد: تا الان هیچ گونه دخالت مالی عربستان در انتخابات پارلمانی مشخص نشده است.
باسیل درعین حال گفت که کشورش به دنبال برقراری روابط دوستانه با عربستان اما روابطی که مبتنی بر دنباله روی و بهره مندی مالی از ریاض نباشد.
وی درخصوص سفر اخیرش به دمشق نیز گفت که این سفر در زمان مناسب پس از انتخابات صورت گرفت و در راستای منافع اقتصادی و سیاسی لبنان بوده است.
این دیپلمات لبنان در بخش دیگری از سخنانش روابط کشورش با روسیه را ممتاز دانست و درباره انتخابات نیز گفت که انتخابات در موعد مقرر خود برگزار خواهد شد و هیچ گونه نشانهای برای لغو آن تاکنون دیده نمیشود.
باسیل قدرت حزب جریان ملی آزاد لبنان را برآمده از محبوبیت آن دانست و گفت که با هیچ وسیلهای نمیتوان این محبوبیت را از میان برد.
وزیر امورخارجه اسبق لبنان درخصوص نتایج انتخابات آینده پارلمانی کشورش نیز گفت که وی به انتخابات و نتایج آن از منظر سود و زیان نگاه نمیکند.
لبنان نظامی پارلمانی دارد و نهاد دولت نیز از دل پارلمان شکل میگیرد به عبارت دیگر پارلمان کانون قدرت در لبنان است و انتخاب رئیس جمهور و رای اعتماد به نخست وزیر جزو اصلی ترین اختیارات این نهاد است.
«میشل عون» رئیس جمهور لبنان چندی پیش در فرمانی اعلام کرده بود که انتخابات پارلمانی این کشور، ۱۵ ماه مه سال ۲۰۲۲ میلادی ( ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۱) برگزار میشود.