ساختمان جهان نما بنایی بلند مرتبه در حوالی میدان تاریخی امام حسین (ع) یا دروازه دولت در محدوده چهارباغ اصفهان است که سال ۱۳۷۵ پس از تخریب یک کاروانسرای قدیمی احداث شد. این بنا به لحاظ قرارگیری در منظر تاریخی و فرهنگی میدان نقش جهان که در فهرست میراث جهانی ثبت شده است، مورد اعتراض سازمان یونسکو قرار گرفت و پس از مدتها مناقشه سرانجام در سال ۱۳۸۴ دوطبقه فوقانی آن تخریب شد.
به گزارش ایرنا، علی قاسم زاده روز شنبه در نشست خبری هفته فرهنگی اصفهان در محل مدرسه چهارباغ افزود: این ساختمان که از لحاظ معماری و هنری با ساختار فرهنگی این دیار همخوانی ندارد بازآفرینی و بازطراحی خواهد شد.
شهردار اصفهان تصریح کرد: یکی از غصههای همه ما معماری ارگ جهان نماست و امیدواریم هنرمندان در سطح ملی و بینالمللی برای بازآفرینی این مجموعه یاری کنند.
وی اضافه کرد: در وضعیتی قرار داریم که عدهای در درصدد منزوی کردن اصفهان و نادیده گرفتن و حق و حقوق ما هستند بنابراین گام اول در این مسیر همدلی و همگرایی بین خود ماست.
قاسم زاده با بیان اینکه صیانت از حقوق اصفهان ضروری است تصریح کرد: هویت این دیار مانند خورشید غیر قابل کتمان است لذا کسانی که سعی بر نادیده گرفتن کانون تمدن و فرهنگ دنیا دارند باید بریدن شاخه باعث سقوط خود درخت و به ضرر کل کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی می گویند «اصفهان شهر زندگی نیست و باید از اصفهان کوچ کرد» خاطرنشان کرد: تبلیغ اینکه شهرمان جای زندگی نیست و برای مثال برای زندگی باید به شمال ایران رفت قابل فهم نیست، زیرا ما سالهای سال از اصفهان هویت و فرهنگ کسب کردهایم و باید آن را حفظ کنیم.
شهردار اصفهان همچنین در باره کاهش شیوع کرونا و افزایش گردشگران گفت: همگرایی خوبی بین شهرداری، میراث فرهنگی و استانداری اصفهان و دیگر ارگانها شکل گرفته تا میزبان شایسته ای برای مسافران باشیم.
قاسم زاده در باره متکدیان این شهر افزود: باید به مردم آموزش دهیم که افرادی که در سر چهارراه ها و شهر گدایی می کنند نیازمند واقعی نیستند بنابراین نباید به آنان کمک شود زیرا این افراد و بویژه کودکان که بیشتر هم غیر ایرانی هستند بصورت سازماندهی شده به گدایی می پردازند.
وی خاطرنشان کرد: بیشک با بگیر و ببند کودکان کار، مشکل حل نخواهد شد بنابراین نباید اجازه بدهیم که والدینی که بد سرپرست هستند و حقوق اولیه کودکان خود را رعایت نمیکنند به کار خود برای منافع مالی ادامه دهند.
شهردار درباره مجتمع مطبوعاتی اصفهان و انتقاد خبرنگاران به دلیل اعلام احتمال واگذاری این مجموعه تصریح کرد: این موضوع با محوریت هیات مدیره آن پیگیری خواهد شد.
قاسم زاده همچنین تصریح کرد: رویکرد مدیریت جدید شهری درباره گذر فرهنگی چهارباغ رفتن به سمت آرامسازی و پیادهروسازی این مسیر است.
وی در ارتباط با مسیرهای دوچرخه اصفهان افزود: این مسیرها اصلاح و با ساختاری جدید اجرا خواهد شد.
شهردار اصفهان با اشاره به نورپردازی و ایجاد گذرگاه نور در خیابان هشت بهشت در نوروز امسال خاطرنشان کرد: این نورپردازی برای سرزنده شدن شهر و ایجاد شور و نشاط بین مسافران بود.
قاسم زاده با باین اینکه مزایده در واگذاری فرهنگسراها مطرح نیست گفت: در واقع قرار نیست ما از فرهنگسراها درآمد داشته باشیم حتی پیشبینی شده در این واگذاریها نه تنها دریافت مالی، بلکه کمک و مساعدت به فرهنگسراها نیز انجام شود.
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: رفع مشکلات، احقاق حقوق اصفهان و جلوگیری از اصفهان ستیزی، نیازمند همصدایی، همدلی و انسجام است.
۱۳ تا ۱۹ اردیبهشت امسال " هفته فرهنگی اصفهان " برگزار می شود.