به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد علی محمدی» روز شنبه در جلسه برنامه های اجرایی تحقق شعار سال در شهرستان همدان، افزود: در این برنامه پنج ساله کاهش کشت محصولات پر آب با ۲ پیش شرط تعیین جایگزین مناسب و توجه به معیشت کشاورزان دنبال می شود.
وی اظهار داشت: میزان کشت سیب زمینی به عنوان محصول پر آب بر در شهرستان همدان پنج هزار و ۳۰۰ هکتار است که باید تا پایان ۱۴۰۵ به سه هزار هکتار کاهش یابد.
فرماندار همدان افزود: در مقابل سطح کشت محصول جایگزینی نظیر کلزا در شهرستان همدان با ۲۳۰ هکتار افرایش در سال ۱۴۰۵ به ۴۵۰ هکتار و محصول سیر با ۶۵۰ هکتار افزایش سطح زیر کشت به ۲ هزار هکتار می رسد.
محمدی گفت: مرکز استان همدان دارای خوشه های صنعتی اشتغالزا و خوبی است برای نمونه بازار مبل مریانج را می توان با قرار دادن در یک خوشه نظام مند کرد.
به گفته وی، بخش زیادی از کارگاه ها و واحدهای تولیدی در شهرستان همدان پراکنده فعالیت می کنند در حالیکه می توان هر یک از انها را به عنوان یک خوشه صنعتی معرفی و با گردآوری در کنار یکدیگر ساماندهی کرد.
فرماندار همدان ادامه داد: در صورت منسجم شدن واحدهای تولیدی ذیل خوشه اقتصادی و صنعتی می توان زیر ساخت های مورد نیاز را نیز در اختیار آنها قرار داد.
محمدی تاکید کرد: برخی واحدهای صنعتی اقدام به سرمایه گذاری برای راه اندازی سوله و کارگاه در مکان ها فاقد آب کرده اند که این اقدام آنها موجب برخورد امور اراضی با سرمایه گذار و اتلاف سرمایه می شود.
وی گفت: قرار است ۳۵۰ هکتار به شهرک فناوری برتر و هایتک الحاق شود که این اقدام فرصت خوبی برای تسهیل شرایط سرمایه گذاران است.
معاون پارک علم و فناوری استان همدان نیز دراین جلسه گفت: با توجه به شعار امسال تعداد واحدهای فناور به ۱۵۰ واحد و شرکت ها به ۶۰ مورد افزایش می یابد.
علی فراهانچی افزود: به منظور سوق دادن شرکت های صنعتی به سمت تولیدات دانش بنیان نشست های تخصصی با مدیران این واحدها و مشارکت پارک علم و فناوری برگزار شده است.
وی اضافه کرد: حدود ۲ سال پیش مرحله نخست پارک علم فناوری تکمیل شد که با توجه به تکمیل ظرفیت فاز یک باید نسبت به تکمیل مرحله دوم این ساختمان به منظور استقرار شرکت های متقاضی اقدام شود.