شیراز-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جهان امروز  به سعدی و جهان‌بینی، اندیشه­ ها، آموزه­ ها و پیام‌های انسان‌دوستانه او نیازمند است.

به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی این سخنان را در پیامی به آیین پایانی هفته بزرگداشت سعدی که شامگاه یکشنبه در آرامگاه این شاعر بلندآوازه برگزار شد، مطرح کرد.

در پیام وزیر ارشاد که توسط حمید رضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این آیین قرائت شد، آمده است: پیام­ های انسان­ دوستانه و اخلاق­مدار سعدی، می­ تواند در جهان خسته از خشونت و افراطی­ گرایی امروز، بیشتر مورد توجه جهانیان قرارگیرد؛ جهانی که عرصه « نبرد اراده­ ها» و «جنگ روایت­ ها» است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام افزوده است: زبان و سخنِ سعدی نسخه­ ای حیات­بخش برای زمانه ماست. سعدی در مقابل ظلم بیدادگران می­ایستد و باورمند به خدمت خلق و حاکمیت مردم است.
اسماعیلی ادامه داد: او و حافظ، هر دو دغدغه انسانِ آزاد دارند. هر دو از ستمی که بر انسان­ های روزگارشان می­ رود در رنج­اند؛ هر دو از دروغ و تزویر و ریا بیزارند و هر دو به تعالی انسان و آزاد بودن اندیشه انسانی تأکید میورزند.
وی خاطرنشان کرد: از سعدی نه تنها شیوه سخن گفتن که شیوه زندگی کردن را باید آموخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از این رو، بزرگداشت شیخ اجل و برگزاری روز سعدی را نباید رخدادی صرفاً گاه شمارانه تلقی کرد، بلکه این نام­گذاری و آیین­ هایی از این دست را باید دست­مایه نگرشی تازه به زیستن قرارداد؛ زیستنِ سرشار از شور و معنا و انسان­ دوستی و خداباوری.
اسماعیلی افزوده است: نام سعدی و آثار گرانبهایش دیر زمانی است که حافظه تاریخی جهان را مزیّن ساخته و این افتخاری سترگ است که تا امروز و همیشه تاریخ، مایه مباهات همه پارسی زبانان خواهد بود.
در ادامه پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین پایانی هفته بزرگداشت سعدی شیرازی همچنین آمده است: آغاز اردیبهشت به نام نیک شاعر و سخنوری نامبردار شده است که سایه­ سار شعر و سخنش نه تنها شعر و ادب پارسی که بلندای ادبیات جهان را هم در نوردیده و به مدد مکتب رندی و لطیفه آرزومندی، نامش نه تنها افتخار ایران زمین که فخر بشریت است.
اسماعیلی در ادامه این پیام اعلام کرده است:نام سعدی و آثار گرانبهایش دیر زمانی است که حافظه تاریخی جهان را مزیّن ساخته و این افتخاری سترگ است که تا امروز و همیشه تاریخ، مایه مباهات همه پارسی زبانان خواهد بود.
وی ادامه داد:  این حقیقتی است که زبان فارسی پس از فردوسی مدیون سعدی، شهریار ملک سخن است و ما ایرانیان بعد از گذشت هفت قرن هنوز با سعدی زندگی می­ کنیم و با زبان او سخن می­ گوییم.
از منظر این عضو کابینه، کلام سعدی با آن که مشحون از مضمون­ های بلند معنوی و نکته­ های ژرف اجتماعی است، از دیدگاه زیبایی شناختی و هنری نیز نامبردار است و از همین رو این شاعر بزرگ به شایستگی در مقام استاد مسلّم سخن، بر ستیغ شعر فارسی ایستاده است.
اسماعیلی در این پیام افزوده است: سعدی را باید نماد خردورزی، کرامت و منزلت انسانی دانست. سعدی پرچمدار عدالت است و گلستان او بابی برای آیین کشورداری است.
وی ادامه داد: عدالت گستری، مددجویی از رأی خردمندان و اصحاب اندیشه، آزمودن صاحب منصبان و دولتمردان قبل از گماشتن ایشان بر مناصب، تدبیر در مواجهه با دشمن و دوری گزیدن از مغرضان؛ بخشی از آموزه­ های اوست.
وی خاطرنشان کرد: اندرزهایی که سعدی می­ دهد در پاسداشت فضایلی است که آدمی را از دیگر آفریدگان خداوند متمایز می­ سازد و برخورداری از آن فضایل است که او را به مقامی می­ رساند که فرشته را نیز به آن راه نیست.
در این پیام همچنین آمده است: سعدی هیچگاه از جاده شریعت و اسلام خارج نشده است. سخنانش مستند به آیات و روایات است و بهره­ مندی او از احادیث در بوستان و گلستان، به اندازه­ ای است که با در نظر گرفتن حجم این دو کتاب، به جز مثنوی مولانا دشوار است شاهکاری را یافت که به اندازه این دو اثر مشحون از مضامین و مبانی حدیث باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام اعلام کرده است: روز بزرگداشت شیخ اجل، سعدی شیرازی را بر تمامی فارسی­ زبانان به ویژه دوستداران فرهنگ و ادبیات ایرانی تبریک می­ گوییم و تقارن روز اول اردیبهشت را با شب­ های پربرکت قدر و ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع)، فرصتی بی­ همتا می­دانم برای تهذیب نفس و نیل به کمالات انسانی؛ خاصه از آن رو که حکمت­ های علوی در سروده­ های سعدی بی­ شمار است و این شهسوار بی­ بدیل عرصه نظم و نثر فارسی، متأثر از بلاغت و مفاهیم متعالی کلام امام علی(ع) بوده است.
در بخش پایانی این پیام آمده است: امید آن که به شعر سعدی از وجه تعلیمی آن نیز بنگریم و میراث عظیم اجتماعی و اخلاقی او را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. پند سعدی را که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است ارج می­ نهیم.

اول اردیبهشت در تقویم رسمی ایران به نام یادروز سعدی، خالق بوستان و گلستان است.