به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا از رویترز، شولتز پس از رایزنیهای دولتی هند و آلمان در برلین خطاب به رئیس جمهور روسیه، گفت: این جنگ و کشتار بیهوده را متوقف و نیروهای خود را از اوکراین خارج کنید. مرزهای بین المللی نباید با اتکا به زور تغییر کنند.
شولتز در مصاحبه با شبکه "وای زد اف" افزود: تحریمهای اعمال شده علیه روسیه تا زمانی که مسکو به توافق صلح با اوکراین دست پیدا نکند، لغو نخواهند شد.
او گفت که اوکراین باید تصمیم بگیرد که چه صلحی میخواهد.
صدر اعظم آلمان مدعی شد که پوتین پیشبینی میکرد که میتواند در اوکراین قلمرو بدست آورد و سپس به جنگ پایان داده و کشورهای غربی هم تحریمها را لغو میکنند اما او اشتباه محاسباتی کرده است.
شولتز در هفتههای اخیر به دلیل عدم اقدام سریع برای تامین تسلیحات مورد نیاز اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته است.
به دنبال افزایش انتقادها از مواضع آلمان در برابر حمله روسیه به اوکراین، صدراعظم آلمان از تصمیمات خود در مورد اوکراین دفاع کرد و انتقادات مبنی بر اینکه او در مورد تهاجم روسیه خیلی کُند بوده و بهاندازه کافی عمل نکرده است را رد کرد.
شولتز در مصاحبه با روزنامه بیلد، گفت: من تصمیماتم را سریع و با هماهنگی با متحدانمان میگیرم و به اقدام عجولانه و تصمیم یکجانبه اعتقاد ندارم.
دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین در مصاحبه با روزنامه فرانکفورت آلگمائین گفت: واکنش آلمان به جنگ روسیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی مردد بوده است.
وزیر خارجه اوکراین هشدار داد که اگر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در جنگ پیروز شود، اروپا برای چندین دهه از ثبات و امنیت برخوردار نخواهد شد اما اگر اوکراین پیروز شود، این امر اروپا را در آینده تقویت خواهد کرد.
خبرگزاری تاس از برلین گزارش داد: آلمانیها در طوماری با بیش از ۷۷هزار امضا که تا اواخر روز ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱) جمع آوری شده است از صدراعظم آلمان خواستار عدم تامین و ارسال تسلیحات سنگین نظامی به اوکراین که درحال جنگ با روسیه است، شدند.
تارنمای خبری تاس نوشت: امضا کنندگان آلمانی درحالی خواستار عدم ارسال تجهیزات و تسلیحات نظامی به ارتش اوکراین شدند که بیم آن میدهند این وضعیت در نهایت منجر به جنگ جهانی سوم شود اما در همین حال از تلاشها برای ممانعت از ورود اوکراین به یک درگیری جدید جهانی، حمایت میکنند.
آلمان یکی از بزرگترین وارد کنندگان انرژی از روسیه است و درصورت قطع صادرات انرژی روسیه به آلمان، این کشور با مشکلات جدی در حوزه انرژی و اقتصاد مواجه خواهد شد.