زنجان - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه حلقه‌های مازاد بین ۲ حلقه تولیدکننده و مصرف‌کننده هزینه های تولید را کاملا بصورت غیرضروری افزایش می دهد گفت: سیاست اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها در راستای شفاف سازی قیمت ها از تولید تا سفره مردم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر فغفوری روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده کاملا محقق شده است افزود: این طرح بر اساس کار کارشناسی، پایه‌ریزی شده است و در کنار شفاف‌سازی، حلقه‌های واسطه‌ای مازاد هم حذف می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه حذف حلقه و یا حلقه های مازاد باعث کاهش قیمت ها می‌شود تصریح کرد: در این طرح دنبال آن نبودیم که فروشنده یا تولید کننده، برای کاهش قیمت، از سود خود کم کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: از زمان اجرای طرح تاکنون، هم کاهش تدریجی نارضایتی‌ها مشاهده شده است و هم سیاست‌های وزارت صمت به سویی است که اگر ایرادهای جزئی هم در طرح وجود داشته باشد مقاومتی برای رفع آنها نباشد.

فغفوری با تاکید بر اینکه بلافاصله با دستور وزیر، اجرای طرح درج قیمت تولید کننده روی همه اقلام مشمول، اعمال شد افزود: علاوه بر آن، قیمت مصرف کننده را هم درج می کنیم ولی با این توضیح که برای قیمت مصرف کننده، عنوان حداکثر را هم اضافه می کنیم. 

 وی ایجاد رقابت در سطح عرضه را هم یکی از اهداف درج "حداکثر مصرف کننده" عنوان کرد و گفت: وقتی که قیمت مصرف کننده به طور ثابت نوشته می شود طبیعی است که واحد صنفی علاقه‌ای برای عرضه کالا به قیمت کمتر از آن ندارد.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان با بیان اینکه اگرچه با این روند یکی از آیتم‌ها و اهداف طرح از بین می رفت، افزود: این روند اگرچه باعث شد بخشی از این هدف کمرنگ‌تر شود اما مزیت آن این بود که مردم از سردرگمی رها می شوند.

فغفوری با اشاره به اینکه در حال حاضر تقریبا همه کالاها مشمول این طرح شدند خاطرنشان کرد: به جز کالاهای حوزه دارو و نیز محصولاتی مانند میوه که امکان بسته بندی ندارند و بصورت فله‌ای عرضه می‌شوند، تقریبا همه محصولاتی که امکان بسته بندی آنها وجود دارد مشمول طرح قیمت‌گذاری شده‌اند.

رییس صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص برخی اظهارات مبنی بر اینکه کاهش قیمت‌ها بعد از اجرای طرح ثبت قیمت تولید کننده و مصرف کننده باعث کاهش محصولات غذایی مانند ماکارونی به لحاظ حجمی در بازار شده است، گفت: قیمت تنظیم بازاری محصولات غذایی در حوزه جهاد است و ما هم که از طریق سامانه جامع تجارت رصد می‌کنیم کمبودی که ناشی از تولید باشد را در کالاهای این حوزه نمی‌بینیم.

فغفوری افزود: گاهی کمبود در عرضه به طور مقطعی اتفاق می افتد اما طبیعی است که در این زمینه هم واسطه ها چون  درآمدهای کمتری دارند و حلقه های غیرضرور و دلالی‌های غیرمولد در حال حذف است، مقاومت‌هایی هم صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از نگرانی های مردم این است که تولید کنندگان از همان ابتدا قیمت بالا می زنند و آن را قیمت مصرف کننده اعلام می کنند، گفت: وقتی که واحد تولیدی قیمت فروش خود را اعلام کرد در اظهارنامه‌های مالیاتی آنها قید می‌شود.

رییس صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر اینکه سازمانهای نظارتی و به‌ویژه امور مالیاتی هر قیمتی را قبول نمی‌کند تصریح کرد: به همین خاطر فاصله حقیت تا دروغ تا حدود خیلی زیادی کاهش می یابد.

فغفوری افزود: از سوی دیگر متقاضی برای درصدهای پایین هم، هر رقمی را که بالاتر از قیمت مجاز اعلام کند به منزله سود بیشتر اوست و چون امور مالیاتی هزینه های تولید او را می‌داند، برای هر رقم بالاتری که اعلام می‌کند به همان نسبت هم باید مالیات بیشتری بدهد.

وی در ادامه با بیان اینکه اجرای این  طرح کم کم و به خوبی در جامعه جا می افتد گفت: در حوزه لوازم یدکی هم بصورت ویژه کار می‌کنند بطوریکه بعد از فرمایش رهبری که در  خصوص ضرورت ارتقاء کیفیت خودرو اعلام فرمودند، اقدامات خیلی اساسی صورت گرفته است.

فغفوری با اشاره به اینکه حدود ۵۳ قلم کالای لوازم یدکی مشمول اخذ کد شناسه و کد رهگیری است افزود: آثار و نتایج آن حداکثر تا سه یا چهار ماه آینده در لوازم یدکی دیده خواهد شد و زیرپله‌ای ها  به هیچ وجه قادر نخواهند بود که محصول عرضه کنند چون نمی توانند کد رهگیری و کد شناسه بگیرند.