به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری مازندران ، حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق اکبری گفت که این ساخت و سازهای غیرمجاز در روستای اناری بخش مرکزی شهرستان بابلسر ساخته شده بود که در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی قلع و قمع شد.
وی فرهنگ سازی و پیشگیری از وقوع تخلف در راستای حفظ اراضی کشاورزی را ضروری دانست و تاکید کرد : هرگونه فنس کشی ، دیوارکشی ، تخلیه مصالح ساختمانی و خرد کردن اراضی کشاورزی بدون مجوز های قانونی در حکم تغییر کاربری غیرمجاز محسوب می شود و در صورت مشاهده ساخت و سازهای غیر مجاز با متخلفان طبق قانون برخورد قاطع به عمل میآید.
رئیس کل دادگستری مازندران تاکید کرد : برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی و کشاورزی،مردم قبل از خرید هرگونه زمین خارج از محدوده از ادارات مربوطه استعلام بگیرند.
اگرچه سود جویی از زمین های کشاورزی در قالب تغییر کاربری های غیر مجاز از چالش های مهم مازندران است.اما با عملیاتی شدن چندین طرح حفاظت از زمین های کشاورزی از جمله ایجاد گشت و یگان حفاظت از زمین های کشاورزی ، تا حدود زیادی مدیریت شده پیش می رود. وسعت اراضی کشاورزی و باغی مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار است که سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول از آن برداشت و تولید می شود.
طبق آمار رسمی دادگستری مازندران طی در یک سال گذشته حدود ۱۹۵ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان رفع تصرف شد.
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.