همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: در شرایط سختی که به واسطه شیوع ویروس کرونا و تحریم‌های ظالمانه داشتیم، بخش خصوصی خوش درخشید و در ملایر برجسته‌ترین و طلایی‌ترین مدال را در حوزه اقتصادی باید بر سینه فعالان مبل و منبت بنشانیم.

به گزارش ایرنا؛ "سلمان اسماعیلی" روز جمعه در جمع فعالان شهر جهانی مبلمان منبت، فعالان بخش خصوصی را افسران جنگ اقتصادی دانست و افزود: با تلاش بخص خصوصی صنعت کشور تعطیل نشد.

وی اقتصاد را مساله نخست کشور دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ۴۳ سال است که تحریم است و دشمنان همواره کارزار فشار حداکثری به راه انداخته‌اند، اما ایران با حضور پررنگ روز پای خود ایستاد و صنعت کشور با تلاش فعالان بخش خصوصی تعطیل نشد.

فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه صنعت مبلمان منبت، صنعتی پویا و فعال در این شهرستان است، اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی در کنار بخش دولتی، در رشد و نمو و شکوفایی نقش مهمی را ایفا کردند و دستاوردهای بزرگی این هنرصنعت در عرصه ملی و بین‌المللی کسب کرد.

اسماعیلی با اشاره به ارتزاق هزاران نفر در این شهرستان و تامین معشیت آنان از طریق این هنرصنعت، گفت: ثبت جهانی مبلمان منبت آغاز راه است و برای راه پرافتخاری که این هنرصنعت طی کرد، باید برنامه عملیاتی و مشخصی تدوین کنیم.

وی احصا و شناسایی چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی این هنر جهانی را ضرورت کنونی عنوان و بیان کرد: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی پسین و پیشین یکی از جدی‌ترین مشکلات این هنر صنعت است که باید به سرعت برای آن برنامه داشته باشیم.

معاون استاندار همدان فروش مبلمان شهرهای دیگر با برند مبلمان منبت ملایر را آسیب جدی دیگر این هنرصنعت برشمرد و افزود: در این راستا نیازمند یک ساختار و نظام کارآمد تنظیم و کنترل کیفیت در ملایر هستیم.

اسماعیلی شکل‌گیری یک تیم و یا گروه فکری کارآمد در حوزه مارکتینگ، برندینگ و تجاری‌سازی مبلمان منبت را از دیگر الزامات این هنرصنعت عنوان کرد و ادامه داد: نقش دانش‌بنیان‌ها با توجه به شعار سال، در این هنرصنعت کم‌رنگ است که باید تقویت شود.

کیش فرصت مغتنمی برای حضور شهر جهانی مبلمان منبت است 

وی خواستار طراحی افق بلندمدت و چشم‌انداز چند ساله برای مبلمان منبت ملایر شد و اظهار داشت: جام جهانی قطر و نقش جزیره کیش در این رویداد جهانی ورزشی برای حضور گردشگران و علاقه‌مندان فوتبال از سراسر دنیا، یک فرصت مغتنم برای حضور فعالان مبلمان منبت و برپایی نمایشگاه در جزیره کیش است.

به گفته وی در تامین زیرساخت‌های گردشگری ملایر نیازمند یک هتل چهار یا پنج ستاره هستیم که طرح‌های تکمیلی و اقدامات لازم در حوزه تامین زیرساخت‌های این هنرصنعت در دست اقدام است.

فرماندار ویژه ملایر تاکید کرد: باید یک صدای واحد از صنعت مبلمان منبت شنیده شود و لازمه آن تشکیل یک تعاونی منسجم با ساز و کار مشخص است.

اسماعیلی احیای ستاد دائمی را از دیگر الزامات شهر جهانی مبلمان منبت دانست و ادامه داد: کمیته‌های زیرمجموعه این ستاد باید فعال و ماهیانه و یا فصلی مصوبات پیگیری و اجرایی شود.

وی فعال کردن سازمان فروش را ذیل تشکیل تعاونی این هنرصنعت ضروری دانست و خواستار برگزای جشنواره‌ای ملی تلفیقی مبلمان منبت با انگور با حضور شخصیت‌های ملی و بین‌المللی با خروجی مشخص شد.

لزوم استفاده از شرکت‌های پیشران فروش در صنعت مبلمان

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: ظرفیت هنر مبلمان منبت این شهرستان بسیار بالا است و ملایر با عنوان شهر مبلمان منبت شناخته می‌شود. 

"هادی بیگی‌نژاد" افزود: باید برای پیشرفت در این صنعت به سمت استفاده از ظرفیت فضای مجازی حرکت کرده و از ظرفیت شرکت‌های پیشرفته در زمینه فروش و پیشران‌های فروش استفاده بهینه کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری ویژه ملایر نیز بیان کرد: با ثبت جهانی هنر منبت سود آن به هنرمندان با کارگاه‌های کوچک نرسید.

"داریوش صفاری" تعدد تشکل‌ها در این هنرصنعت را یک مشکل عنوان کرد و افزود: اتاق اصناف باید نظارت جدی‌تری بر اجرای تعهدات فروشندگان داشته باشد.

به گزارش ایرنا؛ در این نشست به معرفی و بررسی عملکرد و تغییرات اعضا ستاد ارتقای شاخص‌های مبلمان منبت و برنامه‌های آتی این ستاد پرداخته شد.

شهرستان ملایر دارای بیش از ۹ هزار منبت‌کار و استادکار ماهر و بیش از پنج هزار کارگاه فعال مبلمان منبت است و بیش از ۲۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این هنر فعالیت می‌کنند.

هنر مبلمان منبت ملایر سال ۱۳۹۸ به ثبت جهانی رسید.