به گزارش ایرنا، مسعود مهدویانفر، روز شنبه در نشست "امید اجتماعی و نقش آن در پیشگیری از آسیب های اجتماعی" در کتابخانه مرکزی اصفهان افزود: رسانهها و نخبگان دانشگاهی و حوزوی باید کمک کنند تا در جامعه بیش از پیش در باره امید اجتماعی و کمتر در باره مسائل حاشیهای کاهنده این مولفه، صحبت شود.
وی با بیان اینکه تکلیف رسانههای خارجی در این زمینه روشن است زیرا نکات مثبت جامعه ما را بیان نمیکنند، اظهار داشت: رسانههای کشور باید در باره مسائل مختلف که نشان دهنده امید در بین مردم است اطلاع رسانی کنند بعنوان مثال امسال در تعطیلات نوروز با رکوردهای جدیدی از مسافرتها مواجه شدیم که نشان دهنده امید در مردم است اما شاید آنطور که باید به این موضوع پرداخته نشد.
مهدویانفر با اشاره به اینکه مسائلی مانند پوشش بالای واکسیناسیون و کنترل کرونا و همچنین پیشرفتهای علمی کشور مستلزم اطلاع رسانی و پرداختن بیشتر به آنها برای ایجاد امید اجتماعی است، تاکید کرد: حرفهای نُخبگان ما باید به ایجاد امید در جامعه منجر شود اما در برخی موارد نتیجه عکس مشاهده می شود زیرا بطور مداوم بر ضعفها و کمبودها تاکید میشود.
وی همچنین با اشاره به نقش تفکر پیشگیرانه در جلوگیری از بُروز آسیبهای اجتماعی گفت: ما به استقرار تفکر پیشگیرانه با تاکید بر پیشگیری اولیه در سیاستگذاری ها و اصلاح سیاستگذاریهای اجتماعی نیازمندیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه سیاستگذاران ما باید با این مفاهیم در عمل نیز آشنا باشند، افزود: این عامل باعث می شود تا سیاستگذاریهای استانی و ملی به گونهای باشد که آسیبهای اجتماعی تا حد ممکن شکل نگیرد.
مهدویانفر، عرصههای پیشگیرانه را شامل سه بخش خانواده محور، مدرسهمحور و جامعهمحور دانست و اظهار داشت: نظام و تربیت خانواده و مدارس باید به گونهای باشد که فرزندان آنها اگر مشکلاتی هم داشته باشند، امید خود را از دست ندهند.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از آسیبهایی که به امید اجتماعی مُنجر شود باید انتشار اطلاعات در جامعه بدون اغراق، حس ترس، بزرگنمایی و برانگیختن حس کنجکاوی باشد، ضمن اینکه زمان ارائه آموزشها نیز باید مناسب و آموزشها اجتماع محور و مردمپایه باشد و به مسائل ملی و مذهبی نگریسته شود.
معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز در این نشست گفت: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید در سه سطح اول تا سوم انجام شود که امروز بیشتر باید پیشگیری اولیه و ثانویه مد نظر باشد.
سرهنگ جهانگیر کریمی با بیان اینکه امروز ما بیشتر درگیر پیشگیریهای سطح سوم هستیم که هزینهبَر است، افزود: این سطح شامل مجموعه فعالیت هایی برای کاهش یا محدود کردن آسیب های وارد شده به جامعه مانند اعتیاد و بیکاری است.
وی چهار عامل برای ارتقای امید اجتماعی در جامعه را وجود مهارتهای مختلف در بین مردم، داشتن قدرت خطرپذیری(ریسک)، تَخیل و هدفمندی برشمرد و اظهار داشت: اگر مردم دارای قدرت خطرپذیری بالایی باشند جامعه به ثبات می رسد و امید اجتماعی نیز تقویت میشود.
وی با اشاره به اینکه احساس امنیت یکی از زیرساختهای مهم برای امید اجتماعی است، اضافه کرد: پلیس اصفهان در این زمینه در کنار سایر دستگاه های اجرایی برنامههایی را برای ارتقای اعتماد و امید اجتماعی در دستور کار دارد که شامل ایجاد مراکز مشاوره روانشناسی در کلانتریها، انجام تحقیقات و مطالعات درباره جرائم و ارتباط با دانشگاههاست.
به گزارش ایرنا، نشست نخبگانی "امید اجتماعی و نقش آن در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی" توسط مرکز پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد.
در این نشست، جمعی از مسوولان و استادان دانشگاه به بحث و تبادل نظر در باره مولفههای امید اجتماعی و پیشگیری از آسیبها و ارزیابی نقش امید اجتماعی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پرداختند.