رمضان حافظی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشتر این طرح های تولیدی و اشتغالزا در حوزه گل و گیاه، پوشاک، گردشگری، دامداری، کشاورزی و دانشبنیان است که با دریافت تسهیلات برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: تاکنون چهار طرح از مجموع این طرح ها تسهیلات مورد نیاز را دریافت کرده اند و مابقی نیز در ماه های آتی پرداخت می شود.
حافظی عنوان کرد: رسالت صندوق کارآفرینی خراسان شمالی در سالجاری حمایت از طرحهای خُرد و کوچک روستایی و طرحهای دانشبنیان است و با استفاده از ظرفیتهای مالی تبصره ۱۸ قانون بودجه و انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی بدنبال کاهش فقر و ایجاد اشتغال مولد در استان است.
وی اضافه کرد: این صندوق با کمیته امداد امام(ره)، سازمان بهزیستی، جهاد کشاورزی، صنایع دستی و میراث فرهنگی، اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فنی و حرفهای و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تفاهمنامههایی برای پرداخت تسهیلات به امضاء رسانده است.
بر اساس تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی به دولت اجازه داده میشود ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حاملهای انرژی را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله را به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.
در لایحه بودجه سال جاری کل کشور مجموع بودجه عمرانی خراسان شمالی حدود ۹۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است و بر اساس آمار میزان اعتبار عمرانی استان در لایحه بودجه سال جاری ( ۱۴۰۰ ) نسبت به سال گذشته (۹۹) حدود ۱۶ درصد افزایش نشان می دهد به گونه ای که در مجموع ۱۲۹ میلیارد تومان به بودجه عمرانی استان سال ۱۴۰۰ افزوده شد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد روستایی هستند و بیشترین اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است.