به گزارش ایرنا، اسماعیل محبی پور روز جمعه در اجتماع پرشکوه مردم شهرستان اوز و در جمع راهپیمایان روز جهانی قدس اظهار داشت: بنیان این دروغ بزرگ هم از بعد از جنگ جهانی اول و با حمایت و نقشه فتنه انگیزانه برخی کشورهای استعمارگر به ویژه انگلیس خبیث گذاشته شد.
وی با تحلیل محتوایی بخشی از تاریخ و فرآیند حاکمیت غیر مشروع اسرائیل در خاک فلسطینیان تصریح کرد: از سال ۱۹۱۴ برخی دولت های استعمارگر از جمله انگلیس آن زمان برخی کشورهای مسلمان منطقه از جمله ایران، سوریه و لبنان را به عنوان یک تهدید در آینده و منافع آنها همواره مورد اسثمار و استعمار قرار می دادند.
محبی پور یادآور شد: این اعمال فشار و حرکت های استعمارگرایانه علیه مسلمانان و کشورهای منطقه تا سال ۱۹۱۸ ادامه داشت.
وی گفت: در آن زمان یعنی از سال ۱۹۱۸ تصمیم دیگری برای کشور مسلمان فلسطین به عنوان یک نقطه راهبردی از سوی انگلیس و یهودیان آن زمان گرفته شد، اینکه آیا این کشور مسلمان موطن مشترک اسلام و مسیحیت و یهودیت باشد و یا به طور خاص در انحصار یهودیت قرار بگیرد.
وی بیان کرد: بر اساس تصمیمی که طراحی آن از سوی کشور خبیث انگلیس شکل گرفت از حدود سال ۱۹۱۸ نیز کشور مسلمان فلسطین که آن زمان ۹۱ درصد جمعیتش مسلمان بودند را متعلق به یهودیان کردند؛ که علت اصلی این کار هم اعمال فشار بیشتر علیه کشورهای مسلمان از طریق این گلوگاه حساس منطقه ای بوده است.
معاون استاندار فارس تصریح کرد: تا پیش از این تصمیم تنها هشت درصد مردم فلسطین یهودی بودند و البته این مردم هم در کنار مسلمانان و مسیحیان ان کشور همواره همچون ایران اسلامی این زمان، زندگی مسالمت آمیز داشتند.
وی بیان کرد: از سال ۱۹۱۸ حرکت علیه مردم عرب اهل سنت فلسطین از سوی کشور خبیث انگلیس شروع شد و این زورگویی ها و ستم ها و فشارها تا آغاز جنگ جهانی دوم نیز ادامه داشت.
محبی پور تاکید کرد: در جنگ جهانی دوم و بر اساس برخی نوشته های تاریخی در کشورهای اروپایی که البته این مهم خود نیز نیازمند یک تحلیل جامع تاریخی از سوی مورخان است به دلیل برخی جنایت های سهمگین علیه یهودیان که گفته اند مسحیان نیز مرتکب شده ند دوباره و بر اساس یک تصمیم ظالمانه تاریخی یهودیان فلسطینی با حمایت کشورهای استعماری و انگلیس در ان زمان طرحی ارایه دادند که همه یهودیانی که مورد ظلم قرار گرفته اند به سرزمین فلسطینیان مهاجرت داده شوند.
وی بیان کرد: این تصمیم بعد از پایان جنگ جهانی دوم و از سال ۱۹۴۸ با بیانیه استعمارگونه آن زمان سازمان ملل گرفته شد که خود بیانگر یک ظلم آشکار تاریخی است یعنی جنایت هایی که مسیحیان در اروپا علیه یهودیان انجام داده اند باید تاوان آن در یک کشور مسلمان و در آسیا پرداخت شود.
وی تصریح کرد: از آن زمان تاکنون بیش از هزاران نفر از فلسطینیان بر اثر تصمیم استعمارگونه انگلیسی و صهیونیستی و برای دفاع از سرزمین مادری خود کشته یا آواره شده اند و بیش از ۵۰۰ شهر و آبادی از این سرزمین نیز گرفته شده است.
وی روز جهانی قدس را روز قیام علیه ظلم و اعلام انزجار و نفرت از رژیم غاصب و ظالم صهیونیست دانست و گفت: گرامیداشت این روز وابراز همدردی با مردم مظلوم فلسطین و فریاد علیه این رژیم منحوس و کودک کش تا آزادسازی قدس شریف و نابودی آن رژیم غاصب ادامه خواهد داشت.
معاون استاندار فارس همچنین در اجتماع باشکوه مردم شهرستان خنج از دیگر شهرستان های جنوبی فارس حضور یافت و در سخنانی از حضور پرصلابت، دشمن هراس و پرشور مردم سراسر استان به ویژه امت متدین و خداجوی این خطه در این راهپیمایی با شکوه نیز قدردانی کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس برخی شاخص ها و معیارهای مهم برای وحدت با ضابطه و انقلابی گری واقعی را یادآور شد وگفت: نمونه شاخص وحدت در جنوب فارس رقم خورده است که به عنوان الگویی مثال زدنی مطرح است.
محبی پور گفت: مصداق عینی وحدت انقلابی در حماسه وحدت آفرین و عظیم ملت و شهرهای جنوبی فارس اعم از شیعه و سنی امروز و در روز قدس مشخص شده است و مردمی که آمدند و یکپارچه و با وحدت ندای استکبار و استبداد ستیزی و مقابله با ظلم سر دادند.
مردم استان فارس همگام با دیگر نقاط کشور و آزادیخواهان جهان جمعه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ و در نخستین روز قدس قرن جدید، راهپیمایی گسترده در اعلام حمایت از مردم مظلوم و مقاوم فلسطین برپا کردند.
آخرین جمعه ماه مبارک رمضان از سوی بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) به نام «روز قدس» نامگذاری شده است تا ظلم رفته بر مردم فلسطین فراموش نشود. این مراسم همچنین در بیش از ۹۰ کشور با حضور آزادیخواهان جهان برگزار میشود.