بجنورد-ایرنا- مدیر امور منابع آب شیروان گفت: با توجه وقوع سیلاب در مسیر حوزه میانی سد بارزو -قلجق؛ بند انحرافی- و کدورت بالای آب، تا اطلاع بعدی آب خروجی سد، برای مصرف کشاورزی، شرب و صنعت از مدار خارج شد.

اسحاق خسروپناه دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به سیلاب عصر امروز تا زمان فروکش کردن سیلاب و کاهش کدورت در حد استاندارد آب قطع خواهد بود و آب شرب مورد نیاز شهروندان از چاه تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان فروردین ماه امسال میزان حجم آب این سد ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب بود که فقط ۶ میلیون مترمکعب قابل استفاده است و مابقی رسوب و آب پایدار سد است.

خسروپناه اضافه کرد: طبق گزارش هواشناسی ماه های آینده بارندگی ها زیرنرمال خواهد بود که محدودیت و ممنوعیت کشت بهاره ادامه دارد و کاهش برنامه منابع و مصارف همچنان در دستور است، طوریکه آب تحویلی به حوزه کشاورزی، شرب و صنعت ۴۴ درصد کاهش داشته است.

سد بارزو شیروان در یکی از سرشاخه‌های رودخانه اترک واقع شده، این حوزه ۴۸۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و از ۲ رودخانه اصلی به نام های محلی کورکانلو و قوردانلو منابع آبی آن از بالا دست سرریز می شود و در پشت سد ذخیره و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

خسروپناه افزود: شاخه کورکانلو شاخه اصلی است که با آورد متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر در ثانیه و شاخه قوردانلو شاخه فرعی است.

سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.

این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.

سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.