مهران رئیسی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در دوره پیش از کرونا و در جریان برگزاری اردوهای تیم ملی جوانان و بزرگسالان وزنهبرداری از مجموع ۱۳ ورزشکار و مربی حاضر در اردو، هفت نفر آنان را ورزشکاران و مربیان چهارمحال و بختیاری تشکیل میدادند اما با وجود چنین استعدادها و تواناییهایی که بدون شک نمونههای آن در تمام مناطق استان وجود دارد، در حال حاضر این رشته از ۱۰ شهرستان تنها در سه شهرستان فعال است.
وی شهرستانهای شهرکرد، فارسان و بروجن را از جمله شهرستانهایی نام برد که وزنهبرداری در آنها فعال است و تصریح کرد: برای راهاندازی این رشته با حداقل امکانات در هر شهرستان به بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که هیات توانایی تامین این مبلغ را ندارد.
رئیسی یادآور شد: در زمان پذیرش مسئولیت ریاست هیات وزنهبرداری، توسعه این رشته در شهرستانها را به عنوان یکی از برنامههای هیات اعلام کردم اما تا زمانی که هزینههای راهاندازی وزنهبرداری بالاتر از اعتبارات اختصاص یافته به هیات باشد، نمیتوان کار چندانی از پیش برد.
رییس هیات وزنهبرداری چهارمحال و بختیاری با انتقاد از نحوه توزیع اعتبارات بین رشتهها، فدراسیونها و هیات های ورزشی استانی، ادامه داد: در دوران پیش از کرونا، استان بعد از ۶ سال توانست در کمتر از چهار ماه میزبان ۲ رویداد ملی وزنهبرداری شود اما هزینههای برگزاری این رویدادها در جمع اعتبارات اختصاص یافته به هیات لحاظ شد که این شیوه صحیح نیست و باید بازنگری شود.
وی افزود: هزینههای برگزاری این رویدادها در سال ۹۸ حدود ۱۲۰ میلیون تومان بدهی برای هیات بر جا گذاشت که بخشی از آنها به صورت شخصی پرداخت شد و وقتی هیات وزنهبرداری استان در سال گذشته تنها ۱۶ میلیون تومان اعتبار استانی دریافت کرده است طبیعی است که نتوان برای توسعه زیرساختی و تجهیزاتی، کاری از پیش برد.
رئیسی با اشاره به اینکه بودجههای عمرانی حوزه ورزش استان نیز ناکافی است و ضعف مدیریتی در این حوزه نیز مشهود است، اظهار داشت: در استانهای دیگر، شهرداریها، صنایع بزرگ و سرمایهگذاران شخصی به بحث ورزش ورود پیدا کردهاند اما چهارمحال و بختیاری سالهاست که از این نوع حمایتها محروم مانده و سرانه ورزشی آن در بسیاری از رشتهها از جمله وزنهبرداری بسیار پایین است و ورزشکاران با حداقل امکانات تمرین میکنند.
رییس هیات وزنهبرداری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر وجود استعدادهای وزنهبرداری در این استان ادامه داد: برای شناسایی این استعدادها نیازی به برگزاری برنامههای آنچنانی نیست چرا که تجربه ثابت کرده است که بیشتر ورزشکاران مطرح وزنهبرداری ایران از روستاها و افرادی هستند که بدن آنها از دوران کودکی ورزیده شده و تنها با یک دوره آموزشی میتوانند در این رشته خود را نشان دهند.
وی محروم نماندن شهرستانهای استان از امکانات برخی رشتهها همچون وزنهبرداری را خواستار شد و گفت: در این رابطه نامهنگاریهای متعددی نیز با مسوولان استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است که امید میرود اقدام مؤثری روی بدهد.
رئیسی، توجه بیشتر مسوولان به توسعه ورزش چهارمحال و بختیاری را ضروری خواند و افزود: انتظار میرود در سفر رییسجمهور به استان نگاه ویژهای برای بهبود شرایط ورزشی شکل گیرد و بخشی از کبودهای چندین ساله وزنهبرداری و دیگر رشتهها جبران شود.
به گزارش ایرنا، هماکنون ورزشکاران وزنهبرداری چهارمحال و بختیاری در شهرهای شهرکرد، فارسان، فرخشهر، بروجن و هفشجان در حال تمرین هستند و به گفته مسوولان هیات در چند ماه آینده شهر سامان نیز در صورت مهیا شدن امکانات به جمع شهرهای داری امکانات تمرینی وزنهبرداری میپیوندد.