«رضا مرادی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: الگوی نقشههای پیشبینی وضع هوا حاکی از تداوم ناپایداری های همرفتی بهصورت رگبار و رعد و برق و در مناطق مستعد احتمال تگرگ و وزش باد در ساعات بعدازظهر امروز تا اوایل شب در برخی از مناطق استان بویژه در نیمه شمالی استان مرکزی است.
وی بیان کرد: با ورود تودههای گردوخاک از کشور عراق بخشهای وسیعی از غرب و جنوب غرب و همچنین استان مرکزی، تحت تاثیر این پدیده شاهد کاهش دید افقی و کیفیت هوا هستند و پیش بینی می شود این شرایط تا فردا سه شنبه تداوم یابد.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: هرچند از سه شنبه بعدازظهر بتدریج از غلظت ذرات کاسته میشود اما از روز چهارشنبه دوباره شرایط برای ایجاد توده های گردوخاک در کشور عراق مهیا است که در صورت عدم تغییر الگوی نقشهها در ساعات شب مناطق غربی کشور و استان مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد.
مرادی اظهار داشت: دمای هوا از فردا (سهشنبه) تا پایان هفته جاری با روند افزایشی در شهرهای مختلف استان مرکزی پیشبینی شده است.
وی گفت: مجموع بارندگی ۲۴ ساعت گذشته استان مرکزی در ایستگاههای هواشناسی اراک به نیم میلیمتر، تفرش ۲ و ۹ دهم میلیمتر، خمین ۶ و ۶ دهم میلیمتر، محلات سه دهم میلیمتر، شازند ۲ و هشت دهم میلیمتر، خنداب ۱۰ و نیم میلیمتر، کمیجان ۱۱ و سه دهم میلیمتر، دلیجان سه و هفت دهم میلیمتر، آشتیان ۲ و نیم میلیمتر، غرق آباد ۲ دهم میلیمتر، فرمهین هفت و چهار دهم میلیمتر و در مامونیه به ۲ و ۹ دهم میلیمتر رسیده است.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی افزود: ساوه با بیشینه دمای ۲۷ و چهار دهم درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین و خمین و فراهان با کمینه دمای چهار و هفت دهم درجه سانتیگراد بالای صفر خنکترین شهرهای استان مرکزی در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
۲۰۰ و ۹ دهم میلیمتر بارندگی در سال زراعی جاری (اول مهرماه پارسال) تاکنون در استان مرکزی به ثبت رسیده که این میزان نسبت به بلندمدت، ۲۱ درصد کاهش دارد.