تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲

زنجان - ایرنا - رسانه‌ها و مطبوعات زنجان در هفته جاری موضوعات مختلفی را در سرخط اخبار و صفحات نخست خود انعکاس دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به به وضعیت «مهارت» نیروی کار در استان و تحویل تعدادی از واحدهای مسکونی (نهضت ملی مسکن) از نیمه دوم سال جاری در زنجان اشاره کرد.

روزنامه صدای زنجان در گزارشی به وضعیت «مهارت» نیروی کار در استان پرداخت و نوشت: تقریباً بخش قابل‌توجهی از جامعه معتقد است که شغل کارگری از آن دست مشاغلی است که نیاز به تحصیلات و تخصص خاصی ندارد و تنها با داشتن بنیه و توان جسمانی مناسب می‌توان وارد این حرفه شد.

همین طرز فکر هم سبب شده، افراد زیادی که مدرک تحصیلی یا تخصص فنی ندارند به دنبال آگهی‌های جذب و استخدام کارگر ساده هستند. بسیاری از کارخانه‌ها، کارگاه‌های ساختمانی، تولیدی و شرکت‌ها و سازمان‌ها برای انجام امور مختلف به استخدام کارگر ساده موقت یا دائمی نیاز دارند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان در جلسه مشترک رئیس و هیئت‌رئیسه اتحادیه و هیئت‌رئیسه خانه کارگر استان، «عدم وجود کارگران حرفه‌ای و نیروی کار دارای تخصص» را ازجمله مشکلاتی دانست که در آینده می‌تواند تولید و صادرات و تجارت ما را تهدید کند!

همچنین بنا به گفته اصغر نجاری، دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان، بر اساس آمارهای رسمی بیش از ۱۲۰ هزار کارگر در استان زنجان وجود دارد که این میزان بر اساس آمارهای غیررسمی بیش از ۲۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

شغل کارگری اگرچه نیاز به تحصیلات خاصی ندارد اما برای موفقیت در این شغل باید مهارت‌ها و توانایی‌های جسمی و ذهنی مناسبی داشت تا بتوانید درآمد ثابتی از این راه کسب کنید.

مهدی رنگ‌رونا، رئیس کمیسیون تجارت و روابط خارجی اتاق بازرگانی استان زنجان هم می‌گوید نبود مهارت کافی در کارگران و نیروهای کار در استان و بی‌توجهی به این موضوع، بخش تولید، صادرات و تجارت را با چالش جدی مواجه کرده است!

او تأکید می‌کند: با توجه به استعدادهای موجود در پارک‌های علم و فناوری و ایده‌های نو ضروری است تا صاحبان صنایع، مسئولان و برنامه‌ریزان برای ارتباط مستحکم از این ظرفیت غافل نشوند. معتقدم از این مسیر می‌توان در تجاری‌سازی و صنعتی سازی ایده‌های جوانان و نیروهای جدید تازه‌نفس دارای فکر موفق عمل کرد!

بر اساس آمار ارائه‌شده در سال ۹۸ از سوی مسئولان اداره کل فنی و حرفه‌ای استان زنجان، بر اساس کد ره‌گیری اشتغال به‌دست‌آمده از سوی این دستگاه ۴۰ درصد از افرادی که در دوره‌های مهارتی شرکت کردند در بازار کار مشغول هستند.

محمدرضا انصاری، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان زنجان می‌گوید: متأسفانه الفبای مهارت‌آموزی از سوی بسیاری از خانواده‌ها ناشناخته است و ما باید جامعه مخاطب را با ضرورت مهارت‌آموزی آشنا کنیم. معتقدم گام نخست مهارت‌آموزی، مشاوره و هدایت شغلی است.

پایگاه خبری موج رسا از تحویل واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن از نیمه دوم سال در زنجان خبر داد.  مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به زمان تحویل واحدهای مسکونی، گفت: در صورت تزریق آورده‌های مردم به پروژه‌ها تحویل واحدهای مسکونی از نیمه دوم امسال آغاز می‌شود.

مسعود بیات منش با بیان اینکه یکی از چالش‌های مهمی که ما در استان داریم مسکن است، اظهار کرد: در تأمین مسکن متقاضیان مسکن هیچ مشکلی نداریم و هر تعداد متقاضی مسکن وجود داشته باشد ما می‌توانیم مسکن موردنیاز آنها را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه سهم دوساله اقدام ملی مسکن را در استان زنجان شروع کرده‌ایم، ابراز کرد: ۲۱ هزار واحد مسکونی در استان زنجان در حال ساخت است و در حال تأمین زمین برای ۲۰ هزار واحد مسکونی از تعهد دوساله پایانی دولت هستیم.

پایگاه خبری پیام ملت در خبری با این تییر «مشاوره ژنتیک سدی در برابر تولد نوزادان مبتلا به هموفیلی»، از قول مشاور سازمان نظام پزشکی زنجان در امور ژنتیک پزشکی وبیماریهای نادر نوشت: بطور تقریبی ۳۰ درصد ازافراد هموفیل، بدون هیچ سابقه خانوادگی، به هموفیلی مبتلامی شوند که دراثرتغییرات ژنتیکی جدید درجنین به وجودمی‌آید.
وی با تاکید بر اینکه درمان قطعی برای هموفیلی وجود ندارد گفت: فقط با تزریق فوری و مناسب فاکتور انعقادی می‌توان از بروز خونریزی در افراد مبتلا پیشگیری کرد.
محمد زاده با اشاره به اینکه در گذشته که مشاوره ژنتیکی انجام نمی‌گرفت شاهد تولد چند فرزند پسر مبتلا به هموفیلی در یک خانواده بودیم افزود: ولی خوشبختانه امروزه امکان تشخیص ژنتیکی پیش از تولد و همچنین تشخیص ژنتیکی ناقلین برای هموفیلی وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر در خانواده‌ای فرزند پسر مبتلا به هموفیلی متولد شود باید خانواده برای مشاوره ژنتیک مراجعه کنند و برای مادر، از نظر ناقل بودن آزمایش ژنتیک انجام گیرد و در صورت ناقل بودن مادر، دختران خانواده نیز از نظر ناقل بودن مورد بررسی قرار بگیرند.