این در حالی است که طی روزهای اخیر آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در ۳۰ استان به صفر و یک رسید به نحوی که در ۲۴ ساعت گذشته در اغلب استان ها هیچ مورد فوتی بر اثر ویروس کرونا گزارش نشده است.
در عین حال در آخرین جلسه (۱۰ اردیبهشت) ستاد ملی کرونا مصوب شد که در جهت تقویت سطح ایمنی گروههای در معرض خطر، همه افراد بالای ۷۰ سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای یا نقص ایمنی، یک نوبت واکسن علاوه بر نوبتهای قبلی تزریق شود.
هر چند طبق اطلاعات موجود قدرت بیماری زایی سویه اومیکرون که در حال حاضر کشور با آن روبرو است کمتر از سویه های قبل می باشد امّا قدرت سرایت بالای آن به اثبات رسیده و در صورت شیوع گسترده ویروس در جامعه بسیاری از افراد و در راس آنان سالمندان، مادران باردار، کودکان و بیماران خاص نیاز به بستری در بیمارستانها پیدا میکنند و به صورت ناگهانی با حجم وسیعی از مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی مواجه خواهیم شد.
بر اساس گزارش های رسیده از ستاد اقامه نماز نیز برگزاری نماز عید فطر در مصلاها و فضاهای باز با رعایت شیوه نامه های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت و استفاده از ماسک و وسایل اقامه نماز شخصی بلامانع است.
این در حالی است که به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، استفاده از ماسک برای شرکتکنندگان نماز عید فطر حتی در فضای باز مورد تاکید است و باید افراد مهر و سجاده شخصی همراه داشته باشند.
کمال حیدری اظهار داشت : در گیتهای ورودی به محل برگزاری نماز عید فطر، وضوخانه، سرویس بهداشتی و ایستگاههای پذیرایی باید ترتیبی اتخاذ شود تا از تجمع جلوگیری به عمل آید همچنین ضروری است سیستم تهویه مناسب در سرویس بهداشتی و وضوخانههای محل برگزاری نماز عید فطر فراهم شود.
متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۹۶ نفر رسید.
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، از دیروز تا امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۵۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۱۱ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به هفت میلیون و ۲۲۲ هزار و ۳۰۸ نفر رسید و تا کنون ۶ میلیون ۹۸۶ هزار و ۵۱۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
یک هزار و یک نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۶۴ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۲۶۹ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۴۰۷ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۵۴ هزار و ۴۵۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۱۲۸ دُز رسید.
آخرین خبرهای کرونایی استان ها
اردبیل /
با صفر شدن شمار فوتیهای کرونا در استان اردبیل برای بیست و هشتمین بار در سال جاری طی شبانهروز گذشته، مجموع جانباختگان ۶ موج شیوع کرونا در این استان در مدت ۲۶ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۷۹۹ نفر باقی ماند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: در پی تداوم روند کاهشی آمار شیوع کرونا، طی شبانهروز گذشته ۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند.
در ادامه روند کاهشی شیوع و بر اساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط ستاد ملی کرونا، هماکنون چهار شهرستان اردبیل، مشکینشهر، پارسآباد و خلخال در وضعیت آبی، شهرستانهای نیر، نمین، اصلاندوز، بیلهسوار، کوثر و گرمی در وضعیت زرد و شهرستان سرعین در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.
قزوین /
بر اساس اعلام رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، تزریق نوبت چهارم واکسن کووید ۱۹ برای افراد بالای ۸۰ سال و کادر بهداشت و درمان استان آغاز شد.
صفر فیض الهی گفت : گروه سنی افراد بالای ۸۰ سال که حداقل چهار ماه از نوبت سوم تزریق واکسن آنها گذشته باشد می توانند با مراجعه به پایگاهای تجمیعی واکسیناسیون و مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود نسبت به تزریق دوز چهارم واکسن اقدام نمایند.
وی همچنین تصریح کرد: کارکنان بهداشت و درمان نیز به فاصله چهار تا ۶ ماه پس از نوبت سوم میتوانند اقدام به تزریق دوز چهارم واکسن نمایند.
زاهدان /
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با بیان اینکه در شبانه روز گذشته فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشده است گفت که با ابتلای چهار نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۹هزار و ۵۶۳ نفر رسیده است.
هماینک ۳۴ بیمار حاد تنفسی و سه فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
خرمآباد/
بر اساس گزارش رسیده از استان لرستان ،یک نفر طی شبانه روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا در این استان جان باخت و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۸۳۵ نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: ۱۶مبتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱۷ هزار و ۹۶۹ نفر رسیده است.
مریم کوشکی افزود: ۹۰ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند.
اکنون شهرستان های ازنا، الیگودرز، بروجرد، پلدختر، چگنی، خرم آباد، دلفان، سلسه، کوهدشت و رومشکان در وضعیت زرد و شهرستان دورود در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفته است.
شیراز/
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به آغاز مرحله جدید واکسیناسیون کرونا بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، گفت:گروه های دارای اولویت برای دریافت دز جدید واکسن؛ افراد گروه سنی بالای ۷۰ سال و افراد دارای نقص سیستم ایمنی هستند.
تا کنون ۹۳ و ۵۴ صدم درصد از افراد بالای ۱۲سال دز نخست واکسن، ۸۷ و ۵۹ صدم درصد از افراد بالای ۱۲سال دز دوم واکسن و ۴۸ و ۷۲ صدم درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان نیز دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
ارومیه/
بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی به فوت پنج نفر طی هفته گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان ، متوسط ابتلای روزانه به این بیماری هم طی این مدت، ۲۵ نفر بود که البته همزمان با آن، واکسیناسیون هم کاهش یافته است.
محمدامین ولی زاد افزود: طی هفته گذشته سه روز بدون فوتی و سه روز نیز با یک فوتی کرونایی داشتیم که امیدوارکننده بود.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد مبتلایان طی هفته گذشته بسیار کاهش یافت و حتی در روز جمعه به ۱۰ نفر رسید که مهمترین عامل در این خصوص را می توان واکسیناسیون و توجه به این امر طی هفته های گذشته دانست.
وی گفت: در حالی که در ۲ هفته پیش، رقم واکسیناسیون روزانه بیش از ۲ هزار دز بود، این رقم در هفته گذشته بازهم کاهشی بود و همین امر می تواند برای هفته های آتی نگران کننده باشد.
البرز /
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ، ۲۶ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای استان بستری و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفتند.
شهرام صیادی اظهار داشت : اکنون ۱۰۳ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
وی بیان داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی کرونایی در البرز به ثبت رسید و کل جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو ۸۳۱ نفر رسید.
به گزارش ایرنا، کرونا تاکنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و امیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
به گفته علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کرونا تمام نشده است و فقط شاید بتوان گفت وارد مرحله جدیدی از همهگیری (پاندمی) شده ایم.
وی افزود: شاهد زنجیره پر ترافیک انتقال ویروس در بسیاری کشورها نیستیم و در مرحله آرام تری قرار داریم، اما در بعضی از کشورها مانند چین خطر این بیماری همچنان وجود دارد. اگر از منظر جهانی به این موضوع نگاه کنیم، مطمئنا همه گیری به پایان نرسیده است.
ناجی تاکید کرد:در حال حاضر در سطح پایینی از فعالیت ویروس عامل کووید ۱۹ هستیم و بهترین زمان برای تکمیل دوره واکسیناسیون، دزهای تقویتی و بالا بردن پوشش واکسیناسیون در دانش آموزان است.