به گزارش ایرنا، ۲ ماه از سفر آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به گلستان می گذرد، سفری که حین و بعد از آن حدود ۱۲۰ مصوبه در بخش های مختلف برای گلستان حاصل شد.
بر اساس آخرین اظهارات علی محمد زنگانه استاندار گلستان که چند روز پیش در جمع فعالان مردمی، فرهنگی و اجتماعی شرق گلستان بیان شد؛ در مجموع در ۲ مرحله بالغ بر ۴۰۰ هزار میلیارد ریال از منابع عمومی دولت و تسهیلات بانکی برای حوزه های مختلف استان منظور شده که تاکنون بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال به صورت نقدی اختصاص یافت، این موضوع نشان میدهد که دولت توجه ویژهای به رفع عقب ماندگی زیرساختی و شتاب بخشی توسعه در گلستان دارد.
خلیچ گرگان و طرح آشوراده شاخص ترین طرح مصوبات سفر
در زمره شاخص ترین مصوباتی که پس از سفر ریاست جمهور به استان وارد مرحله اجرایی و میدانی شد، بحث لایروبی خلیج گرگان و اجرای طرح گردشگری آَشوراده بود.
در موضوع لایروبی کانال های آبرسان خلیج گرگان تنها پس از یک هفته از سفر رییس جمهور به خلیج گرگان، نقشه برداری هوایی از کانال های آشور، چپاقلی و خزینی از سوی سازمان بنادر و دریانوری اجرایی شد و در ادامه عملیات هیدروگرافی برای بروزرسانی اطلاعات و دادههای مربوط به ترازسنجی آب خلیج گرگان به اتمام رسید.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گلستان احداث سد خاکی نگهدارنده رسوبات استحصالی از لایروبی کانال ها در جزیره آشوراده پیشرفت مناسبی دارد.
الله یار اسعدی گفت : در زمان حاضر یک دستگاه بیل مکانیکی برای احداث این سازه فنی- مهندسی مشغول عملیات خاکبرداری است و ۲ دستگاه بیل مکانیکی جدید هم به محل منتقل شده است.
وی تاکید کرد : به زودی قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار پروژه، ۲ دستگاه کاترساکشن در شمال جزیره آشوراده مستقر و رسوب برداری از کانال آشور را به عنوان اولویت نخست آغاز میکند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گلستان خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین برآوردها، میزان رسوب برداری در کانال چپاقلی یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب و در کانال آشوراده ۸۰۰ هزار متر مکعب است.
در همین راستا و با هدف تسریع در کار و حل دغدغه های موجود در بخش محیط زیست، به دستور معاون اول رییس جمهور معاونان سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان محیط زیست در هفته جاری در محل پروژه حاضر و آخرین تحولات میدانی را رصد نمودند و مقرر شد در اجرای این طرح ، ملاحظات سازمان حفاظت محیط زیست به طور کامل اجرایی شود.
معاون فنی و مهندسی سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: مدلسازی و طراحی لایروبی خلیج گرگان و سدخاکی رسوبات در آشوراده با کمترین اثرات زیست محیطی اجرا خواهد شد.
محمدرضا اللهیار در بازدید از پروژه لایروبی خلیج گرگان در شمال جزیره آشوراده اظهارداشت : رعایت دغدغه های محیط زیست به عنوان یک اصل جدی مورد توجه قرار دارد به گونهای که در احداث سد خاکی (دایک) رسوبات در جزیره آشوراده از مصالح همگون با محیط زیست استفاده خواهیم کرد.
فارغ از مقوله خلیج گرگان، اجرای طرح طبیعت گردی در جزیره آشوراده هم به عنوان یکی از مهمترین مصوبات سفر رییس جمهور در گلستان در مسیر اجرایی مناسبی قرار گرفته است.
آیت الله سید ابراهیم رییسی در سفر یکروزه خود به گلستان در سیزده اسفند سال گذشته بارها تاکید کرده بود: منعی برای عملیاتی شدن پروژه گردشگری در جزیره آشوراده وجود ندارد و همه نهادها مکلف به رفع گره های پیشروی این طرح هستند.
در مدت زمان کوتاهی پس از این سفر، شورای عالی معماری و شهرسای ملاحظات و موارد لازم برای اصلاح را به مدیران گلستان اعلام کرد و سازمان همیاری شهرداری های استان به عنوان مجری پروژه، طرح نهایی را با کمک مشاور تدوین کرد.
در همین پیوند ، معاون امور عمرانی استانداری گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : طرح نهایی و ۲۲ هکتاری طبیعت گردی آشوراده به همراه تمامی جزییات تدوین شده و تمام ملاحظات لازم در آن گنجانده شده است.
سیدمحمدرضا سید النگی اظهارداشت: در انتظار برگزاری جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی هستیم تا تایید نهایی طرح را دریافت کرده و پروژه را برای اجرا به پیمانکار واگذار کنیم.
وی افزود: همزمان با پیگیری پروژه از طریق سازمان همیاری شهرداریهای گلستان، نمایندگان مجلس استان درصدد هستند با حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شکل گیری سازمان توسعه گردشگری آشوراده، سرعت اجرای پروژه را شتاب دهند.
نماینده مردم بندرگز، گمیشان ،ترکمن و کردکوی در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: همزمان با اجرای طرح طبیعت گردی در عرصه ۲۲ هکتاری جزیره آشوراده؛ زیرساختهای لازم برای میزبانی از گردشگران و مسافران در سایت پشتیبان این پروژه واقع در سواحل شهر بندر ترکمن توسعه خواهد یافت.
عبدالجلال ایری اظهارداشت: احداث سایت پشتیبان طرح طبیعت گردی آشوراده نظیر اقامتگاه، هتل و متل در عرصه سرزمینی بندر ترکمن میتواند زمینه صیانت و حفاظت بیشتر طبیعت منطقه آشوراده را دوچندان کند.
رویکرد حاکم بر پرداخت های نقدی ویژه و فوری از سوی دولت منحصر به پروژه های کلان و بزرگ گلستان مانند لایروبی خلیج گرگان و آغاز طرح طبیعت گردی آشوراده نبود.
سیاست متولیان حوزه تامین و تخصیص اعتبارات به ویژه در سازمان برنامه و بودجه به نحوی بود که چالش های منطقه ای و شهرستانی و یا دغدغه های خاص بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی و اجتماعی هم دیده شده که از آن جمله می توان به اختصاص اعتبارات مکفی و در خور به برخی از پروژه های غیر کلان گلستان اشاره کرد.
موضوع تامین آب آشامیدنی و کاهش دغدغه های اهالی این استان شمالی در دست یابی به آب آشامیدنی یکی از مهمترین مباحثی بود که در این سفر به آن پرداخته شد .
اختصاص ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای سد نرماب و چایلی
به گفته مدیر شرکت آب منطقه ای گلستان برای پروژه هایی نظیر آب رسانی به شهرهای گرگان ، رامیان و آزادشهر و بهبود روند آبرسانی به روستاهای مرزی و همچنین تکمیل سد نرماب و چایلی تاکنون چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به گلستان تزریق شده است.
تامین اعتبار برای تکمیل طرح ساختمان مجتمع فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثارگران گرگان از جمله موضوعات دیگری بود که با تزریق نقدی ۱۰۰ میلیارد ریال اجرایی شد .
تزریق ۱۰۰ میلیارد ریال برای مجتمع فرهنگی و توانبخشی ایثارگران
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت که خرید لوزام برای رفع نواقص موجود دردستور کار پیمانکار قرار گرفته است و امید است که حدود ۱۳ هزار جانباز گلستانی بتوانند پس از حدود ۱۶ سال شاهد بهره برداری از مرحله نخست این پروژه باشند.
از دیگر مباحثی که به طور ویژه و با شتاب در دستورکار دولت قرار گرفت ، دغدغه های مردم مرزنشین و اهل سنت گمیشان در مرز با ترکمنستان بود .خشک شدن پهنه ۲۰ هزار هکتاری تالاب گمیشان به عنوان یک دغدغه بزرگ همه شهروندان این شهرستان ۸۰ هزار نفری و بلکه سایر اهالی استان را نگران کرده بود.
۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد برای احیای تالاب گمیشان
مجموعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی با توجه خاص و بنا به دستور رییس جمهور مبلغ چهار هزار و ۵۰ میلیارد ریال برای احیا تالاب بین المللی گمیشان اختصاص داد و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: از آغاز عملیات اجرایی شانزده اقدام مداخله ای برای نجات این اکوسیستم ارزشمند این استان خبر داد و گفت : پمپاژ آب از دریا به منظور کمک به مرطوب شدن و کاهش گرد و غبار، درنظر گرفته شدن حقابه زیست محیطی تالاب گمیشان از طریق کانال سرریز آب آلماگل، زهکشی ۲۸۰ هکتار از اراضی منتهی به تالاب، احداث تصفیه فاضلاب شهر گمیش تپه و روستای صفایشان، سیستم تخلیه فاضلاب مجتمع میگو و احداث سیستم تخلیه فاضلاب شهرک صنعتی گمیشان را به عنوان بخشی از این برنامه های اجرایی عنوان کرد .
به عقیده کارشناسان ، تصویب تسریع در احیای تالاب بینالمللی گمیشان در جلسه هفته گذشته هیات دولت در راستای اجرای یکی از مصوبات سفر اسفند پارسال رییس جمهور به گلستان، نشانه دیگری از توجه و اهتمام دولت سیزدهم به حفظ و نگهداری محیط زیست و گنجینههای ارزشمند طبیعت است.
وضعیت بغرنج تالاب بین المللی گمیشان طی سال های اخیر سبب شد تا احیا و آبگیری این اکوسیستم ارزشمند به عنوان یکی از مصوبات سفر اسفند ماه سال گذشته آیت الله رییسی به گلستان مورد توجه قرار بگیرد و با پیگیری های صورت گرفته این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
محمد رضا کنعانی مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان افزود: براساس مطالعات و برنامه ریزی های صورت گرفته زمان اجرای این طرح پنج سال و اعتباری که برای آن پیش بینی شده در سه محور قابلیت اجرایی دارد.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان اضافه کرد: این محورها شامل جلوگیری از خشک شدن و افزایش شوری و ایجاد گرد و غبار ، کاهش بار آلودگی و جلوگیری از تبخیر تالاب و جلوگیری از تخریب تصرف اراضی و بهره برداری پایدار از تالاب است.
کنعانی گفت : در گام نخست هشت مورد از اقدامات مداخله ای که بیشترین اثربخشی را داشته و باید به صورت اضطراری اجرا شود با اعتبار هزار و ۷۰ میلیارد ریال آغاز و در اولویت دوم برنامه هایی است که اثربخشی کمتری نسبت به برنامه اول دارد و در میان مدت با ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد.
پیشرفت تزریق اعتبارات مصوب سفر رییس جمور منحصر به غرب گلستان نبود و مردم شرق استان در شهرستان کلاله هم بخشی از اعتبارات مصوب سفر هیات دولت را دریافت نمودند.
به گفته فرماندار کلاله مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال برای ساخت خط دوم پل میلاد واقع در ورودی شهر کلاله اختصاص یافت.
فرهاد شیبک اظهارداشت: پل میلاد واقع در ورودی شهر کلاله و بر روی رودخانه "دوغ" بر اثر سیل سال ۸۰ به طور کامل تخریب شد اما با وجود اهمیت آن به عنوان تنها مسیر اصلی ارتباطی کلاله و مراوهتپه با مرکز استان سال ۸۴ جاده (لاین) اول آن به طول ۸۴ متر و عرض ۱۲ متر با ارتفاع هشت متر و چهار دهنه به بهرهبرداری رسید.
از جمله مسائل مهمی که پس از سفر آیت الله رییسی به گلستان به طور ویژه به آن پرداخته شد ،مقوله بنیاد مسکن و تامین مسکن روستاییان استان بود که بر اساس آخرین اظهارات مدیر بنیاد مسکن استان از محل اعتبار سفر اسفند پارسال دولت سیزدهم ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی بافت با ارزش تاریخی و فرهنگی روستاهای استان اختصاص یافت.
سیدمحمد حسینی افزود: این اعتبار برای بازسازی هشت روستای دارای بافت با ارزش تاریخی و فرهنگی گلستان شامل چینو و زرینگل علی آباد، جعفرآباد گرگان، زاو و گجیسو کلاله، کُنداب کردکوی و استونآباد و بنفشتپه بندرگز هزینه می شود و طبق برنامه ریزی این طرح ها تا هفته دولت امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، هرچند در سفر هیات دولت به گلستان تکمیل و بهره برداری از پروژه های عمرانی به عنوان یک محور اساسی مد نظر وزرا و مدیران ارشد سازمان ها قرار گرفت اما مباحث فرهنگی به ویژه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت هم به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت.
استاندار گلستان در این خصوص گفت: حدود ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر استانی دولت برای باغ موزه دفاع مقدس استان تخصیص یافته که امیدواریم شاهد تسریع در تکمیل این پروژه بزرگ فرهنگی باشیم.
اختصاص ۳۹۰ میلیارد ریال برای ۲ پروژه شرق گلستان
نماینده مردم شهرستان های مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی گفت: طی روزهای اخیر ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار از مصوبات سفر ۱۳ اسفند پارسال رییس جمهور به گلستان برای ۲ پروژه عمرانی و خدماتی این منطقه تخصیص یافت.
به گزارش ایرنا، رضا آریانپور عصر روز چهارشنبه در مراسمی در منطقه شرق گلستان افزود: در مصوبات سفر رییس جمهور به گلستان مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای پروژه تعریض و ایمن سازی بزرگراه بهشتر - مشهد در حوزه "مینودشت، گالیکش - پارک ملی گلستان" مصوب شد که هفته قبل ۱۸۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
وی اضافه کرد: این مبلغ با بهبود شرایط آب و هوایی، صرف آسفالت بخشیهایی از این پروژه که زیرسازی آن پایان و آماده آسفالت است، خواهد شد ضمن اینکه در این سفر دولت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هم برای تکمیل بیمارستان نیمه تمام گالیکش مصوب شد که در روزهای اخیر ۲۱۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال برای سد نرماب و چهل چای
آریانپور ادامه داد: تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه ملی سد نرماب چهل چای مینودشت از بزرگترین طرحهای زیربنایی گلستان از دیگر مصوبات سفر رییس جمهور بود که با تخصیص آن علاوه بر جلوگیری از سیلابهای فصلی و تامین آب ۱۸ هزار هکتار اراضی زراعی، آب آشامیدنی ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت مناطق شرقی و مرزی این استان شمالی تامین خواهد شد.
نماینده مردم شهرستان های مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه گفت: در سفر رییس جمهور و برخی اعضای دولت به گلستان مصوبات خوب دیگری برای برخی طرحهای زیربنایی منطقه شرق استان از جمله "احداث جایگاه سوخت فرودگاه کلاله، اجرای طرحهای هادی روستایی، تکمیل دهکده گیاهان دارویی و بهسازی و آسفالت راههای روستایی" تصویب شد که با تخصیص آن عملیات اجرایی این پروژهها پیگیری خواهد شد.
در کنار همه مسائل، حل برخی از مشکلات مزمن استان گلستان مانند پروژه پتروشیمی گرگان هم برای آن چاره اندیشی شد و بر اساس دستور و وعده آیت الله رییسی مشکلات مربوط به تامین سرمایه گذار برای این پروژه در حال نهایی شدن است.
به گزارش ایرنا ، با دستور رییس جمهور به وزارت نفت و وزارت اقتصادی و دارایی ۶ هلدینگ دولت برای مشارکت در تامین سرمایه مورد نیاز برای آغاز این پروژه وارد میدان شدند و در کمتر از یک هفته آینده با مشخص شدن نهایی سرمایه گذار این مطالبه به حق حدود ۹۰ هزار سهامدار این پروژه وارد مرحله اجرایی می شود
تجهیز و سامان دادن پسماندهای استان، تسهیلات برای شهرداری گنبدکاووس، سوخت رسانی فرودگاه کلاله، اردوگاه سلامت، اصلاح نقاط حادثه خیز، زیرساخت های تصفیه خانه شهرک صنعتی گنبدکاووس و آزادشهر و آقچه لی ، ساختمان تامین اجتماعی، تکمیل ساختمان دانشگاه علوم پایه، تکمیل و تجهیز مجتمع آزمایشگاهی، تکمیل مجتمع های فرهنگی گرگان، کردکوی و آزادشهر ، تکمیل راه های حمل و نقل استان، تکمیل خط دوم راه آهن، ایجاد زیرساخت های طرح های میراث فرهنگی و گردشگری، تکمیل سالن ورزشی ۶ هزار نفری، تکمیل پروژه های نیمه تمام ورزشی و بیمارستان گالیکش، احداث بیمارستان جدید کودکان گرگان، احداث بیمارستان ۶۵۰ تختخوابی جایگزین پنج آذر گرگان، تکمیل و تجهیز زیرساخت های فنی تولید در استان از جمله مصوبات سفر آیت الله رییسی به گلستان بود که امید است به مروز زمان و با تزریق اعتبارات هر چه سریعتر اجرایی شود.