عبدالرضا زرگر سه شنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این خط لوله انتقال ظرفیت تامین روزانه ۱۹.۴ میلیون متر مکعب گاز ویژه طرحهای توسعه ای صنایع پتروشیمی را دارد.
وی اظهارداشت: خط لوله قدیم ۳۰ اینچ دره عباس به منطقه ماهشهر با عمر بیش از ۴۰ سال تنها تامین کننده گاز صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بوده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای پتروشیمی در منطقه توسعه یافته و مصرف گاز آنها در طول سالهای گذشته افزایش یافته است افزود: خط لوله انتقال (خط ۳۰ اینچ) قدیم پاسخگوی تامین گاز مورد نیاز منطقه به ویژه در زمان حداکثر مصرف گاز نبود؛ علاوه بر آن در صورت بروز هرگونه اشکال در این خط، گاز منطقه ماهشهر و شرکتهای پتروشیمی قطع میشد.
مدیر امور بهرهبرداری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تاکید کرد: بروز چنین اشکالی در قطع گاز، صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر را با مشکلات متعددی مواجه می نمود و توسعه واحدهای تولیدی را با موانع جدی روبرو کرده بود.
زرگر ادامه داد: از سال ۱۳۹۴ و با پیگیری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، خط دوم لوله انتقال گاز درهعباس - ماهشهر با قطر ۳۶ اینج در برنامه کاری شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت و شرکت مهندسی و توسعه گاز مجری احداث این خط لوله گاز تعیین شد.
وی اضافهکرد: کار اجرای این خط لوله به قطر ۳۶ اینچ و به طول ۶۳ کیلومتر از منطقه دره عباس در سال ۱۳۹۷ آغاز و سال ۱۳۹۹ به پایان رسید که در نیمه اول سال گذشته بصورت آزمایشی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
زرگر با بیان اینکه بهرهبرداری رسمی این خط در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و پس از چندین مرحله پیگیری و تمیزکاری خط لوله انجام شد اظهارداشت: این خط لوله انتقال علاوه بر تامین کمبود گاز صنایع پتروشیمی ماهشهر، امکان خارج کردن خط لوله ۳۰ اینج قدیم از سرویس در مواقع اضطراری به خوبی فراهم آورده است.
وی خاطرنشانکرد: با بهرهبرداری از خط ۳۶ اینچ درهعباس- ماهشهر، قطع گاز صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر به حداقل رسیده است.
مدیر امور بهرهبرداری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تاکید کرد: همچنین تامین گاز طرحهای جدیدی که بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در منطقه ویژه احداث می گردند نیز قابل تامین شده و به زمینه ارتقاء ظرفیت و توسعه صنعت پتروشیمی در منطقه کمک بسیار زیادی کرده است.
وی با بیان اینکه خط جدید درهعباس-ماهشهر متناسب با فشار گاز، توانایی تامین نیاز با ظرفیتهای مختلفی را دارد گفت: در حال حاضر از هر دو خط لوله (قدیم و جدید) استفاده میشود و تامین گاز به میزان ۲۰ میلیون متر مکعب در روز برای صنایع مستقر در منطقه ویژه پتروشیمی و پنج میلیون متر مکعب گاز در روز برای پتروشیمیهای رازی و بندر امام (ره) امکان پذیر است.
زرگر تصرحکرد: به واسطه احداث خط لوله جدید، گاز مورد نیاز فولاد شادگان و شهرهای اطراف منطقه ویژه پتروشیمی فراهم شده است.
مدیر امور بهرهبرداری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی یادآورشد: تلاشهای صورت گرفته از سوی شرکتهای مهندسی و توسعه گاز ایران و انتقال و توزیع گاز در احداث پروژه خط لوله جدید و تامین گاز مورد نیاز صنایع پتروشیمی بسیار با ارزش و تاثیرگذار در توسعه اقتصادی کشور محسوب میشود.
خطوط لوله بسیار(مربوطه به مناطق نفتخیز جنوب) در مراحل اجرای پروژه خط جدید درهعباس- ماهشهر از جمله مهمترین چالش های آن محسوب میشد و علاوه بر این ۱۲ مورد تقاطع با جاده آسفالت و عبور از آن بهصورت کیسینگ (عبور خط انتقال از جاده)، هفت مورد تقاطع با کانال و عبور به شیوه open cut (شکاف جادهای)، دو مورد تقاطع با رودخانه و کانال و عبور بهصورت CCW (عبور خط لوله از رودخانه) از دیگر چالشهای پروژه بود.
این پروژه در سال ۱۳۹۹ به شبکه گاز کشور متصل شد و با رفع پانچهای اعلامشده و تکمیل بخش passive (انجام فیبر نوری و اتاقهای مخابراتی) مخابراتی در اسفندماه سال ۱۴۰۰، پروژه تحویل قطعی شد تا برطرفکننده کمبود گاز در صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر باشد.
در کیلومتر ۵۱ این خط لوله نیز بهمنظور تقویت صنایع فولاد و نیروگاه واقع در شهر شادگان، یک انشعاب احداث شد.