تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹

یزد - ایرنا - مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: به دلیل تداوم ۲۶ سال پدیده خشکسالی و کم آبی، سطح زیرکشت محصولات بهاره امسال با ۱۰ درصد کاهش به هزار و ۵۰۰ هکتار رسید .

حسن زارع روز پنجشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دیگر کاشت محصول پرآبخواه مقرون به صرفه نیست افزود: کم آبی و مقرون به صرفه نبودن برخی محصولات علت عمده کاهش سطح زیر کاشت محصولات بهاره است.

وی اظهارکرد: ۲۷ درصد این میزان سطح زیرکشت به روش آبیاری  نوین تجهیز شد و با استفاده از این روش در ۳۰ تا ۸۵ درصد مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

این کارشناس کشاورزی ، عمده محصول بهاره را سبزی ، صیفی، گوجه فرنگی، خربزه ، کدو ، طالبی ، مجدی( نوعی خربزه محلی) ، بادمجان و پیاز محلی ذکر و یاد آور شد: کاشت بیشتر محصولات بهاره به اتمام رسید .

زارع با اشاره به اینکه بیشتر محصولات بهاره شهرستان ارگانیگ است،  پیش‌بینی کرد که در موقع برداشت  محصول که از تیرماه آغاز و  تا اواخر آبان ماه ادمه دارد، ۶۰ هزار تن  محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه یاد آورشد: با توجه به تداوم خشکسالی و محدویت منابع آبی ، کشاورزان برای تامین آب ، برای اجرای سامانه آبیاری نوین در مزارع و باغ ها  تلاش کنند.

وی با اشاره به ارزش افزوده برخی محصولات کم آب خواه تصریح کرد: کشاورزان در کشت بهاره بیشتر به توسعه کشت گیاهان دارویی توجه کنند.

ابرکوه یکی از قطب های مهم بخش کشاورزی استان یزد است و با توجه به لزوم استفاده بهینه از آب در تولید محصول باغی و زراعی تاکنون پنج هزار و ۵۵۰ هکتار اراضی به آبیاری نوین تجهیز شد.

شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.