به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی، علی اصغر رضا زاده نبود واحدهای فرآوری را مهمترین عامل این مشکل عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مواد خام سنگ مرمریت از معادن این شهرستان برای فرآوری به استان های خراسان رضوی و اصفهان ارسال می شود که برای بهره بردار به صرفه نیست.
وی تصریح کرد: طی ۲سال گذشته برای یکی دیگر از معادن مرمریت استان پروانه اکتشاف صادر شد که با وجود سرمایه گذار چینی این معدن بدلیل شیوع ویروس کرونا و امتناع از سرمایه گذاری تعطیل شد.
رضازاده با بیان اینکه معادن خراسان شمالی ماشین آلات مورد نیاز را برای استخراج در اختیار ندارند، گفت: معادن استان برای تهیه ماشین آلات نیاز به تسهیلات دارند ولی بانک ها در این زمینه کوتاهی می کنند و پروانه بهره برداری معادن را به عنوان وثیقه نمی پذیرند و دست معدن کاران از تسهیلات بانکی کوتاه است.
به گزارش ایرنا، بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۶۸ ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که ۲۸ مورد آن در خراسان شمالی نیز یافت میشود؛ استانی که با توجه به گستره و جمعیت کمتر آن در مقایسه با سایر استانهای کشور باید از نظر درصد بهرهمندی از مواد معدنی در جایگاه بالایی قرار داشته باشد.
براساس آمارهای رسمی سالانه فقط پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج میشود و از ۲۵۰ معدن ثبت شده، کمتر از نیمی از آنها فعال و مابقی غیرفعال است.
این اعداد و ارقام نشان میدهد؛ خراسان شمالی دارای ظرفیت عظیم معدنی بوده که در صورت استفاده صحیح از آن میتوان اقتصاد استان را با پیشرفت چشمگیری مواجه کرد.