سهیل کریمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ویژگی بارز مرحوم نادر طالبزاده اظهارداشت: ایشان از بارزترین اهالی رسانه در کشور و بدون مرز محل رجوع بسیاری از افرادی بودند که در حوزه رسانه فعالیت میکردند، بدون مرز، به این معنا که نه نگاه سیاسی نه مسائل اعتقادی باعث نمیشد که مرحوم طالبزاده گارد بگیرد و هر کسی که در این حوزه به راهنماییها و تجربیات او نیاز داشت با آغوش باز استقبال میکرد، این بارزترین شاخصه حاج نادر طالبزاده بود که باعث شد اینقدر هم تاثیر داشته باشد، یعنی فقدان ایشان مثل یک انفجار بمب صدا کرد، علیرغم اینکه خیلی از ما میدانستیم که ایشان ناخوش احوال هستند، فکر میکنم مهمترینش همین گستردگی ارتباطش با اهالی رسانه و علاقهمندان به حوزه رسانه بود.
این مستندساز و روزنامهنگار درباره تاثیرگذاری مرحوم طالبزاده گفت: او پس از مرتضی آوینی که سال ۱۳۷۲ به شهادت رسید، به گونهای رفتار و مرام حاج نادر و آن مسیری که در حوزه رسانه طی میکرد، باعث ارتقای کیفی حوزه رسانه در کشورمان شد، مرحوم طالبزاده برای خودش دانشکده و دوره آموزشی نداشت اما کارهایی که او در حوزه رسانه انجام میداد، خود به خود به سواد رسانهای اهالی رسانه اضافه میکرد، به خصوص در ارتباطاتی که با معترضان غربی در حوزه رسانه داشت، کسانی که در غرب بودند؛ اعتراض به فلسفه و مرام غرب، مرحوم طالبزاده کسی بود که به عنوان مامن معترضان غرب شناخته میشد و به او رجوع میکردند.
وی افزود: در برنامههای مختلف تلویزیونی و برنامههایی که در رسانه مختلف پخش میشد، ارتباطی که با آنها داشت، باعث میشد که سطح کیفی را همچنان ارتقا دهد و خود ما هم بیشتر با موضوعهای مرتبط با رسانه آشنا شویم.
کریمی درباره نقش مرحوم طالبزاده درباره توسعه فرهنگ و هنر مقاومت بیان کرد: خروجی کارهای حاج نادر از ابتدا همین بود، ایشان علیرغم اینکه شرایط رفاهی خوبی در آمریکا داشت، مثل شهید مصطفی چمران که همه چیز را رها کرد و به مقاومت پیوست، حاج نادر بعد از انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و در هشت سال دفاع مقدس حضور داشت، کارهایش را از همان موقع آغاز کرد، بعد از جنگ نیز جنگ برای حاج نادر به پایان نرسید و در بالکان حضور داشت، مستند معروف ایشان خنجر و شقایق، یا در لبنان همین طور، خروجی کارها، تاثیر را بر من مخاطب میگذاشت که مقاومت را از چشم و نگاه حاج نادر ببینیم و طبیعتا آن تاثیری را که باید و ایشان به دنبالش بود، بر مخاطب میگذاشت، این تاثیر را میدیدیم.
به گزارش ایرنا، نادر طالبزاده مستندساز، تهیهکننده و مجری تلویزیون و بازیگر و کارگردان سینما متولد ۱۳۳۲ در تهران نهم اردیبهشت در ۶۹ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت. وی فعالیت هنری خود را از ۱۳۵۹ در صدا و سیما با ساخت فیلمهای مستند آغاز کرد. طالبزاده دبیر کنفرانس بینالمللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد مؤثر در تأسیس شبکه افق سیما و عضو هیات اندیشهورز این شبکه بود.
از دیگر فعالیتهای او میتوان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد. طالبزاده که در لیست شخصیتهای تحریم شده از سوی آمریکا قرار دارد در جنگ بوسنی نیز شرکت کرد.
مراسم وداع با پیکر این مجری، مستندساز و تهیهکننده دهم اردیبهشت با حضور عاشقانه مردم در معراج شهدای تهران برگزار شد. مراسم تشییع پیکر طالبزاده امروز (۱۱ اردیبهشت) در مسجد بلال برگزار شد، پس از تشییع مقابل مسجد بلال به بهشت زهرا(س) انتقال یافته و در کنار مزار شهیداهل قلم سیدمرتضی آوینی به خاک سپرده میشود.