به گزارش ایرنا، دفتر رئیس جمهوری روز پنجشبه اعلام کرد که زلنسکی و اشتاین مایر، تلفنی ۴۵ دقیقه با هم در باره اوضاع اوکراین برای رفع دلخوری و سوء تفاهمها و نزدیک شدن طرفین گفت وگو کردند.
سخنگوی این دفتر افزود: اشتاینمایر در این تماس، مراتب همبستگی، احترام و حمایت خود از مبارزه مردم اوکراین ابراز کرده است.
طرفین، این تماس تلفنی را "بسیار خوب" توصیف کرده و قرار گذاشتهاند که با یکدیگر در ارتباط بمانند.
اشتاین مایر قرار بود اواسط آوریل به همراه روسای جمهوری لهستان، لتونی، استونی و لیتوانی به کییف سفر کند. این سفر اما لغو شد.
مقامات اوکراین دلیل این اقدام را "سیاست اشتاین مایر در مماشات با روسیه" در زمانی که او وزیر امور خارجه آلمان بود عنوان کردند.
پس از رد دیدار برنامهریزی شده اشتاینمایر از اوکراین، بحثی در آلمان بالا گرفت که اولاف شولتس صدراعظم، برای اعلام همبستگی با اوکراین به این کشور سفر کند.
شولتس اما از این سفر امتناع کرد. دلیل این مساله مدتی مسکوت ماند تا آن که شولتس در گفتوگویی تلویزیونی، علت امر را اقدام "غیرمحترمانه" کییف در مخالفت با سفر اشتاین مایر به این کشور خواند.
اولاف شولتس چهارشنبه چهارم مه نیز پس از جلسه کابینه گفت، مخالفت با سفر رئیس جمهور آلمان به اوکراین مساله مهمی است که هنوز بلاتکلیف باقی مانده است.
زلنسکی و دیگر مقامات دولت وی از ابتدای جنگ در اوکراین، از تردید و امتناع آلمان برای ارسال تسلیحات به کییف بشدت انتقاد کرده است.
بر خلاف سیاستمداران ارشد اروپا و کشورهای عضو اتحادیه، هیچیک از مقامات دولتی آلمان تا کنون به کییف سفر نکردهاند.
این در حالی است که اخیرا، فردریش مرتس، رئیس حزب دمکرات مسیحی آلمان به اوکراین رفت و با زلنسکی ملاقات کرد.
مرتس به خبرگزاری آلمان (dpa) گفته است: «از زلنسکی سپاسگزارم که درخواست من را برای دعوت از اشتاین مایر پذیرفت.»
در این میان، بربل باس، رئیس مجلس سراسری آلمان (بوندستاگ) نیز ابراز آمادگی کرده که به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم به کییف سفر کند. آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز برای سفر به اوکراین اظهار تمایل کرده است.
بنا بر دادههای دولت آلمان، تنها در هشت هفته ابتدایی جنگ روسیه و اوکراین این کشور نزدیک به دویست میلیون دلار تسلیحات مختلف در اختیار اوکراین گذاشته است.