سنندج- ایرنا- سرپرست فرمانداری مریوان گفت: مقابله با چالش‌ها و آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان، نیازمند احساس مسوولیت و تحرک بیشتر دستگاه‌ها از جمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی فرمانداری مریوان، اسماعیل احمدی روز پنجشنبه در جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان مریوان اظهار داشت: در سطح شهرستان یک سری چالش‌ها وجود دارد که شایسته مردم اصیل منطقه نیست لذا در کنار برخورد قهری بعنوان لازمه یک زندگی اجتماعی، شایسته است از ظرفیت ستاد امر به معروف به عنوان مجموعه‌ای فرهنگی تربیتی استفاده شود.

وی با بیان اینکه در این ایام که مردم برای تفریح به دریاچه می‌روند باید احساس آرامش و آسایش داشته باشند، افزود: برای ما قابل قبول نیست عده قلیلی برای خانواده‌ها ناامنی ایجاد کنند، ما نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نیستیم و قطعا با این افراد برخورد خواهد شد.

سرپرست فرمانداری مریوان اضافه کرد: انتظار داریم ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این قسمت بیشتر در میدان بوده باشند و از لحاظ مردمی‌ کردن برخورد با چالش‌های اجتماعی پای کار باشند، چرا که چالش‌ها در مریوان آزاردهنده است.

احمدی گفت: در ایام نوروز بیش از ۱۸۰ هزار تردد و ۱۱۲ هزار بیتوته داشتیم که یک مورد ایجاد مزاحمت گزارش نشده و این بیانگر شایستگی، پختگی و فرهنگ بالای مردم مریوان است.

وی ادامه داد: عده‌ای هستند که در کنار این فرهنگ غنی و مردم اصیل، چالش‌هایی ایجاد می‌کنند و اگرچه این در دنیا چیز عجیبی نیست اما انتظار از مردم مریوان این نیست که حتی یک نفر هم برای دیگران ایجاد چالش و ناامنی کند.

احمدی یادآور شد: مساله قانون‌گریزی هم بخشی از مشکلات مریوان است که عبور از این چالش در گرو فرهنگ‌سازی و ایجاد زیرساخت‌ها است که همکاری تمام ادارات را می‌طلبد.

وی اظهار داشت: وقتی در ورودی شهر همزمان هشت خودرو در یک لاین عبور می‌کنند این به شهروندان اطلاق می‌شود که قانون وجود ندارد و یا قانون محترم نیست و به راحتی قانون را زیرپا می‌گذارند.

امر به معروف ابتدا از مسوولان شروع شود

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان هم اظهار داشت: اگر می‌خواهیم کارهایمان نتیجه‌بخش باشد و به اهداف خود برسیم باید مردم را در جاری و ساری کردن فریضه امر به معروف و نهی از منکر
دخالت دهیم.

محمود الله مرادی اضافه کرد: مفاسد و مشکلاتی در جامعه وجود دارد که اگر از ریشه با آن برخورد شود دیگر شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود و اولین مرحله آن امر به معروف مسوولان است چرا که تا خود را درست نکنیم نمی‌توانیم در جامعه کارهای خوب و ارزشی را فرهنگ‌سازی کنیم.

وی تاکید کرد: مسوول در هر جایگاهی که قرار بگیرد سرباز نظام است و فاصله آن با مردم باید به حداقل برسد که سفرهای استانی رییس جمهور و ارتباط‌گیری و دیدارهای مردمی او با مردم در همین راستا است و این امیدبخش و امیدآفرین است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان به موضوع مطالبه‌گری به عنوان یکی از رویکردهای ستاد استان اشاره کرد و گفت: مطالبه‌گری مچ‌گیری و آبروریزی دیگران نیست و ما به شدت با افرادی که دنبال چنین موضوعاتی باشند برخورد می‌کنیم.

الله‌مرادی تاکید کرد: قبح‌شکنی دستور کار دشمن است لذا ما نباید بهانه دست دشمن بدهیم گرچه برخی مسوولان خود روی آتش دشمن بنزین می‌ریزند.

وی اظهار داشت: در دولت‌های قبلی هم تذکر می‌دادم که عملکرد دولت و نظام باید به مردم اطلاع‌رسانی شود چرا که سیاه‌نمایی خدمات زمینه‌سازی و ابزاری برای دشمن است که نظام را ناکارآمد نشان دهد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر مریوان هم گفت: ساز و کار ستاد امر به معروف و نهی از منکر مریوان به نحو احسن اجرایی شده و یکی از ستادهای برتر کردستان است.

منصور ولی‌ئی افزود: با ورود مجموعه ستاد امر به معروف و شورای تامین اکثر چالش‌ها برطرف شده است و اکنون بالای ۹۰ درصد شاهد این قضایا نیستیم.

وی ادامه داد: عامه مردم از وجود و کارکرد ستاد امر به معروف اطلاع دارند و در این ماه مبارک مطالبه مقابله با روزه‌خواری را مطرح کردند که ستاد نیز به عنوان یک وظیفه با تشکیل اکیپ‌های تذکر لسانی به این موضوع ورود کرد، ضمن اینکه آنچه امروز در کف خیابان وجود دارد مورد رضایت مردم نیست و به عنوان یک مطالبه مطرح است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر مریوان اظهار داشت: مریوان صادرکننده مرغ به سایر شهرها است اما برخی اوقات مرغ در بازار خود مریوان وجود ندارد و این نیازمند نظارت بیشتر است.

ولی‌ئی یادآور شد: پوشش اصیل کردی در مریوان در مردان رعایت می‌شود اما متاسفانه در بانوان به فراموشی سپرده شده در حالیکه پوشش کردی یکی از پوشش‌های اصیل و محجه است.

وی ادامه داد: نرخ رشد جمعیت در کشور ۱.۲ درصد است در حالیکه این رقم در مریوان ۳ دهم درصد است ضمن اینکه آمار طلاق هم روند صعودی دارد.

شهرستان مریوان در ۱۱۰ کیلومتری غرب سنندج، مرکز استان کردستان واقع شده است.