تهران- ایرنا- دبیر کارگروه مد و لباس کشور با بیان اینکه باید به طراحان و هنرمندانمان بگوییم که ما در گسترده‌ای با بیش از ۶۰ کشور اسلامی ظرفیت بزرگی از پوشش را داریم،تاکید کرد: باید در سبک پوشاکی که امروز بر ما تحمیل شده، بازنگری کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید مجید امامی پنجشنبه شب در آیین نخستین رویداد تخصصی بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام با تأکید بر ظرفیت فرهنگی بزرگ جهان اسلام در حوزه پوشاک، گفت: ما در آستانه روز قدس قرار داریم. می‌توانیم به جوانان، طراحان و هنرمندانمان بگوییم که ما در گسترده‌ای با بیش از ۶۰ کشور اسلامی ظرفیت بزرگی از پوشش را داریم. بهتر است بازگشت به خویستن داشته باشیم و با توجه به این خویشتن تاریخی بزرگ در سبک پوشاکی که امروز بر ما تحمیل شده، بازنگری کنیم.

برگزاری رویداد های ماهانه در حوزه مدولباس

وی با اشاره به اینکه کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور رویدادهای ماهانه برگزار می‌کند، گفت: ۱۵ نگارخانه در تهران و یک نگارخانه در مرکز هر استان هماهنگ شده تا طراحان، فعالان لباس و تولیدکنندگان به صورت رایگان کنار هم جمع شوند و طرح‌هایشان را با هم مبادله کنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه همچنین خاطرنشان کرد: رویداد فروردین ماه ۱۴۰۱ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چون مصادف با روز جهانی قدس و عید سعید فطر شده بود به همین دلیل پیشنهاد شد که به جهان اسلام اختصاص پیدا کند و مطالب و موارد پیرامون این موضوع مهم لحاظ و پیگیری شود.

درخواست ثبت رویداد دائمی تخصصی بین‌المللی پوشاک سنتی جهان اسلام از سوی آیسسکو

امامی تاکید کرد: از آیسسکو خواسته‌ایم رویداد تخصصی بین‌المللی پوشاک سنتی جهان اسلام را به عنوان رویداد دائمی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران ثبت کند تا در ماه مبارک رمضان بتوانیم به نام و یاد جهان اسلام در خصوص پوشاک این رویداد بین المللی را همه ساله در چنین ایامی برگزار کنیم.

حضور ۱۰ کشور در نخستین رویداد تخصصی پوشاک سنتی جهان اسلام

در ادامه این مراسم دبیر نخستین رویداد تخصصی بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام نیز طی سخنانی با اشاره اینکه هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده، گفت: خدا را شاکریم که فرزندان جهان اسلام با گوناگونی اما با وحدت اینجا در کنار هم هستند
طیبه عزت اللهی‌نژاد، افزود: این رویداد برای اولین بار پایه گذاری شد و ما امیدواریم هر ساله در ماه رمضان در جهان اسلام تحول آفرین باشد.

وی اظهار داشتد: بیش از ۱۰ کشور در این رویداد حضور دارند و اساتیدی از کشورهای آذربایجان، سنگال، ترکمنستان و مالزی در آن سخنرانی کرده و کارگاه آموزشی برگزار خواهندکرد، همچنین نمایشگاهی از لباس‌های سنتی جهان اسلام در برج میلاد برپا شده است.

عزت اللهی‌نژاد همچنین گفت: در رویداد تخصصی بین‌المللی پوشاک سنتی جهان اسلام، نشست‌های مجازی متعددی برگزار می‌شود که تمام برنامه‌ها به صورت مجازی در ایران و سایر کشورهای شرکت کننده پخش خواهدشد.

معاذ دخیل دانشجویی از کشور فلسطین از میهمانان این مراسم بود که ضمن تبریک فرا رسیدن روز قدس، گفت: لباس فلسطینی جزئی از فرهنگ سنتی فلسطین است و هر منطقه فلسطین لباس خاص خود را دارد که آن را از سایر مناطق جدا می‌کند. اکنون صهیونیست‌ها سعی می‌کنند حتی لباس‌های ما را هم سرقت کنند و مدعی شده‌اند که لباس‌ها صیونیستی هستند اما خدا را شکر مردم ما توانسته‌اند نشان دهند لباس‌های مردم فلسطین متعلق به این کشور است.

در ادامه عبدالکریم صادق دوست، رئیس اداره کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران پیام مهدی فیاضی دبیرکل ایسسکو در ایران را قرائت کرد. در بخشی از این پیام دبیرکل ایسسکو اعلام آمادگی کرده است که نخستین رویداد تخصصی بین‌المللی جهان اسلام را به کشورهای اسلامی معرفی کند..

حسین جونی تولید کننده لباس از لبنان دیگر میهمان این مراسم بود. وی با اشاره به اهمیت پوشاک در فرهنگ اسلامی و هجمه‌هایی که به فرهنگ پوشاک اسلامی وارد شده است، برگزاری این رویداد را بسیار مهم ارزیابی کرد و پیشنهاد کرد: این رویداد به صورت سالانه برگزار و با حضور طراحان، جامعه شناسان، اساتید امور تربیتی و ... به مسئله پوشش در جهان اسلام از جنبه‌های محتلف بپردازد. 

سخنرانی مسئول موزه لباس عراق که به صورت آنلاین پخش شد بخش دیگری از این مراسم افتتاحیه بود.

نخستین رویداد تخصصی پوشاک سنتی جهان اسلام در یک نگاه

به گزارش ایرنا، کارگروه ساماندهی مد و لباس ایران با همکاری دانشگاه‌ها و نهادها در تاریخ ۸ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ رویداد تخصصی پوشاک سنتی جهان اسلام را برگزار می‌کند که نمایشگاهی از لباس های سنتی کشورهای مسلمان به همراه عکس و فیلم از فرهنگ رمضان با حضور برخی برندهای اسلامی است. این رویداد در مجموعه فرهنگی برج میلاد برگزار می شود. در بخش علمی این رویداد اساتید و هنرمندان حوزه مد و لباس کشورهای اسلامی بصورت مجازی و حضوری، حضور خواهند داشت و کارگاه‌های تخصصی برگزار می شود.

این رویداد برای اولین بار پایه گذاری شده و بیش از ۱۰ کشور در این رویداد حضور دارند و اساتیدی از کشورهای آذربایجان، سنگال، ترکمنستان و مالزی در آن سخنرانی کرده و کارگاه آموزشی برگزار خواهند کرد.

در رویداد تخصصی بین‌المللی پوشاک سنتی جهان اسلام، نشست‌های مجازی متعددی برگزار می‌شود که تمام برنامه‌ها به صورت مجازی در ایران و سایر کشورهای شرکت کننده پخش خواهدشد.