دکتر محمد رحمانیان روز شنبه در اولین جلسه قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت با بیان اینکه یکی از چالشهای مهم در کشور کاهش نرخ رشد جمعیت و مواجه شدن با پدیده سالخوردگی است گفت: طی سال های اخیر رشد جمعیت در کشور کاهش یافته و میزان موالید کم شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: شهرستان جهرم هم از این موضوع مستثنی نبوده به طوری که میزان موالید در این شهرستان از سال ۹۰ تا ۹۹ از ۱۷/۵ به ۱۵/۳ در هزار نفر جمعیت رسیده که روندی کاهشی داشته است. این امر موجب شده رشد طبیعی جمعیت در این سال ها نسبتا ثابت بماند.
رحمانیان با بیان اینکه کاهش نرخ رشد جمعیت جامعه را به سمت پدیده سالخوردگی برده و ۱۵ تا ۲۰ سال آینده خطر منفی شدن نرخ رشد جمعیت، کشور را تهدید می کند، افزود: اگر همین روال ادامه یابد، ۱۵ تا ۲۰ سال آینده رشد جمعیت منفی خواهد شد و سالمندان ۶۵ سال به بالا از جمعیت جوان بیشتر خواهد شد.
این مسوول با اشاره به اینکه تنزل نرخ تولد و به تبع آن، کاهش نرخ رشد جمعیت و پیر شدن آن چالش هایی را در جامعه به وجود خواهد آورد، تصریح کرد: جمعیت باید به عنوان مسئلهای راهبردی در کشور مورد توجه قرار گیرد، چرا که شاخصهای اجتماعی و اقتصادی کشور همیشه از تغییرات جمعیت متاثر میشوند.
به گفته وی از دیرباز جمعیت و رشد آن از مباحث مهم جمعیتی بوده و پیامدهای آن از جهات مختلف بررسی شده است.
رحمانیان ادامه داد: بدون تردید نیروی انسانی هر کشور عامل اصلی توسعه پایدار بوده و پیشرفت هر کشور با بهرهمندی از نیروی انسانی کارآمد و مولد ایجاد می شود. از ۴۵ سال گذشته تا کنون جمعیت کشور ایران ۱۰ سال پیرتر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: در این راستا نقش دانشگاههای علوم پزشکی در جهت افزایش نرخ جمعیت در بعدهای مختلف مانند درمان نازایی، ارائه خدمات درمانی با کمترین هزینه و... می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. همین طور تمهیدات و همکاری سایر ارگانها بهخصوص ارگانهای تأثیرگذار در امر اقتصاد و معیشت مردم، در این زمینه بسیار مهم و کمککننده است.
گفتنی است با توجه به اهمیت موضوع جلوگیری از کاهش نرخ رشد جمعیت "قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت" در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد شده است. این قرارگاه در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که با تشکیل کمیته های تخصصی آن می توان گام مهمی برای جوان ماندن جمعیت ایران برداشت.
سال گذشته نیز معاون سیاسی ،امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان جهرم با هشدار کاهش آمار جمعیت شهرستان جهرم گفته بود نرخ رشد جمعیت این شهرستان پایینتر از یک درصد است که آماری هشداردهنده است و توجه بیشتر مردم و متولیان را میطلبد.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ و پس از جداسازی بخش خفر از شهرستان جهرم، جمعیت شهرستان جهرم به ١٨۶٬٢۶٩ نفر کاهش یافت. بر اساس همین سرشماری، شهر جهرم ۱۴۱٬۶۳۴ نفر جمعیت دارد. نرخ رشد جمعیت در سال ۱۳۹۵ در شهرستان جهرم ۴.۷ بوده است.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.