به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان که از آن بعنوان گزارش دست اول این رسانه آمریکایی یاد کرد دراین باره افزود: بنابر گزارش وزارت دفاع آمریکا به کنگره که به رویت این شبکه خبری رسید، حدود ۷ میلیارد دلار از تجهیزات نظامی که آمریکا طی ۱۶ سال آنها را به دولت افغانستان منتقل کرده بود، در این کشور برجای ماند.
سی ان ان در ادامه گزارش داد: اکنون این تجیهزات دراختیار طالبان، دشمن آمریکا قراردارد که دو دهه قبل تلاش به سرنگونی آن در افغانستان کرد، پنتاگون در گزارش خود به کنگره عنوان کرده که هیچ طرحی برای بازپس گیری این تجهیزات و یا منهدم ساختن آنها ندارد .
تارنمای خبری سی ان ان نوشت: بنابر گزارش پنتاگون، دولت آمریکا بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ در مجموع ۱۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار تجهیزارت نظامی به نیروهای دفاع ملی و نیروهای امنیتی افغانستان تحویل داد، اکنون از این مجموع تجهیزاتی به ارزش ۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار در افغانستان به جامانده است که این تجهیزات نظامی شامل، هواپیما، مهمات هوا به زمین، خودورهای نظامی، اسلحه، تجهیازت ارتباطاتی و دیگر موارد است.
سی ان ان افزود: بیش از ۴۰ هزار از ۹۶ هزار دستگاه خودرو نظامی که آمریکا به نیروهای افغانستان داده بود در این کشور به جای ماند، که از این تعداد ۱۲ هزار دستگاه خودرو نظامی «هامووی» (Humvees) می باشد.
تارنمای خبری سی ان ان نوشت: آمریکا در پی خروج از افغانستان ۷۸ فروند هواپیما به ارزش ۹۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار در فرودگاه کابل برجای گذاشت که تا پیش از ترک خاک افغانستان اقدام به غیرنظامی کردن آنها نمود، درهمین حال در مجموع ۹ هزار و ۵۲۴ مهمات هوا به زمین به ارزش شش میلیون و ۵۴۰ هزاردلار در افغانستان در پی گریز آمریکا از افغانستان دراین کشور به جای ماند.
آمریکا و متحدانش که به بهانه جنگ علیه تروریست و سرنگونی طالبان در ۷ اکتبر ۲۰۰۱ میلادی برابر با ۱۵ مهر ۱۳۸۰ به افغانستان حمله کرد ، پس از مدت ۲۰سال اشغالگری و جنگی بی حاصل که ثمره آن کشتار زنان و مردان بی دفاع و قدرت گرفتن دوباره طالبان در آن کشور بود، به یکباره طی عملیاتی دو روزه در ۸ شهریور ۱۴۰۰ نظامیان خود را از خاک افغانستان خارج کرد.۱۳۰۲**