ساری- ایرنا- پنجاهمین سالگرد عالم ربانی و عالم برجسته شرق مازندران آیت الله محمد کوهستانی (ره) امروز پنجشنبه با حضور عاشقان و دادلدگان به این عالم بزرگوار، شاگردان، مسئولان و شخصیت های علمی و دینی در زادگاهش روستای کوهستان بهشهر و در جوار مدرسه علمی‌ ای که بنا کرد ، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام مهدی دانشمند از خطبای کشوری در این مراسم با بزرگداشت نام و یاد این عالم ربانی گفت:  آیت الله شیخ محمد کوهستانی(ره) از عالمان به نام و برجسته و ارزشمندی بود که با نفس قدسی خود و نگاه ملکوتی، دوستداران و مریدان فراوانی داشتند.

وی افزود: امروز در پنجاهمین سالگرد ارتحال این عالم ربانی و دومین سالگرد فرزند برومندشان حجت الاسلام محمداسماعیل کوهستانی، روز بیداری ماست تا با دقت در سیره و روش این عالمان دینی و بیت علم و شرف زندگی اخروی توام با سعادت داشته باشیم.

دانشمند با بیان این که شیرازه تربیتی انسان برای ادامه زندگی و تربیت فرزندانی صالح مهم است ، گفت : آیت الله کوهستانی در دامان پدر و مادر مومن و مومنه پرورش یافت که دغدغه تربیت و حلال و حرام و تربیت دینی داشتند و سپس از تربیت عالمان دینی بهره مند شد.

وی افزود : فرزندان ما تربیت شده رفتار ما هستند و تربیت شده آمال و آرزوهای ما نیستند و آیت الله کوهستانی با تربیت در مکتب و دامان چنین پدر و مادری به این جایگاه رسید و همچنین در تجلیل و تکریم آنان تلاش کرد تا آیت الله کوهستانی شد.

دانشمند با بیان اینکه آیت الله کوهستانی در نجف و عراق از مکتب اساتید ارزشمندی کسب فیض می کردند؛ اما ترجیح دادند که به کوهستان بیایند چرا که علاقه شدیدی به مادر داشتند ، گفت : گریه های مادر و دوری از مادر برایشان قابل تحمل نبود و همچنین عمل به وظیفه و خدمت به مردم شهر و دیارش و عمل به آنچه آموخته بود موجب شد تا از نجف به کوهستان بیاید و تربیت شاگردان دینی اهتمام ورزد.

وی افزود : عاقبت بخیری در ساده زیستی و در میان مردم بودن است؛ چیزی که در سراسر زندگی این عالم ربانی مشهود بود. برای رسیدن به کمال و سهادت و عاقبت بخیری باید هوای پدر و مادر و والدین را داشت و این مساله هم نکته مهمی است که از زندگی این عالم ربانی می توان آموخت.

خطیب مراسم پنجاهمین سالگرد آیت الله کوهستانی گفت : با نگاهی به زندگی این عالم ربانی در می یابیم که باید نگاهمان را به دنیا و مرگ تغییر بدهیم و بدانیم صندوق همه خیرات لااله الا الله است و و همنان که این عالم ربانی به ادعیه و دعا اهتمام داشتند ما هم به دعا و راز و نیاز با خدا اهتمام داشته و با دوری از منیت به خدا برسیم.

آیت الله محمد کوهستانی مشهور به آقاجان از علمای برجسته شرق مازندران بود که سال ۱۲۶۷ هجری شمسی در روستای کوهستان از توابع بخش مرکزی بهشهر چشم به جهان گشود. این عالم ربانی از دوران کودکی در فراگیری دانش و علوم دینی تبحر خاص داشت.

آیت الله کوهستانی پس از ۲۰ سال تحصیل و فراگیری علوم حوزوی، سرانجام به درجه اجتهاد رسید و با بازگشت از نجف اشرف به زادگاه خود، حوزه علمیه‌ای تاسیس کرد و به تعلیم و تربیت طلاب همت گماشت .

از محضر این استاد فرزانه عالمان شاخصی کسب علم کردند که آیت‌الله شهید هاشمی‌نژاد از جمله آنان بود.
آیت‌الله کوهستانی هشتم اردیبهشت ۱۳۵۱ به ‌علت بیماری، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و پیکر پاکش پس از تشییع باشکوه در روستای کوهستان و شهرستان بهشهر، بنا به وصیت به مشهد مقدس منتقل و در جوار بارگاه امام رضا (ع) در «دارالسیاده» به خاک ‌سپرده شد.

آیت‌الله حاج شیخ محمداسماعیل کوهستانی تنها پسر آیت‌الله کوهستانی هم ۱۶فروردین ۱۳۹۹ به علت بیماری درگذشت. حاج شیخ اسماعیل کوهستانی از سال ۱۳۵۱ و پس از درگذشت آیت‌الله کوهستانی مدیریت حوزه علمیه کوهستان را به عهده داشت.