قم - ایرنا - رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیت‌الله صافی گلپایگانی تمام عمر شریفش را در صراط مستقیم بود بر ضرورت انتشار و تدریس آثار این مرجع تقلید فقید در قالب‌های مختلف مانند درس‌نامه تاکید کرد.

به گزارش عصر چهارشنبه مرکز خبر حوزه، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری با حضور در دفتر مرحوم آیت‌الله صافی گلپایگانی، فقدان آن مرجع عالیقدر را خسارتی بزرگ برای اسلام و حوزه‌های علمیه دانسته و افزود: این مرجع تقلید علاوه بر تسلط بر علوم حوزوی از جمله فقه و اصول، تسلط عجیبی بر تاریخ داشت و همچنین در رصد فضای بین‌المللی و اطلاع از اوضاع کشورها به‌ویژه کشورهای اسلامی، مسئولان را شگفت‌زده می‌کرد.

دبیر شورای عالی حوزه بیان داشت: آثار قلمی این فقیه عالیقدر چون از اعتقاد و باور عمیق و از دل برخاسته و با اخلاص همراه بود، اینچنین ماندگار شد به‌ویژه کتاب شریف منتخب الاثر که باید در قالب‌های مختلف از جمله ‌درس‌نامه منتشر و تدریس شود.

وی در ادامه گفت: آیت‌الله صافی تمام عمر شریفش را در صراط مستقیم بود و بدون حب و بغض شخصی، درد دین داشتند و در آخر هم سفیر ایران اسلامی و حوزه علمیه قم در کربلای معلّی و حرم حضرت امام حسین (ع) شد.

وی با اشاره به پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب افزود: تعبیر رهبر معظم  انقلاب اسلامی در پیام تسلیت به بهره‌مندی از نظرها و مشورت‌های این مرجع بصیر، بسیار مهم است و به سادگی نباید از آن گذشت.

دبیر شورای عالی حوزه، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی ویژگی‌های صافی گلپایگانی گفت: یکی از امتیازهای مهم ایشان روحیه تشویق اشخاصی بود که منشا اثر خیری برای دین و مردم می‌شدند،  همچنین اگر جایی خلافی صورت می‌گرفت ایشان بدون مسامحه وارد می‌شدند و تذکر می‌داد.

حسینی بوشهری در پایان ضمن قرائت فاتحه و اهدای آن به روح ملکوتی آن مرجع عالیقدر، مراسم بسیار باشکوه تشییع در قم و نجف و کربلا را مراسم ماندگار در تاریخ شمرد.

حجت‌الاسلام محمدحسن صافی گلپایگانی نیز از پیام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی حوزه‌های علمیه و برگزاری مراسم گرامیداشت توسط ایشان به مناسبت فقدان آن مرجع فقید، قدردانی کرد.

فرزند آیت‌الله صافی با اشاره به برخی ابعاد شخصیتی آن مرجع گرانقدر بیان داشت: والد مکرم همیشه به نهادها و مراکز حوزوی جهت نشر و ترویج معارف نورانی قرآن و اهل بیت و دفاع از مکتب اهل بیت توصیه‌هایی داشت و به آنها امیدوار بود.

وی تشییع باشکوه در قم را نشان‌دهنده محبوبیت مقام مرجعیت در بین مردم و تشییع عظیم در نجف و کربلا را پیوند میان دو ملت عراق و ایران دانست و برگزاری مراسم‌های مختلف در کشورها و شهرهای مختلف را تاریخی خواند.

آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی ۱۲ بهمن‌ماه سال گذشته در سن ۱۰۳ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.