کرمان - ایرنا - سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه قیمت سیر شهداد به دلیل نبود صادرات، در مزرعه به ٢ تا سه هزار تومان رسیده در حالی که تا ٢٠ هزار تومان در میوه فروشی ها به فروش می رسد گفت: تعاون روستایی با خرید تضمینی سیر، تعادل را در قیمت این محصول برقرار کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین مهرابی روز یکشنبه در نشست توسعه صادرات استان کرمان افزود: کشاورزان می‌توانند با خرید تضمینی سیر، سود بیشتری از کشت محصول خود ببرند اما نباید در بخش کرایه، حمل و نقل کامیون داران را اجبار کنیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان نیز در این خصوص گفت: سیر یکی از ٧٩ قلم کالای صادراتی این استان است.

مهدی حسینی نژاد با بیان اینکه سیاست کلان کرمان توسعه صادرات است افزود: سال گذشته سیر در این استان ٩۴ تن به ارزش ٧۴ هزار و ٣۶٠ دلار صادرات داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: قیمت هر کیلو سیر در مزرعه به ٢ هزار و ۵٠٠ تومان رسیده که سازمان تعاون روستایی با خرید این محصول، قیمت را به بالای پنج هزار تومان می‌رساند.

محمد خیراندیش با بیان اینکه اکنون تعاون روستایی مقداری سیر خرید کرده است تصریح کرد: ۶۵٠ هکتار سیر در شهداد کشت می شود و مشکل پیش آمده به واسطه جنگ روسیه بود که بر صادرات استان کرمان تاثیر گذاشت در حالی که سال های گذشته این مشکل را نداشتیم.

پیگیری موضوع ژنتیک در محصولات کشاورزی جنوب کرمان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: نقطه قوت کشاورزی جنوب استان کرمان در صادرات است که پایانه صادراتی و آزمایشگاه‌ها اجزای اصلی آن را تشکیل می‌دهند و کیفیت و رقابت در مرحله بعد قرار می گیرند.

مهرابی با بیان اینکه اگر بخواهیم بازارهای صادراتی داشته باشیم اصل نخست توجه به تجارت است ابراز داشت: عملیات اجرایی پایانه صادراتی جنوب استان کرمان خیلی خوب پیش رفته و بحث تحریم ژنتیکی را بر روی کالاهای صادراتی استان کرمان پیگیری می شود.

وی ادامه داد: مصوبات نشست امروز باید به رفع مشکل صادرات استان کرمان کمک کنند و هدف گذاری یک میلیون تن صادرات است.

مهرابی با اشاره به حمایت از آزمایشگاه گرانول، گفت: دانشگاه علوم ‌پزشکی کرمان به تسریع آزمایشات محصولات صادراتی جنوب این استان کمک کند و می توان تفاهم نامه ای در این بخش بنویسیم.

وی افزود: دانشگاه جیرفت نیز تا هفته آینده پاسخ دهد چرا مصوبات قبلی را در باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی اجرا نکرده و مشکل کار کجاست؟

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: تفاهم نامه اتاق بازرگانی و دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه صادرات به اداره کل اطلاعات این استان نیز ارسال شود.

وی با بیان اینکه عملیات های آزمایشگاه گرانول تسریع شود افزود: برخی محصولات کشاورزی ۲ روزه خراب می شوند اما آزمایشگاه فرصت ۱۰ روزه خواسته که باید این کار تسریع شود.

مهرابی تاکید کرد: صادرات ٢ نوع محصول از گمرکات کرمان و خارج از استان داریم که مس و محصولات جنوب استان از گمرکات هرمزگان صادر می شود که باید عملکرد صادراتی گمرکات کرمان افزایش یابد.

رشد ١٧١ درصدی صادرات کرمان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان در ادامه گفت: صادرات این استان در سال ١۴٠٠ از گمرکات کشور به میزان ۵۵٩ هزار تن به ارزش ٢ میلیارد و ٣٨٠ میلیون دلار است که ٩۵۶ میلیون دلار از آن مربوط به گمرکات کرمان بوده است.

حسینی نژاد یادآور شد: صادرات استان کرمان در سال ١۴٠٠ نسبت به سال ٩٩ میزان ١٧١ درصد رشد داشته و در رتبه ششم کشور قرار گرفته اما هدف گذاری امسال ما صادرات بالای ۶ میلیارد دلار است.