تهران - ایرنا- شهردار تهران ضمن اشاره به برخی تنش‌های مالی در شهرداری و اقدامات انجام شده در جهت رفع مشکلات و خلق اعتبار، در عین حال در پاسخ به حواشی ایجاد شده پیرامون ایجاد پارک مادر و کودک، با رد بحث جداسازی و دیوارکشی پارک‌ها، گفت: اصلا چنین اتفاقی نیست.

به گزارش شامگاه پنج‌شنبه ایرنا از شهرداری تهران، علیرضا زاکانی در نشست هم‌اندیشی با مدیران رسانه‌ها گفت: امروز عملاً ۷ ماه و ۲۵ روز است کارمان را آغاز کردیم، ما در ابتدا یک چشم‌انداز ۱۰ ساله را برای شهر تهران دیدیم و بر اساس آن یک سند تهیه کردیم که تهران به عنوان یک کلان‌شهر الگوی جهان اسلام باشد؛ این شعار ما نیست یک چشم‌انداز است.

وی افزود: ما گفتمان خودمان را خدمت و پیشرفت و جنس مدیریت را مدیریت مشارکتی از طریق مشارکت با مسئولان، نهادها و مردم قرار دادیم. ما کار خودمان را به دیگران واگذار نمی‌کنیم و بهانه‌تراشی کنیم بلکه دور یک میز به همدیگر کمک می‌کنیم تا اگر باری روی زمین مانده آن را برداریم.

زاکانی جنگ امروز را جنگ ایجاد حس ناکارآمدی در نظام دانست و خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال القای ناکارآمدی و کشتن امید در دل مردم است اما ما می‌خواهیم امید را در جامعه افزایش می‌دهیم و این مهم تنها با کار و خدمت عملی می‌شود.

وی درباره اقدامات انجام شده شهرداری در حوزه مالی گفت: شهرداری ۲.۵ سال در تنش مالی بود و حتی برای پرداخت حقوق پرسنل، ۳ ماه حقوق از بانک قرض گرفت، اما در دو هفته اول با تغییر مسئول مالی و تمهیدات انجام شده از تنش مالی درآمدیم و تا به امروز تنش مالی نداشتیم و حتی مشکل مالی برای پرداخت حقوق نداشتیم. دوستان قبل ۲۸ هرماه شروع می‌کردند و در پانزدهم هر ماه حقوق پرداخت می‌کردند اما ما همان بیست و هشتم هر برج حقوق‌ها را پرداخت می‌کنیم، حتی این ماه هم بیست و پنجم حقوق دادیم.

زاکانی در تشریح چگونگی این اتفاق عنوان کرد: این کار را از طریق شفاف‌سازی و ایجاد یک حساب خزانه واحد و فعال کردن بدنه انجام دادیم. این اقدام ما شاید در ۱۰ سال گذشته نادر باشد، ما توانستیم خلق اعتبار کنیم آن هم در سالی با این که ۵۰۰۰ میلیارد تومان قرض گرفته شده بود. ما در سال گذشته بالای ۹۳ درصد تحقق منابع داشتیم که برای اولین بار در سال‌های گذشته است. این در حالی است که سال قبل از آن این عدد ۷۳ درصد بوده است.

شهردار تهران ادامه داد: ما در این دوره از ابزارهای نوین استفاده کردیم تا هزینه‌ها را کم کنیم. مثلاً سال گذشته خرید از طریق بورس را شروع کردیم و توانستیم ۲۷ درصد هزینه‌هایمان را کم کنیم. یعنی هم منابع را بالا آوردیم هم هزینه‌ها را کاهش دادیم.

وی درباره ضرورت ورود به بورس گفت: ما داشته‌هایمان را هم در بورس عرضه می‌کنیم تا زد و بندی نباشد و شفافیت صورت گیرد. اکنون پرداخت به ذی‌نفع نهایی را از قبل عید شروع کردیم این باعث شد در شرکت واحد ۳۰ میلیارد صرفه‌جویی کردیم.

شهردار تهران پیرامون بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد: امسال کف بودجه ۵۰۵۰۰ میلیارد تومان و سقف دوم بودجه ۶۰۰۰۰ میلیارد تومان و سقف سوم هم بسته به مشارکت است و سقف برای آن درنظر نگرفتیم. ما کف را برای خودمان ۶۰۰۰۰ میلیارد تومان گذاشتیم، یعنی سقف دوم را محقق کنیم.

زاکانی با اشاره به اینکه سه ماه اول مدیریت خود را به تحولات مدیریتی اختصاص داده، عنوان کرد: در این دوران کانون ارزیابی قرار دادیم بالغ بر ۹۰۰ نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند. عمده مدیران از این طریق به ما معرفی شدند غیر از معاونین که با شناخت خودم صورت گرفته بود. اکثر مدیران کنونی هم از افراد داخل شهرداری انتخاب شدند.

وی پیرامون قرارگاه اجتماعی و اقدامات انجام شده گفت: شرایط اجتماعی ما ناگوار و تلخ است. با راه‌اندازی قرارگاه اجتماعی، منیت ها از بین رفت و ما شدیم. همه پای کار آمدند از سپاه و بسیج تا بهزیستی، سازمان زندان‌ها، دادستانی دادگستری، ناجا، کمیته امداد، استانداری، فرمانداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر، دانشگاه‌های علوم پزشکی همه و همه در کنار شهرداری برای رفع معضلات کنار هم آمدند.

زاکانی افزود: در این قرارگاه هفت هزار و ۳۰۰ نفر از معتادان متجاهر ساماندهی شدند و تا شش ماه آنجا خواهند بود و مراحل پاکسازی و برگشت به جامعه فراهم شود. با آماده‌سازی زیرساخت‌ها مابقی هم ساماندهی خواهند شدند.

شهردار تهران ادامه داد: بعد از معتادان نوبت به کودکان کار است،بعد از آن نوبت متکدیان است. برای کودکان کار دو هزار نفر را برای آموزش و کار در نظر گرفتیم. خانواده‌های زندانیان، معتادان و کودکان کار که جمعاً ۵۰ هزار هستند هم در برنامه‌های ما هستند.

زاکانی درباره خدمات شهری شهرداری در این دوران هم گفت: دو ماه و ۱۰ روز را برای پاکسازی شهر تهران قرار داریم. همه مناطق و نواحی پای کار آمدند و شاهد تحولات نگهداشت شهر بودیم. ما در این دوران دو برابر ۶ ماه گذشته، خیابان‌ها را آسفالت کردیم.

شهردار تهران تحول در بخش حمل و نقل عمومی را ضروری دانست و گفت: ما ۹۰ در تهران کلان پروژه داریم یکی از آن‌ها در بخش حمل و نقل است. تهران هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز دارد ولی ما دو هزار و ۲۵۰ اتوبوس تحویل گرفتیم، ۱۷۵ دستگاه خریدیم، بخشی از آن‌ها را بازیابی کردیم و مخازن را عوض کردیم سه هزار و ۳۵۰ اتوبوس اضافه کردیم که ۱۵۰ درصد افزایش نسبت گذشته نشان می‌دهد.

وی با اشاره به نقشه جامع حمل و نقل تهران برای سال ۱۴۲۰ گفت: حمل و نقل تهران برای سال ۱۴۲۰ یک نقشه راه دارد که مترو تهران در آن سال تکمیل شود و ۱۰ میلیون مسافر را جابجا کند. ما به لطف خدا این افق را می‌خواهیم در ۱۴۰۵ محقق کنیم.

زاکانی افزود: در کنار این در حوزه تاکسیرانی الآن به دنبال سرمایه‌گذاری هستیم پارسال پنج هزار تاکسی نوسازی شدند و امسال در نظر داریم ۱۰ هزار تاکسی دیگر نوسازی شود. موتورسیکلت‌ها هم باید ساماندهی شوند چهار هزار موتور وجود دارد که ساماندهی نشدند ما برای آن‌ها برنامه داریم اما به طریقی که بار مردم روی زمین نماند و مشکلی برایشان پیش نیاید.

شهردار تهران به برنامه‌های عمرانی شهرداری اشاره کرد و گفت: در حوزه زیرساخت‌های شهر امسال سه بزرگراه تکمیل می‌شود یکی از آن‌ها بزرگراه شهید شوشتری است. با تکمیل این بزرگراه ۱.۵ درصد ترافیک کل تهران و ۵.۵ درصد ترافیک شرق تهران برطرف می‌شود. اتصال بزرگراه یادگار امام به شهید بروجردی و ادامه آن به جاده ساوه هم مشکلات ترافیکی غرب تهران را تا حد زیادی برطرف می‌کند. پروژه سوم ادامه بزرگراه شهید و اتصال آن به طول ۹ کیلومتر به اتوبان آزادگان است که از طریق تونل خواهد بود.

بنا بر اعلام سایت شهر، وی ادامه داد: LRT شرق تهران تا وردآورد را هم با مشارکت خارجی آغاز کردیم که می‌تواند در حمل مسافر کمک عظیمی کند. همچنین تکمیل ۹۸ تقاطع را در دستور کار داریم. سه تقاطع را پارسال ۱۸ تا امسال و تا ۲.۵ سال بعد ۶۰ تقاطع را تکمیل می‌کنیم با این اقدامات ۷۰۰ کیلومتر راه تهران نزدیک می‌شود.

زاکانی با اشاره به اینکه در قرارگاه مسکن شهرداری تهران نقش‌آفرین و بازیگر فعال است، اما خودش ساخت‌وساز نمی‌کند، گفت: ۱۸۰ هزار واحد مسکونی را سالانه تعهد کردیم از طریق تسهیلات، مردم و نهادها بسازند تا مسکن استطاعت‌پذیر برای مردم داشته باشیم. ناظر به موضوع اجاره‌داری هم نقش بازی کنیم.

وی افزود: زیرساخت شبکه ملی اطلاعات بسیار مهم است و شهرداری تهران با داشتن ۱۸۰۰ کیلومتر فیبر نوری می‌خواهد به مردم خدمات ارائه دهد و آن را در اختیار مردم قرار دهد، ما پنج میلیون پورت را هدف‌گذاری کردیم.

شهردار تهران با اشاره به ۴۶ هزار بافت سبز پیرامون تهران که قرار است تبدیل به تفرجگاه شود، گفت: هتل‌سازی‌ها قرار است در این بافت باشد. همچنین قرار است دست‌فروشان را در ۱۱۴ پارک جانمایی کنیم و معلوم باشند مردم از کی می‌خرند و چه چیزی می‌خرند.

زاکانی در ادامه گفت: ۵ پارک مخصوص بانوان داریم که آنها به ۱۲ پارک تبدیل می‌شوند. این‌ها پارک‌های فرا منطقه‌ای است.

وی در خصوص پارک مادر و کودک و حواشی و هجمه‌هایی که با عنوان دیوارکشی در پارک‌ها به راه افتاده بود گفت: اصلاً چنین اتفاقی نیست. ما ۲۳۰۰ پارک داریم. در محله‌ای که چند پارک دارد، یک پارک، و اگر پارک بزرگی هست یک بخشی از آن را مناسب‌سازی برای مادر و کودک کرده و لوازم آن‌ها را فراهم کنیم. اصلاً بحث جداسازی نبود، این بحث دیوارکشی چیست.

شهردار تهران ضمن اشاره به تشکیل قرارگاه ایمنی گفت: طبق برنامه‌ریزی ما در خردادماه مدت‌زمان ارائه پروانه ساخت را از ۱۰ ماه به زیر دو ماه کاهش می‌دهیم.

وی با اشاره به ۱۲ هزار کیلومتر پیاده راه عنوان کرد: در ظرف ۶ سال این پیاده راه‌ها را برای سالمندان و معلولان خانم‌ها و کودکان مناسب‌سازی می‌کنیم و اگر این کار انجام شود بخشی از مشکلات حل می‌شود.

زاکانی در پایان بیان کرد: ما از قصد در ۶ ماه اول کار رسانه‌ای نکردیم اما حالا که زیرساخت‌ها آماده شده نوکر رسانه‌ها هم هستیم و در خدمتشان هستیم.